Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καλαμπόκι: Γλυκό και δροσερό προάγει την εντερική υγεία και μειώνει τον κίνδυνο για ορισμένες ασθένειες [vid]

Καλαμπόκι: Γλυκό και δροσερό προάγει την εντερική υγεία και μειώνει τον κίνδυνο για ορισμένες ασθένειες [vid]

Καλαμπόκι: Βοηθά την υγεία του εντέρου και μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης ασθενειών όπως καρκίνος, καρδιακές παθήσεις και διαβήτης τύπου 2.

Μην αφήσετε τη γλυκιά γεύση να σας ξεγελάσει. Η επιλογή καλαμποκιού και προϊόντων καλαμποκιού ολικής αλέσεως-αντί για τρόφιμα λευκού αλευριού που έχουν υποστεί επεξεργασία – μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη υγεία του εντέρου και να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης ασθενειών όπως καρκίνος, καρδιακές παθήσεις και διαβήτης τύπου 2.


Οι φυτικές ίνες στο καλαμπόκι σας βοηθούν να παραμείνετε χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ των γευμάτων. Τρέφει επίσης υγιή βακτήρια στο πεπτικό σας σύστημα, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Το ποπ κορν μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της εκκολπωματίτιδας, μια κατάσταση που προκαλεί θήκες στα τοιχώματα του παχέος εντέρου. Σε μια μεγάλη μελέτη, οι άνδρες που έτρωγαν περισσότερο ποπ κορν είχαν μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν εκκολπωματική νόσο.

Το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρά σας από βλάβες και προφυλάσσει από ασθένειες όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις. Το κίτρινο καλαμπόκι είναι μια καλή πηγή καροτενοειδών λουτεΐνης και ζεαξανθίνης, τα οποία είναι καλά για την υγεία των ματιών και βοηθούν στην πρόληψη της βλάβης που οδηγεί σε καταρράκτη. Το καλαμπόκι έχει επίσης μικρότερες ποσότητες βιταμινών Β, Ε και Κ, μαζί με μέταλλα όπως μαγνήσιο και κάλιο.

Όταν πρόκειται για θρεπτικά συστατικά, το χρώμα έχει σημασία. Οι χρωστικές των φυτών είναι εκεί όπου θα βρείτε φυσικές χημικές ουσίες που ονομάζονται φυτοθρεπτικά συστατικά, οι οποίες μεταφέρουν τα αντιοξειδωτικά. Γι’ αυτό το λευκό ή κίτρινο καλαμπόκι έχει λιγότερα αντιοξειδωτικά από το μπλε ή μοβ καλαμπόκι.

Κίνδυνοι της κατανάλωσης καλαμποκιού

Το καλαμπόκι είναι ένα αμυλούχο λαχανικό, όπως οι πατάτες και τα μπιζέλια. Αυτό σημαίνει ότι έχει ζάχαρη και υδατάνθρακες που μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Μπορεί ακόμα να είναι ένα υγιές μέρος της διατροφής σας αν δεν το παρακάνετε. Εάν έχετε διαβήτη, δεν χρειάζεται απαραίτητα να αποφύγετε το καλαμπόκι, αλλά προσέξτε τα μεγέθη των μερίδων σας.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι σπόροι chia είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων και ισχυρών αντιοξειδωτικών

Λαχανικά που μας απομακρύνουν από την απώλεια βάρους

Ποια λαχανικά έχουν τους περισσότερους υδατάνθρακες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon