Πολιτική Υγείας

Αυστραλία Covid-19: Τα σύνορα θα μπορούσαν να κλείσουν μέχρι τα τέλη του 2022

Αυστραλία Covid-19: Τα σύνορα θα μπορούσαν να κλείσουν μέχρι τα τέλη του 2022

Η διάθεση του εμβολιασμού ήταν αργή, με μόλις 2,5 εκατομμύρια εμβόλια να χορηγούνται σε μια χώρα των 25 εκατομμυρίων ανθρώπων, καθένα από τα οποία χρειάζεται δύο δόσεις.

Αυστραλία Covid-19: Οι ξένοι επισκέπτες χρειάζονται επί του παρόντος ειδική άδεια για είσοδο στην Αυστραλία – Η Αυστραλία είναι πιθανό να παραμείνει κλειστή για τους επισκέπτες μέχρι τα τέλη του 2022, δήλωσε ο υπουργός εμπορίου και τουρισμού της χώρας την Παρασκευή, καθώς μια άλλη παγκόσμια αύξηση του κορωνοϊού έσπασε τις ελπίδες για γρήγορο άνοιγμα. Ο υπουργός Dan Tehan είπε ότι ένα κύμα περιπτώσεων στην ινδική ήπειρο έδειξε ότι η απαγόρευση των αφίξεων της Αυστραλίας ήταν σχεδόν απαραίτητη για να διατηρηθεί η χώρα χωρίς Covid. Από τις 20 Μαρτίου 2020, απαγορεύτηκε στους  Αυστραλούς να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και μια δύσκολη εξατομικευμένη εξαίρεση απαιτείται για την είσοδο ξένων επισκεπτών στη χώρα.

Είναι «πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί» πότε θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά τα σύνορα, είπε ο Tehan στο Sky News, «η καλύτερη εικασία θα ήταν στο μέσο έως το δεύτερο μισό του επόμενου έτους».

Πριν από την πανδημία, περίπου ένα εκατομμύριο βραχυπρόθεσμοι επισκέπτες εισερχόντουσαν στη χώρα κάθε μήνα. Ο αριθμός αυτός είναι τώρα περίπου 7.000. Όποιος εισέλθει πρέπει να υποβληθεί σε αυστηρή απομόνωση ξενοδοχείου 14 ημερών.

Μια πρόσφατα δημιουργημένη φούσκα ταξιδιού με τη Νέα Ζηλανδία είχε μικτή επιτυχία, παύοντας  πόλεις όπου ο ιός εισήλθε από εγκαταστάσεις καραντίνας πριν τον περιορισμό.

Η Αυστραλία κατέγραψε 29.886 περιπτώσεις από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Ένα μεγάλο ποσοστό εντοπίστηκε στην καραντίνα του ξενοδοχείου.

Η διάθεση του εμβολιασμού ήταν αργή, με μόλις 2,5 εκατομμύρια εμβόλια να χορηγούνται σε μια χώρα των 25 εκατομμυρίων ανθρώπων, καθένα από τα οποία χρειάζεται δύο δόσεις.

Η προοπτική της χώρας να κλείσει για σχεδόν τρία χρόνια θα έρθει ως πλήγμα για την τουριστική βιομηχανία 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ ετησίως.

«Η ελπίδα θα ήταν να μπορούσαμε να δούμε περισσότερα ταξίδια, αλλά είμαστε σε πανδημία», είπε. «Θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την παγκόσμια πανδημία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η Αυστραλία αναστέλλει τις απευθείας πτήσεις προς Ινδία

Η Αυστραλία εγκαταλείπει τους στόχους εμβολιασμού COVID-19 μετά από νέα σύσταση σχετικά με τα εμβόλια της AstraZeneca

Παραπάνω από 500 παίκτες του Australian Open και προσωπικού ξενοδοχείου σε καραντίνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκτακτη σύσκεψη με Χαρδαλιά καιΤσιόδρα για τη μετάλλαξη Δέλτα

Κορωνοϊός Μετάλλαξη Δέλτα: Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού. "Καμπανάκι κινδύνου" για την Κρήτη, όπου σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν τα 15 εκ των 18 νέων κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν σήμερα (24/06) στη χώρα.

ΣΦΕΕ ΙΟΒΕ : €6,7 δισεκ. η συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου στο ΑΕΠ το 2019

H κρίση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει σημαντική οικονομική υποχώρηση στην ελληνική οικονομία (ύφεση -8,2%), όπως και σε άλλες ανεπτυγμένες και βιομηχανοποιημένες χώρες του κόσμου. Συγχρόνως, τα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας καλούνται να επαναξιολογήσουν τη δημόσια χρηματοδότηση για δαπάνες υγείας, σύμφωνα με την  ετήσια έκθεση του ΙΟΒΕ και ΣΦΕΕ με τίτλο «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2020. Η συνολική συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου σε όρους ΑΕΠ εκτιμάται σε €6,7 δισεκ. (3,6% του ΑΕΠ) το 2019.

Μικρότερη η εμβολιαστική κάλυψη των νέων ενηλίκων έναντι των ηλικιωμένων στις ΗΠΑ

Οι προσπάθειες προσέγγισης που βασίζονται στην κοινότητα για την αύξηση της εμπιστοσύνης των εμβολίων και τη μείωση των πιθανών εμποδίων στην πρόσβαση θα μπορούσαν να βελτιώσουν την έναρξη εμβολιασμού COVID-19, ιδιαίτερα μεταξύ ατόμων ηλικίας 18-29 ετών και να μειώσουν την εξάπλωση και τον αντίκτυπο της COVID-19 μεταξύ του γενικού πληθυσμού των ΗΠΑ ", έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης

Μονή Πετράκη: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης στη Μονή Πετράκη.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα θα αποφευχθεί με επίσπευση του εμβολιασμού

Γκίκας Μαγιορκίνης: Οι λοιμώξεις με τη μετάλλαξη Δέλτα του ιού αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους και νεαρά άτομα με έντονη κοινωνική δραστηριότητα, εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης και τόνισε πως η έντονη μεταδοτικότητα και περαιτέρω εξέλιξη της μετάλλαξης θα αποφευχθεί με άμεση εμβολιαστική κάλυψη.

Νίκος Χαρδαλιάς: Αίρεται από αύριο (24/06) η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς συνωστισμό

Νίκος Χαρδαλιάς: Τις κυβερνητικές αποφάσεις για την περαιτέρω άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Βάνα Παπαευαγγέλου: 1 στους 3 νοσηλευόμενους είναι μεταξύ 25 ως 55 ετών

Βάνα Παπαευαγγέλου: Βελτιωμένη είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, είπε η κα Παπαευαγγέλου, με τις περισσότερες περιφερειακές ενότητες να είναι πράσινες ή κίτρινες. Απασχολούν ωστόσο περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, όπου υπάρχει κίνδυνος σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων, εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών, όπως επίσης και η διασπορά μεταλλαγμένων στελεχών του ιού με αυξημένη μεταδοτικότητα. Κατά τη διάρκεια δε των τελευταίων εβδομάδων η πανδημία αλλάζει πρόσωπο και σήμερα η νόσος αφορά κυρίως άτομα νεότερης ηλικίας, με 1 στους 3 νοσηλευόμενους να είναι 25-55 ετών. Αναφορικά με τη μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, η κα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε τη μη χρήση της αποκλειστικά όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός.