Πολιτική Υγείας

Αυστραλία Εμβολιαστικοί Στόχοι: Νέα σύσταση σχετικά με τα εμβόλια της AstraZeneca

Αυστραλία Εμβολιαστικοί Στόχοι: Νέα σύσταση σχετικά με τα εμβόλια της AstraZeneca

Η Αυστραλία έχει εγκαταλείψει έναν στόχο να εμβολιάσει σχεδόν το σύνολο των 26 εκατομμυρίων του πληθυσμού της έως τα τέλη του 2021 μετά από σύσταση ότι τα άτομα κάτω των 50 ετών να λαμβάνουν το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer αντί για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αυστραλία Εμβολιαστικοί Στόχοι:Η πιθανή σύνδεση μεταξύ του εμβολίου της AstraZeneca και σπάνιων περιπτώσεων θρόμβων αίματος ωθεί τη χώρα να σταματήσει τη χρήση του εμβολίου. Η Αυστραλία έχει εγκαταλείψει έναν στόχο να εμβολιάσει σχεδόν το σύνολο των 26 εκατομμυρίων του πληθυσμού της έως τα τέλη του 2021 μετά από σύσταση ότι τα άτομα κάτω των 50 ετών να λαμβάνουν το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer αντί για το εμβόλιο της AstraZeneca. Η Αυστραλία, η οποία είχε χρησιμοποιήσει το εμβόλιο AstraZeneca για την πλειονότητα των εμβολιασμών της, δεν είχε σχέδια να θέσει νέους στόχους για την ολοκλήρωση του προγράμματος εμβολιασμού της, δήλωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον σε δημοσίευση στο Facebook το απόγευμα της Κυριακής.

“Ενώ θα θέλαμε να δούμε αυτές τις δόσεις να ολοκληρώνονται πριν από το τέλος του έτους, δεν είναι δυνατόν να τεθούν τέτοιοι στόχοι, δεδομένης της μεγάλης αβεβαιότητας”, δήλωσε ο Μόρισον.

Οι αρχές στην Καμπέρα άλλαξαν τη σύστασή τους για εμβολιασμούς Pfizer για άτομα κάτω των 50 ετών την Πέμπτη, αφού οι ευρωπαίοι ρυθμιστές επανέλαβαν την πιθανότητα διασύνδεσης μεταξύ του εμβολιασμού AstraZeneca και αναφορών για σπάνιες περιπτώσεις θρόμβων αίματος.

Η Αυστραλία, η οποία αγωνίστηκε να διπλασιάσει τη σειρά της για το εμβόλιο Pfizer την περασμένη εβδομάδα, είχε αρχικά προγραμματίσει να εμβολιαστεί ολόκληρος ο πληθυσμός της έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Η σκληρή απάντηση της Αυστραλίας στον ιό σταμάτησε σε μεγάλο βαθμό τις κοινοτικές μεταδόσεις, αλλά η διάθεση του εμβολιασμού έχει γίνει ένα καυτό πολιτικό θέμα – και πηγή τριβής μεταξύ του Morrison και των ηγετών πολιτείας και επικράτειας – αφού η χώρα εμβολίασε μόνο ένα κλάσμα του στόχου της για τα τέσσερα εκατομμύρια τα τέλη Μαρτίου.

Έχουν πλέον χορηγηθεί περίπου 1,16 εκατομμύρια δόσεις COVID-19, δήλωσε ο Μόρισον, σημειώνοντας ότι η ταχύτητα του προγράμματος εμβολιασμού της Αυστραλίας ήταν σύμφωνη με άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, και μπροστά από τον Καναδά και την Ιαπωνία.

Μέχρι στιγμής, περισσότερο από το 19% των Καναδών έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου COVID-19, ενώ η αυστραλιανή κυβέρνηση λέει ότι έχει κάνει εμβολιασμούς σε περίπου 1,18 εκατομμύρια ανθρώπους, ή στο 4,5% του πληθυσμού της.

Η Αυστραλία ξεκίνησε εμβολιασμούς πολύ αργότερα από κάποιες άλλες χώρες, εν μέρει λόγω του χαμηλού αριθμού λοιμώξεων, οι οποίες ανέρχονται σε μόλις 29.400, με 909 θανάτους, από την έναρξη της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πως μπορεί ένα εμβόλιο για την COVΙD να προκαλεί θρομβώσεις;

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Ναι στη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα άνω των 30 ετών

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αναστέλλει τις δοκιμές σε παιδιά του εμβολίου covid της AstraZeneca

H Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε ομόφωνα τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους πολίτες ηλικίας έως και 64 ετών

Να μην χορηγηθεί το εμβόλιο σε άτομα 65 ετών και άνω θα εισηγηθεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στο Υπουργείο Υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.

Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

Η επιτροπή CDC συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η ΝΥ εργάζεται να επεκτείνει την εμβολιαστική κάλυψη κατά της ευλογιάς των πίθηκων

Ευλογιά των πίθηκων: Την Πέμπτη, η πόλη της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης. Όπως δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας της πόλης, Δρ. Ashwin Vasan, στόχος είναι η επέκταση της δυνατότητας εμβολιασμού σε όλη την πόλη." 

Τζο Μπάιντεν: Mια θλιβερή μέρα για τη χώρα η απόφαση για τις αμβλώσεις

Τζο Μπάιντεν: «Τώρα με την ανατροπή της απόφασης-ορόσημο Roe v. Wade, ας είμαστε πολύ ξεκάθαροι, η υγεία και η ζωή των γυναικών σε αυτό το έθνος βρίσκονται σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Διευκρινίσεις και απαντήσεις με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσαν αξιωματούχοι υγείας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαναμολύνσεις, πρόκειται για κάτι δεδομένο, τόνισε και συμπλήρωσε πως επειδή ο ιός θα παραμείνει για πολλά χρόνια, αν όχι για πάντα, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι επαναμολύνσεις είναι κομμάτι της κανονικότητας που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.