Πολιτική Υγείας

Αυστραλία Covid-19: Τα σύνορα θα μπορούσαν να κλείσουν μέχρι τα τέλη του 2022

Αυστραλία Covid-19: Τα σύνορα θα μπορούσαν να κλείσουν μέχρι τα τέλη του 2022

Η διάθεση του εμβολιασμού ήταν αργή, με μόλις 2,5 εκατομμύρια εμβόλια να χορηγούνται σε μια χώρα των 25 εκατομμυρίων ανθρώπων, καθένα από τα οποία χρειάζεται δύο δόσεις.

Αυστραλία Covid-19: Οι ξένοι επισκέπτες χρειάζονται επί του παρόντος ειδική άδεια για είσοδο στην Αυστραλία – Η Αυστραλία είναι πιθανό να παραμείνει κλειστή για τους επισκέπτες μέχρι τα τέλη του 2022, δήλωσε ο υπουργός εμπορίου και τουρισμού της χώρας την Παρασκευή, καθώς μια άλλη παγκόσμια αύξηση του κορωνοϊού έσπασε τις ελπίδες για γρήγορο άνοιγμα. Ο υπουργός Dan Tehan είπε ότι ένα κύμα περιπτώσεων στην ινδική ήπειρο έδειξε ότι η απαγόρευση των αφίξεων της Αυστραλίας ήταν σχεδόν απαραίτητη για να διατηρηθεί η χώρα χωρίς Covid. Από τις 20 Μαρτίου 2020, απαγορεύτηκε στους  Αυστραλούς να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και μια δύσκολη εξατομικευμένη εξαίρεση απαιτείται για την είσοδο ξένων επισκεπτών στη χώρα.

Είναι «πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί» πότε θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά τα σύνορα, είπε ο Tehan στο Sky News, «η καλύτερη εικασία θα ήταν στο μέσο έως το δεύτερο μισό του επόμενου έτους».

Πριν από την πανδημία, περίπου ένα εκατομμύριο βραχυπρόθεσμοι επισκέπτες εισερχόντουσαν στη χώρα κάθε μήνα. Ο αριθμός αυτός είναι τώρα περίπου 7.000. Όποιος εισέλθει πρέπει να υποβληθεί σε αυστηρή απομόνωση ξενοδοχείου 14 ημερών.

Μια πρόσφατα δημιουργημένη φούσκα ταξιδιού με τη Νέα Ζηλανδία είχε μικτή επιτυχία, παύοντας  πόλεις όπου ο ιός εισήλθε από εγκαταστάσεις καραντίνας πριν τον περιορισμό.

Η Αυστραλία κατέγραψε 29.886 περιπτώσεις από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Ένα μεγάλο ποσοστό εντοπίστηκε στην καραντίνα του ξενοδοχείου.

Η διάθεση του εμβολιασμού ήταν αργή, με μόλις 2,5 εκατομμύρια εμβόλια να χορηγούνται σε μια χώρα των 25 εκατομμυρίων ανθρώπων, καθένα από τα οποία χρειάζεται δύο δόσεις.

Η προοπτική της χώρας να κλείσει για σχεδόν τρία χρόνια θα έρθει ως πλήγμα για την τουριστική βιομηχανία 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ ετησίως.

«Η ελπίδα θα ήταν να μπορούσαμε να δούμε περισσότερα ταξίδια, αλλά είμαστε σε πανδημία», είπε. «Θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την παγκόσμια πανδημία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Αυστραλία αναστέλλει τις απευθείας πτήσεις προς Ινδία

Η Αυστραλία εγκαταλείπει τους στόχους εμβολιασμού COVID-19 μετά από νέα σύσταση σχετικά με τα εμβόλια της AstraZeneca

Παραπάνω από 500 παίκτες του Australian Open και προσωπικού ξενοδοχείου σε καραντίνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βόρεια Κορέα: Εκτεταμένη δυσπιστία για το μικρό ποσοστό θανάτου από COVID-19

Βόρεια Κορέα: Κάθε πρωί, η Βόρεια Κορέα δημοσιεύει λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των νέων ασθενών με συμπτώματα πυρετού, αλλά όχι με κορωνοϊό, ενώ οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα περισσότερα κρούσματα θα πρέπει να υπολογίζονται ως COVID-19,

Πλεύρης: 2 σενάρια για την πορεία του κορωνοϊού και τα εμβόλια από Σεπτέμβρη

Πλεύρης: Η πτωτική πορεία του κορωνοϊού οδήγησε στην απόφαση για άρση υποχρεωτικότητας της μάσκας και στα σχολεία, από Σεπτέμβριο επανεξετάζονται τα μέτρα και προωθείται ένα εμβόλιο για όλους.

Οι κάτοικοι στο Πεκίνο αψηφούν τους κανονισμούς της Covid

Πεκίνο κορωνοϊός: Η Κίνα έχει προσκολληθεί σε μια πολιτική μηδενικής COVID-19, η οποία ενεργοποιεί μαζικά lockdown, τεστ ρουτίνας και περιορισμούς μετακίνησης κάθε φορά που εμφανίζονται ομάδες μόλυνσης.

Επίσημο - Τέλος οι μάσκες στα σχολεία από 1η Ιουνίου

Μάσκες σχολεία: Άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το CDC δεν παρουσίασε «επιστημονικό σκεπτικό» για ενισχυτικά εμβόλια COVID για παιδιά, λέει ο Δρ. Makary

Και η επιτροπή είπε στην πραγματικότητα, θέλουμε ένα απλό μήνυμα. Ανησυχούμε μήπως έχουμε ένα μπερδεμένο μήνυμα εάν αυτά τα παιδιά δεν παίρνουν αναμνηστικό και οι ηλικιωμένοι παίρνουν. Αυτό δεν είναι επιστημονικό σκεπτικό.

Η Κινεζική επαρχία Χενάν διέταξε τα σχεδόν 100 εκατομμύρια κατοίκους της να κάνουν τεστ Covid κάθε δύο ημέρες

Οι λιανικές πωλήσεις και η εργοστασιακή παραγωγή υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους εδώ και περίπου δύο χρόνια τον περασμένο μήνα, αντανακλώντας τις επιπτώσεις από την πολιτική μηδενικής Covid της Κίνας.

Η Κίνα με πρόφαση την COVID-19 προσπαθεί να κάνει αναποτελεσματικό το ταξίδι του ΟΗΕ στη Σιντζιάνγκ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Το Κογκρέσο ψήφισε τον Νόμο για την Πρόληψη της Καταναγκαστικής Εργασίας των Ουιγούρων τον Δεκέμβριο, μια δικομματική νομοθεσία που εμποδίζει την εισαγωγή αγαθών που γίνονται μέσω καταναγκαστικής εργασίας στην περιοχή Xinjiang. Η Bachelet θα παραδώσει δημόσια ενημέρωση τύπου σχετικά με τα ευρήματά της στις 28 Μαΐου.

Ευλογιά των πιθήκων: Απόφαση ΕΕΕ-Σε ποιες περιπτώσεις συστήνεται το εμβόλιο

Ευλογιά των πιθήκων: Ένδειξη μαζικού εμβολιασμού για την προστασία από την ευλογιά των πιθήκων δεν υπάρχει, λόγω των επιδημιολογικών και κλινικών χαρακτηριστικών της νόσου, σημειώνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και συνιστά επιλεκτικά τον εμβολιασμό σε ορισμένες περιπτώσεις.