Πολιτική Υγείας

Κορωνοϊός Αυστραλία: Η αυξανόμενη επιδημία του Σίδνεϊ προκαλεί νέα σύνορα εντός της ίδιας της χώρας

Κορωνοϊός Αυστραλία: Η αυξανόμενη επιδημία του Σίδνεϊ προκαλεί νέα σύνορα εντός της ίδιας της χώρας

Καθώς ο θυμός αυξάνεται, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison υποστήριξε την κίνηση της Δυτικής Αυστραλίας. «Χαιρετίζω τις απαιτήσεις για εμβολιασμό», είπε.

Κορωνοϊός Αυστραλία: Η επιδείνωση της επιδημίας του κορωνοϊού στο Σίδνεϊ ώθησε τις αυστραλιανές περιοχές να σηκώσουν τη γέφυρα της πόλης και της γύρω πολιτείας την Παρασκευή, εφαρμόζοντας πρωτοφανείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Η Δυτική Αυστραλία έγινε η τελευταία πολιτεία που επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στα ταξίδια από τη Νέα Νότια Ουαλία και την πρωτεύουσα της πολιτείας της, η οποία κατέγραψε ρεκόρ 390 νέων κρουσμάτων την Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας, Μαρκ ΜακΓκόουαν, δήλωσε από την Τρίτη ότι οι υποψήφιοι ταξιδιώτες θα πρέπει να εξασφαλίσουν εξαίρεση για να εισέλθουν στην πολιτεία του, να δώσουν αρνητικό τεστ Covid, να αποδείξουν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, να υποβληθούν σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι και να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή παρακολούθησης. τηλέφωνο. Εάν τα κρούσματα του Σίδνεϊ ξεπεράσουν τα 500 την ημέρα, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβληθούν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο και οι εξαιρέσεις θα περιοριστούν σε μικρό αριθμό, συμπεριλαμβανομένων των ενόπλων δυνάμεων.

Ο ΜακΓκόουαν είπε ότι τα μέτρα – τα οποία είναι πιο περιοριστικά από πολλά διεθνή σύνορα – ήταν «σκληρά» αλλά «εντελώς δίκαια».

Στο Queensland, η πρωθυπουργός Annastacia Palaszczuk δήλωσε επίσης ότι «ανησυχεί πολύ» για την κατάσταση στη Νέα Νότια Ουαλία και προειδοποίησε ότι είναι σε εξέλιξη περισσότεροι περιορισμοί στα σύνορα. «Κανείς δεν πρέπει να διασχίζει αυτά τα σύνορα για να πάει στη Νέα Νότια Ουαλία», είπε.

«Δεν θέλουμε να δούμε αυτόν τον ιό να σέρνεται βόρεια και αν χρειαστεί να εφαρμόσουμε πιο σκληρά μέτρα θα το κάνουμε». Ολοκληρώνεται ο θυμός για την αποτυχία του Σίδνεϊ να θέσει υπό έλεγχο το ξέσπασμα του ιού, ηλικίας επτά εβδομάδων, καθώς τα κρούσματα εξαπλώνονται στην ύπαιθρο και στα σύνορα του κράτους. Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια Αυστραλοί βρίσκονται σε αποκλεισμό καθώς το σύμπλεγμα του Σίδνεϊ – που ξεκίνησε με πλήρωμα πτήσεων στο εξωτερικό – αυξήθηκε σε 6.874 κρούσματα.

Οι αρχές ανέφεραν ότι το κλείδωμα του Σίδνεϊ θα μπορούσε να παραμείνει σε κάποια μορφή μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά απέχουν από περαιτέρω περιορισμούς στην πόλη.

Οι κάτοικοι εξακολουθούν να επιτρέπεται να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για άσκηση, ψώνια, υγειονομική περίθαλψη και βασική εργασία.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι δεν είναι αρκετά περιοριστικό. Καθώς ο θυμός αυξάνεται, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison υποστήριξε την κίνηση της Δυτικής Αυστραλίας. «Χαιρετίζω τις απαιτήσεις για εμβολιασμό», είπε.

Η συντηρητική κυβέρνηση του Μόρισον έχει αναθέσει σε μεγάλο βαθμό την ευθύνη για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα κράτη.

