Πολιτική Υγείας

Αυστραλία Covid-19: Τα σύνορα θα μπορούσαν να κλείσουν μέχρι τα τέλη του 2022

Αυστραλία Covid-19: Τα σύνορα θα μπορούσαν να κλείσουν μέχρι τα τέλη του 2022

Η διάθεση του εμβολιασμού ήταν αργή, με μόλις 2,5 εκατομμύρια εμβόλια να χορηγούνται σε μια χώρα των 25 εκατομμυρίων ανθρώπων, καθένα από τα οποία χρειάζεται δύο δόσεις.

Αυστραλία Covid-19: Οι ξένοι επισκέπτες χρειάζονται επί του παρόντος ειδική άδεια για είσοδο στην Αυστραλία – Η Αυστραλία είναι πιθανό να παραμείνει κλειστή για τους επισκέπτες μέχρι τα τέλη του 2022, δήλωσε ο υπουργός εμπορίου και τουρισμού της χώρας την Παρασκευή, καθώς μια άλλη παγκόσμια αύξηση του κορωνοϊού έσπασε τις ελπίδες για γρήγορο άνοιγμα. Ο υπουργός Dan Tehan είπε ότι ένα κύμα περιπτώσεων στην ινδική ήπειρο έδειξε ότι η απαγόρευση των αφίξεων της Αυστραλίας ήταν σχεδόν απαραίτητη για να διατηρηθεί η χώρα χωρίς Covid. Από τις 20 Μαρτίου 2020, απαγορεύτηκε στους  Αυστραλούς να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και μια δύσκολη εξατομικευμένη εξαίρεση απαιτείται για την είσοδο ξένων επισκεπτών στη χώρα.

Είναι «πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί» πότε θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά τα σύνορα, είπε ο Tehan στο Sky News, «η καλύτερη εικασία θα ήταν στο μέσο έως το δεύτερο μισό του επόμενου έτους».

Πριν από την πανδημία, περίπου ένα εκατομμύριο βραχυπρόθεσμοι επισκέπτες εισερχόντουσαν στη χώρα κάθε μήνα. Ο αριθμός αυτός είναι τώρα περίπου 7.000. Όποιος εισέλθει πρέπει να υποβληθεί σε αυστηρή απομόνωση ξενοδοχείου 14 ημερών.

Μια πρόσφατα δημιουργημένη φούσκα ταξιδιού με τη Νέα Ζηλανδία είχε μικτή επιτυχία, παύοντας  πόλεις όπου ο ιός εισήλθε από εγκαταστάσεις καραντίνας πριν τον περιορισμό.

Η Αυστραλία κατέγραψε 29.886 περιπτώσεις από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Ένα μεγάλο ποσοστό εντοπίστηκε στην καραντίνα του ξενοδοχείου.

Η διάθεση του εμβολιασμού ήταν αργή, με μόλις 2,5 εκατομμύρια εμβόλια να χορηγούνται σε μια χώρα των 25 εκατομμυρίων ανθρώπων, καθένα από τα οποία χρειάζεται δύο δόσεις.

Η προοπτική της χώρας να κλείσει για σχεδόν τρία χρόνια θα έρθει ως πλήγμα για την τουριστική βιομηχανία 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ ετησίως.

«Η ελπίδα θα ήταν να μπορούσαμε να δούμε περισσότερα ταξίδια, αλλά είμαστε σε πανδημία», είπε. «Θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την παγκόσμια πανδημία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Αυστραλία αναστέλλει τις απευθείας πτήσεις προς Ινδία

Η Αυστραλία εγκαταλείπει τους στόχους εμβολιασμού COVID-19 μετά από νέα σύσταση σχετικά με τα εμβόλια της AstraZeneca

Παραπάνω από 500 παίκτες του Australian Open και προσωπικού ξενοδοχείου σε καραντίνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δημιουργία πίεσης για τον προσδιορισμό της προέλευσης του κορωνοϊού

"Η Κίνα έχει πολύ μεγάλο κίνητρο και είναι σε θέση να μας αρνηθεί αυτές τις πληροφορίες", δήλωσε ο Κίτσεν. «Έχουν κίνητρο να μας αρνηθούν αυτές τις πληροφορίες γιατί ό, τι και να είναι - είτε ήταν υγρή αγορά είτε βιολογική εγκατάσταση ως προέλευση - είναι ντροπιαστικό για το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα".

Θεμιστοκλέους: Οι δέκα περιοχές με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού-Με Pfizer το 74,6% των εμβολιασμών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Όπως επεσήμανε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις περιοχές αυτές αναπτύσσονται στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση των εμβολιασμών.

Μαρία Θεοδωρίδου: Ηπιότερες οι παρενέργειες της τρίτης δόσης-Ξεκινά ο εμβολιασμός κατά της γρίπης

Μαρία Θεοδωρίδου: Τους επόμενους μήνες αναμένεται να κυκλοφορεί παράλληλα πλειάδα άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων και του ιού της γρίπης. Ο εμβολιασμός για την γρίπη είπε ξεκινά τις επόμενες εμβομάδες, ενώ από 1η Οκτωβρίου εκκινεί η συνταγογράφηση. Ο εμβολιαμός είναι επιβεβλημένος για ευάλωτες ομάδες και δεν απαιτείται χρονική απόσταση μεταξύ εμβολίων Covid, γρίπης και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων. Όπως είπε, η μειωμένη κινητικότητα της γρίπης πέρισυ δεν θα πρέπει να εφησυχάζει. 

Τρεις χώρες που νίκησαν στη μάχη με τον κορωνοϊό

Ο Αντόνιο Κόστα σε συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα: «Καθώς οι περισσότεροι από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από τον νόμο αίρονται, εισερχόμαστε σε μια φάση που θα βασίζεται στην υπευθυνότητα καθενός. Η Πορτογαλία αλλάζει σελίδα».

Η διευθύντρια των CDC αρνείται ότι αψηφά τη συμβουλευτική επιτροπή λόγω συστάσεων ενίσχυσης έναντι της COVID-19

Με τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης για άλλη μια φορά στη μέγιστη χωρητικότητα, η Walensky είπε ότι ήταν δουλειά της να αναγνωρίσει πού οι ενέργειες μπορούν να έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο και ότι οι συστάσεις για ενισχυτικά εμβόλια έγιναν με την «πρόθεση να κάνουν το μεγαλύτερο καλό, ακόμη και σε ένα αβέβαιο περιβάλλον».

Τα σχέδια των Καναδών για ταξίδια ανατρέπονται γιατί δεν θεωρούν όλες οι κυβερνήσεις κάποιον με δύο διαφορετικές δόσεις εμβολίου ως πλήρως εμβολιασμένο.

Η Ταμ είπε ότι ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας του Καναδά (PHAC) έχει παρουσιάσει δεδομένα σε συναδέλφους διεθνώς σχετικά με την αποτελεσματικότητα του προγράμματος μικτών δόσεων, οπότε έχει πλέον στα χέρια του υπαλλήλους υγείας σε άλλες χώρες να μελετήσουν τα δεδομένα και να κάνουν τους προσδιορισμούς τους.