Ρεπορτάζ Υγείας

Παραλλαγή Δέλτα: Η Μελβούρνη επεκτείνει το lockdown καθώς η Αυστραλία δεν μπορεί να σταματήσει το ξέσπασμα

Παραλλαγή Δέλτα: Η Μελβούρνη επεκτείνει το lockdown καθώς η Αυστραλία δεν μπορεί να σταματήσει το ξέσπασμα

Στο Σίδνεϊ, φαίνεται όλο και πιο απίθανο η πόλη να βγει από το lockdown κατά την τέταρτη εβδομάδα της στο τέλος του μήνα όπως είχε προγραμματιστεί.

Παραλλαγή Δέλτα: Οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας πρόκειται να παραμείνουν υπό αυστηρούς περιορισμούς Covid-19, καθώς η Μελβούρνη τη Δευτέρα επέκτεινε το κλείσιμο πέντε ημερών. Οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας αναμένεται να παραμείνουν υπό αυστηρούς περιορισμούς Covid-19, καθώς η Μελβούρνη τη Δευτέρα επέκτεινε ένα κλείσιμο πέντε ημερών που είχε σχεδιαστεί για να περιορίσει μια μολυσματική επιδημία.

«Αυτοί οι περιορισμοί απλά δεν μπορούν να τελειώσουν τα μεσάνυχτα αύριο το βράδυ», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Ντάνιελ Άντριους, χωρίς να λέει πόσο θα διαρκέσει το lockdown της Μελβούρνης. Περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι είναι σε lockdown στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ, όπου ένας μήνας περιορισμών απέτυχε να εξαλείψει το ξέσπασμα της παραλλαγής Delta. Η Αυστραλία είχε αποφύγει ως επί το πλείστον την εκτεταμένη κοινοτική μετάδοση τους 18 μήνες από την έναρξη της πανδημίας, αλλά τώρα βλέπει περισσότερα από 100 νέα κρούσματα την ημέρα, επιβαρύνοντας τις προσπάθειες ανίχνευσης επαφών.

Το πιο πρόσφατο ξέσπασμα ξεκίνησε στα μέσα Ιουνίου όταν ξένο πλήρωμα μολύνθηκε από έναν τοπικό οδηγό στο Σίδνεϊ.

Ο ιός στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Μελβούρνη με μια ομάδα μετεγκατάστασης, προκαλώντας ένα lockdown που επρόκειτο να λήξει αργά την Τρίτη, αλλά απέτυχε να μειώσει τις νέες μολύνσεις στο μηδέν.

Η πολιτεία της Βικτώριας ανέφερε τη Δευτέρα 13 νέα κρούσματα.

Ο Andrews είπε στους κουρασμένους κατοίκους στο πέμπτο lockdown ότι τα μέτρα είχαν αντίκτυπο.

«Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο, έχουμε αποφύγει χιλιάδες κρούσματα», είπε.

Στο Σίδνεϊ, φαίνεται όλο και πιο απίθανο η πόλη να βγει από το lockdown κατά την τέταρτη εβδομάδα της στο τέλος του μήνα όπως είχε προγραμματιστεί.

Το Σάββατο η Νέα Νότια Ουαλία εισήγαγε νέους περιορισμούς και διέταξε να κλείσουν όλα τα μη κρίσιμα καταστήματα. Το κράτος ανέφερε 98 νέα κρούσματα τη Δευτέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα κέντρα καραντίνας ως αποτελεσματικότερα των ξενοδοχείων σχεδιάζουν Αυστραλία και Κίνα

Ξανακλειδώνει το Australian Open με κρούσμα της μετάλλαξης του Ηνωμένου Βασιλείου

Παραπάνω από 500 παίκτες του Australian Open και προσωπικού ξενοδοχείου σε καραντίνα

Δύο ακόμη τενίστες του Australian Open «θετικοί» στον κορωνοϊό

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην Αυστραλία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εργαζόμενοι σε Εστίαση - Τουρισμό: Δύο εβδομαδιαία Covid test για τους μη εμβολιασμένους - Διευκρινίσεις

Εργαζόμενοι σε Εστίαση - Τουρισμό: Επισημάνσεις έδωσε τη Δευτέρα 26 Ιουλίου το υπουργείου Υγείας σχετικά με την υποχρέωση των εργαζομένων στην εστίαση και τον τουρισμό για δύο εβδομαδιαία τεστ ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2.

ΕΟΔΥ Κορωνοϊός 26/07/21 : Σημεία που διενεργούνται Rapid test

ΕΟΔΥ Κορωνοϊός 26/07/21 : Για την έκδοση πιστοποιητικού αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 παρακαλούνται οι πολίτες να επισκεφθούν το gov.gr και να μεταβούν στην υπηρεσία "Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19" ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Ο χάρτης του Κορωνοιού στην Ελλάδα 25/07/21: 491 κρούσματα Αττικη-193 στην Θεσσαλονίκη

Ο χάρτης του Κορωνοιού στην Ελλάδα 25/07/21: Κάτω από 2.000 είναι τα κρούσματα σήμερα , αλλά και πάλι η Αττική κρατάει την πρώτη θέση με 491 κρούσματα και η Θεσσαλονίκη την δεύτερη με 193 κρούσματα.

Κορωνοιός κλιμάκια ΕΟΔΥ 25/07: Αποτελέσματα ελέγχων Drive throught testing

Κορωνοιός κλιμάκια ΕΟΔΥ 25/07: Σε μία προσπάθεια αναχαίτησης της πανδημίας του Κορωνοιού η ελληνική κυβέρνηση με συνεργασία με τους επιστήμονες έχουν βάλει κλιμάκια αποτελούμενα από γιατρούς και νοσηλευτές ώστε να πραγματοποιούν τέστ κορωνοιού σε όλους τους πολίτες. Παρακάτω βλέπετε τα αποτελέσματα που προέκυψαν.

Επίσκεψη κλιμακίων του Γερμανικού και του Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού στη Μυτιλήνη

Εκπρόσωποι του Γερμανικού και του Αυστριακού Ερυθρού Σταυρού, αφού επισκέφθηκαν τον Προέδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό και του εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους για το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο του Οργανισμού.