Τα κλειδώματα, οι δοκιμές, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η κυκλοφορία των εμβολίων υπαγορεύονται κυρίως από τις κυβερνήσεις των κρατών που συχνά έχουν δημόσια συζητήσει τη στρατηγική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κλείστα τα σύνορα στην Αυστραλία εώς ότου εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού

Περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι είναι σε lockdown στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ λόγω της παραλλαγής Δέλτα

Νέα κέντρα καραντίνας ως αποτελεσματικότερα των ξενοδοχείων σχεδιάζουν Αυστραλία και Κίνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η συμβουλευτική επιτροπή του FDA προχώρησε την Πέμπτη στην έγκριση έκτακτης ανάγκης για τη λήψη δόσης ενισχυτή εμβολίου COVID-19 της Moderna

Η Δρ Sharon Alroy-Preis, διευθύντρια υπηρεσιών δημόσιας υγείας στο Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, είπε ότι η χώρα βιώνει ένα σπάσιμο στην καμπύλη της πανδημίας και ανέφερε το ενισχυτικό πλάνο της Pfizer που βοήθησε τη χώρα να ξεπεράσει ένα τέταρτο κύμα COVID-19, μειώνοντας το βάρος του νοσοκομείου και σοβαρή ασθένεια.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τα Εμβόλια του FDA εγκρίνει τον ενισχυτή εμβολίων covid Johnson & Johnson

Επιπλέον, τα μέλη της ομάδας πρότειναν ότι το εμβόλιο J&J ταιριάζει καλύτερα ως σειρά δύο δόσεων με τροποποιημένη άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, αντί για μία μόνο δόση και μια επακόλουθη αναμνηστική λήψη.

Δύσκολο να αποφανθεί κανείς αν η κυβέρνηση της Σουηδίας θα έπρεπε να προχωρήσει σε περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας λέει καθηγητής επιδημιολογίας

Εν κατακλείδι, καταλήγει το άρθρο του Bloomberg, η Σουηδία κινήθηκε μέτρια. Ούτε απέτυχε στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, αλλά ούτε και μπορεί να προβληθεί ως success story από τους αντιπάλους των lockdown και της υποχρεωτικής χρήσης μασκών.

Πρέπει να επιλέξετε μάσκες με δύο ή περισσότερα στρώματα και σύρμα μύτης για να αποτρέψετε τη διαρροή αέρα από την κορυφή λένε τα CDC

Για άτομα που είναι κωφά ή έχουν προβλήματα ακοής, συνιστώνται εναλλακτικά καλύμματα προσώπου, όπως διαφανείς μάσκες ή υφασμάτινες μάσκες με διαφανή πλαστικά πάνελ. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις διαφανείς ιατρικές μάσκες για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους ασθενείς που τις χρειάζονται.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε 26 προτεινόμενα μέλη σε μια συμβουλευτική επιτροπή με στόχο την καθοδήγηση μελετών σχετικά με την προέλευση της πανδημίας της COVID-19

Με την ιδιότητά της ως συμβουλευτικού οργάνου στον ΠΟΥ, η SAGO θα συμβουλεύσει τον οργανισμό σχετικά με την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου πλαισίου του ΠΟΥ για τον καθορισμό και την καθοδήγηση μελετών για την προέλευση των αναδυόμενων και παθογόνων παραγόντων επιδημίας και πανδημίας, καθώς και την παροχή συμβουλών

Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός (ARC) εξέδωσε πρόσφατα δημόσια πρόσκληση για δράση λόγω της κατακόρυφης εθνικής απογραφής αιμοδοσιών εν μέσω της πανδημίας της COVID-19

Το σώμα αναγεννά την απώλεια αίματος συνήθως μέσα σε μία ημέρα. Ο Ερυθρός Σταυρός ARC διαβεβαίωσε στην έκδοσή του ότι κάθε κέντρο αιμοδοσίας ακολουθεί "τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και ελέγχου λοιμώξεων", συμπεριλαμβανομένων μάσκας προσώπου για δότες και προσωπικό, ανεξάρτητα από την κατάσταση του εμβολιασμού.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό-Παραλιακή από 1 ως 8 το πρωί - Έκτακτα μέτρα

Κηφισός "Μπάλλος" Στυλιανίδης: Ειδικότερα, με απόφαση του Διευθυντή της Τροχαίας Αττικής διακόπτεται η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κηφισού στο τμήμα από το ύψος του ανισόπεδο κόμβου της Παραλιακής μέχρι το ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Μεταμόρφωσης και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Λεωφόρου Κηφισού μέχρι το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.