Επιχειρηματικά

Προειδοποίηση ΟΗΕ: Η Αυστραλία λέει ότι ο άνθρακας θα παραμείνει μέρος της οικονομίας της πολύ περισσότερο από το 2030

Προειδοποίηση ΟΗΕ: Η Αυστραλία λέει ότι ο άνθρακας θα παραμείνει μέρος της οικονομίας της πολύ περισσότερο από το 2030

Ο άνθρακας θα συνεχίσει να παράγει δισεκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα και φόρους για πολιτειακές και ομοσπονδιακές κυβερνήσεις και θα απασχολεί άμεσα πάνω από 50.000 Αυστραλούς

Προειδοποίηση ΟΗΕ: Ο άνθρακας θα είναι ένας σημαντικός συντελεστής στην οικονομία της Αυστραλίας, «πολύ μετά το 2030», δεδομένης της αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης, δήλωσε ο υπουργός πόρων της χώρας τη Δευτέρα, μία ημέρα αφότου ένας απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε τη χώρα να σταματήσει σταδιακά τα ορυκτά καύσιμα. Σε ομιλία του στην Καμπέρα την Κυριακή, ο Σέλβιν Χαρτ, ειδικός σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας θα πρέπει να αυξήσει τις προσπάθειές της για σταδιακή κατάργηση του άνθρακα, διαφορετικά η κλιματική αλλαγή θα βλάψει δραματικά την οικονομία της χώρας, αναφέρει το Reuters.

Ο Χαρτ είπε ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση θα πρέπει να “αδράξει τη στιγμή” και να στραφεί σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. «Εάν ο κόσμος δεν καταργήσει σταδιακά τον άνθρακα, η κλιματική αλλαγή θα προκαλέσει όλεθρο στην αυστραλιανή οικονομία: από τη γεωργία στον τουρισμό και ακριβώς στον τομέα των υπηρεσιών», είπε. Η εξάρτηση της Αυστραλίας στην ενέργεια από άνθρακα έχει καταστήσει τη χώρα έναν από τους μεγαλύτερους κατά κεφαλήν εκπεμπτές άνθρακα στον κόσμο. Ωστόσο, η συντηρητική κυβέρνηση συνέχισε να υποστηρίζει τις βιομηχανίες ορυκτών καυσίμων παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Scott Morrison ότι η Αυστραλία βρίσκεται σε μια πορεία προς καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα, σύμφωνα με το Euro News.

Σε δήλωσή του τη Δευτέρα, ο υπουργός πόρων και νερού της Αυστραλίας, Κιθ Πιτ, σε έντονη επίπληξη, είπε ότι τα τελευταία στοιχεία για τις εξαγωγές δείχνουν ότι «οι αναφορές για τον επικείμενο θάνατο του άνθρακα είναι υπερβολικές και ότι το μέλλον του εξασφαλίζεται πολύ μετά το 2030». «Το μέλλον αυτής της ζωτικής σημασίας βιομηχανίας θα αποφασιστεί από την Αυστραλιανή Κυβέρνηση και όχι από έναν ξένο φορέα που θέλει να την κλείσει, κοστίζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και δισεκατομμύρια δολάρια εξαγωγής για την οικονομία μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση 360 λέξεων.

“Η κατανάλωση άνθρακα σε όλη την Ασία προβλέπεται από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας να αυξηθεί την επόμενη δεκαετία για να καλύψει τις ενεργειακές απαιτήσεις χωρών όπως η Κίνα, η Ινδία και η Νότια Κορέα”, δήλωσε ο Πιτ. «Η Αυστραλία πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ικανοποίηση αυτής της ζήτησης. Ο άνθρακας θα συνεχίσει να παράγει δισεκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα και φόρους για πολιτειακές και ομοσπονδιακές κυβερνήσεις και θα απασχολεί άμεσα πάνω από 50.000 Αυστραλούς». Η Αυστραλία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας άνθρακα στον κόσμο και από τα 176 νέα έργα άνθρακα στον κόσμο, 79 από αυτά βρίσκονται στην Αυστραλία, σύμφωνα με την Παγκόσμια Βάση Δεδομένων Ορυχείων της Fitch Solutions.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρωτοφανείς ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Αυστραλία λόγω αύξησης των κρουσμάτων covid

Περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι είναι σε lockdown στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ λόγω της παραλλαγής Δέλτα

Από τις 20 Μαρτίου 2020, απαγορεύτηκε στους  Αυστραλούς να ταξιδεύουν στο εξωτερικό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έρευνα της Moderna δείχνει ότι βρέθηκαν λιγότερα πρωτοποριακά κρούσματα μεταξύ εκείνων που εμβολιάστηκαν αργότερα

Η Moderna έχει επίσης ζητήσει άδεια από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για ενισχυτικό εμβόλιο τρίτης δόσης, το οποίο θα είναι το μισό της δόσης του υπάρχοντος εμβολίου.

Πλατεία Συντάγματος & Ομόνοια «Ντύθηκαν» στα πράσινα για την Παγκόσμια Ημέρα Λεμφώματος

Με κεντρικό μήνυμα «Light It Green», η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ΕΛΛ.Ο.Κ. και των μελών της, των Συλλόγων Ασθενών ΑγκαλιάΖΩ και Κ.Ε.Φ.Ι., υλοποίησε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα.

Το Ντουμπάι άνοιξε τη μεγαλύτερη πισίνα κατάδυσης στον κόσμο με μια ολόκληρη βυθισμένη πόλη

Κατά μήκος της διαδρομής, υπάρχουν δύο καταδυτικοί χώροι που επιτρέπουν στους δύτες να ξεκουραστούν και να συνομιλήσουν. Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό του Deep Dive Dubai είναι ένας χώρος ξηρού αέρα, όπου οι δύτες μπορούν ακόμη και να αφαιρέσουν τον εξοπλισμό τους και να βγουν εντελώς έξω από το νερό. Αναπτυγμένος ως προορισμός παγκόσμιας κλάσης για δύτες, υπάρχουν επιλογές για όλους. Τόσο οι αρχάριοι όσο και οι έμπειροι δύτες μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία, ενώ υπάρχει επίσης ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

H AstraZeneca επιβραβεύει την Καινοτομία στα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας

AstraZeneca: Η AstraZeneca επιβραβεύει την Καινοτομία στην πρώτη τελετή βράβευσης των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Η Ford αξιολογεί την εντολή του Μπάιντεν για το εμβόλιο

Η εταιρεία σχεδιάζει να αξιολογήσει "τις νέες εκτελεστικές ενέργειες για να καθορίσει ποιες προσαρμογές πρέπει να γίνουν στην τρέχουσα πολιτική εμβολιασμού καθώς συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των εργαζομένων της", συνέχισε ο εκπρόσωπος

Ο πρώην Επίτροπος του Οργανισμού FDA Hahn αναλαμβάνει προσωρινό ρόλο υπεύθυνου μάρκετινγκ της YourBio Health

"Το σχέδιό μας είναι να δώσουμε στους ανθρώπους πρόσβαση στις βιολογικές τους πληροφορίες με τρόπο που να τους δίνει περισσότερο έλεγχο στις αποφάσεις για την υγεία τους"