Τεχνολογία

Τεχνολογία εκπομπές άνθρακα: Μείωση 40% έως το 2030 για τον κλάδο της τεχνολογίας

Τεχνολογία εκπομπές άνθρακα: Μείωση 40% έως το 2030 για τον κλάδο της τεχνολογίας

Τεχνολογία εκπομπές άνθρακα: Μελέτη αναδεικνύει την τάση μείωσης του αποτυπώματος του άνθρακα στον κλάδο της τεχνολογίας, σε ποσοστό που φτάνει έως το 40%.

Μειώνονται κατά 40% οι εκπομπές στον τομέα της τεχνολογίας έως το 2030. Πρόκειται για την πρόταση μιας νέας έκθεσης, που ισχυρίζεται ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις θα μπορούσαν να επιτρέψουν 8,5Gt εξοικονόμηση άνθρακα μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Ο τομέας της τεχνολογίας θα μειώσει τη ζήτηση ενέργειας και τις παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα κατά 40% κατά την επόμενη δεκαετία. Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της BT και της Accenture, αποκαλύπτεται ότι ο περιορισμός των εκπομπών θα επιτευχθεί παρά την προβλεπόμενη οκταπλάσια αύξηση της κυκλοφορίας δεδομένων έως το 2030.

Τι αναφέρει η μελέτη για τις εκπομπές άνθρακα

Η έκθεση αναφέρει την αγορά ανανεώσιμων πηγών ηλεκτρικής ενέργειας, τον καθορισμό επιστημονικών στόχων και την ώθηση πιο ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών όπως το 5G και το Cloud θα συμβάλουν στη σημαντική μείωση των εκπομπών. Παράλληλα θα περιορίσει επίσης τον ετήσιο ρυθμό αύξησης της ζήτησης ενέργειας σε μόλις 1,3%. Διαπιστώθηκε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις χώρες που πρωτοστατούν. Υποστηρίζει επενδύσεις σε ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, κλείσιμο σταθερών τηλεφώνων το 2025 και μεταπήδηση πελατών στο 5G. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των εκπομπών του τομέα κατά 68% έως το 2030. Μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, αυτές οι νέες τεχνολογίες θα μπορούσαν να επιτρέψουν έως και 8,5 γιγατόνους ισοδυνάμων άνθρακα. Παράλληλα με αυτή την εξοικονόμηση, προβλέπεται μείωση 61% των παγκόσμιων εκπομπών μεταφορών.

Τα ευρήματα της μελέτης είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Όπως αναφέρουν από την BT, οι ίδιοι ήδη εφαρμόζουν μια σειρά από σύγχρονες μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιούν ήδη 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια παγκοσμίως, χτίζοντας την επόμενη γενιά σταθερών δικτύων κινητής τηλεφωνίας με πλήρη ίνα και 5G στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποσύροντας δίκτυα παλαιού τύπου όπου είναι δυνατόν. Όλα αυτά υποστηρίζουν τις προσπάθειες της εταιρείας να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα. Την ίδια στιγμή, επιθυμούν να γίνουν μια επιχείρηση καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2030 για τις δικές τους δραστηριότητες και το 2040 για την αλυσίδα εφοδιασμού και τις εκπομπές πελατών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ενεργειακή κρίση φέρνει τον άνθρακα στην παραγωγή ενέργειας στη Βρετανία

Η Novartis συνεπής στις επενδύσεις στην Ελλάδα το 2020

Τρόποι να καάνουμε τη διατροφή μας πιό φιλική στο περιβάλλον

Η Αυστραλία στέκεται στον άνθρακα «πέρα από το 2030», ενώ ο ΟΗΕ προειδοποιεί για οικονομικό χάος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συμβουλές για να βελτιώσετε την συγκέντρωσή σας

Συγκέντρωση: Ενώ η τεχνολογία προσφέρει μια πληθώρα εργαλείων για να βοηθήσει τη συγκέντρωση, είναι απαραίτητο να επιτύχετε μια ισορροπία και να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους πόρους προσεκτικά.

Η ιατρική τεχνολογία βοηθά την ανθρωπιστική δράση

Ανθρωπισμός τηλεϊατρική: Οι ιατρικές συσκευές σώζουν ζωές σε ένα συνηθισμένο περιβάλλον, αλλά σε μια ανθρωπιστική κρίση, διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην παροχή φροντίδας που απαιτείται επειγόντως. 

Τι είναι αυτό που κάνει την εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας την καλύτερη επιλογή;

Εμφύτευση βαλβίδα: Οι καινοτόμες τεχνολογίες υγειονομικής περίθαλψης αναδιαμορφώνουν τις θεραπευτικές προσεγγίσεις, παρέχοντας λιγότερο επεμβατικές και πιο ασθενοκεντρικές επιλογές.