Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Ταξιδιωτικά Πακέτα: Προσοχή στις διαδικτυακές απάτες

Ταξιδιωτικά Πακέτα: Προσοχή στις διαδικτυακές απάτες

"Όταν βλέπουμε ιστοσελίδες με κατάληξη “org ή net” ή κάποιες παραλλαγές, αυτό είναι συνήθως μια ένδειξη ότι αυτό είναι μια απατηλή ιστοσελίδα", συμπλήρωσε η κα. Ιωάννου. Αναφορικά με το πώς εξαπατούν τους ανυποψίαστους πολίτες τόνισε ότι, συνήθως, ζητούν όλα τα στοιχεία της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας ακόμα και τον κωδικό επιβεβαίωσης, ξεπερνώντας έτσι τις δικλείδες ασφαλείας των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Ταξιδιωτικά Πακέτα: Πλαστά ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεφωνικές κλήσεις επιστρατεύουν οι επιτήδειοι για να εξαπατήσουν τους επίδοξους ταξιδιώτες. Η διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας Κέλλυ Ιωάννου μίλησε στις «Συνδέσεις» για το πώς οι πολίτες δεν θα πέσουν θύματα διαδικτυακής απάτης. «Η συγκεκριμένη απάτη έχει δύο πυλώνες. Ναι μεν αφορά έναν ενδιαφερόμενο, ο οποίος θέλει να κλείσει τις διακοπές του, αλλά παρατηρούμε απάτες και εις βάρος των ξενοδόχων και όλων όσoι ασχολούνται με τη βιομηχανία του τουρισμού» ανέφερε η κα Ιωάννου.

Η ίδια κάλεσε τον κόσμο να μην εντυπωσιάζεται από τις προσφορές που εμφανίζονται συνήθως μέσα στους προσωπικούς μας λογαριασμούς στα social media για πολύ φθηνά δωμάτια και οικονομικές πτήσεις. Περιγράφοντας τη διαδικασία με τα πλαστά link των επιτηδείων και το πώς γίνεται το hacking στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ενδιαφερομένων η διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας σύστησε στον κόσμο να ψάχνει περισσότερο τις «προσφορές» στο διαδίκτυο. “Όταν βλέπουμε ιστοσελίδες με κατάληξη “org ή net” ή κάποιες παραλλαγές, αυτό είναι συνήθως μια ένδειξη ότι αυτό είναι μια απατηλή ιστοσελίδα”, συμπλήρωσε η κα. Ιωάννου. Αναφορικά με το πώς εξαπατούν τους ανυποψίαστους πολίτες τόνισε ότι, συνήθως, ζητούν όλα τα στοιχεία της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας ακόμα και τον κωδικό επιβεβαίωσης, ξεπερνώντας έτσι τις δικλείδες ασφαλείας των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Επιλέγουμε ασφαλείς μεθόδους πληρωμής

Όσον αφορά τις διαδικτυακές απάτες και τη μεγάλη προσοχή στις αναζητήσεις: “Οι επιτήδειοι έχουν στόχο να πάρουν τα χρήματα» και έχουν τρόπο που πείθουν τα θύματά τους. Ο κάθε υποψήφιος πελάτης να είναι επιφυλακτικός με τις προσφορές που φαίνονται πολύ καλές για να είναι αληθινές, έτσι να χρησιμοποιεί ασφαλείς μεθόδους πληρωμής, όπως η πιστωτική κάρτα ή η PayPal, η οποία είναι διαδεδομένη και θα διασφαλίσει ότι έναντι δόλιων χρεώσεων θα πάρουμε τα χρήματα πίσω”. Απαιτείται προσοχή των ταξιδιωτών στην ηλεκτρονική διεύθυνση (url) με την επισήμανση ότι στην αρχή θα πρέπει να έχει το https, που υποδηλώνει ότι υπάρχει πιστοποιητικό ασφάλειας. Θα πρέπει να βεβαιωνόμαστε από ποιον αγοράζουμε. Είναι άλλο να αγοράζεις από ένα τελείως άγνωστο site και άλλο να παίρνεις υπηρεσίες μέσα από ταξιδιωτικές πλατφόρμες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι φοιτητές στα Βρετανικά Πανεπιστήμια προειδοποιούνται να προσέχουν τις κοινές διαδικτυακές απάτες

Το Ηνωμένο Βασίλειο σημειώνει αύξηση ρεκόρ στις διαδικτυακές "ρομαντικές" απάτες

Οδηγίες για την παραμονή των καταναλωτών σε ασφάλεια

Εκδήλωση για το Διαδίκτυο Εγκληματικότητα και Ασφάλεια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αισθητήρες ανιχνεύουν πρώιμα στοιχεία απόρριψης μοσχευμάτων οργάνων

Αυτοί οι αισθητήρες εμφυτεύματος μπορούν να αναγνωρίσουν πολύ πρώιμες διαδικασίες απόρριψης, το πρώτο βήμα προς ένα εργαλείο για την εξατομίκευση της φροντίδας μετά τη μεταμόσχευση.

Νέο λογισμικό απεικόνισης βελτιώνει τη διάγνωση των πνευμόνων κατά 30%

Το πρόγραμμα λογισμικού βοηθά τους γιατρούς και τους ερευνητές να λαμβάνουν συνεπή δεδομένα ασθενών, οδηγώντας σε καλύτερες διαγνώσεις και λεπτομέρειες σχετικά με το πού να στοχεύσουν πιθανές θεραπείες—όλα χωρίς σκιαγραφική βαφή.

Νέα τεχνική για την κατάψυξη του εγκεφαλικού ιστού χωρίς βλάβη

Η νέα τεχνική θα επιτρέπει στους ερευνητές να αποθηκεύουν δείγματα εγκεφαλικού ιστού σε μια κλίμακα αρκετά μεγάλη ώστε να επιτρέπει νέους τύπους έρευνας του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.

Πρωτοποριακή τεχνική επιτρέπει την κατασκευή εξατομικευμένων φαρμακευτικών δισκίων

Η ικανότητα εκτύπωσης μεγάλων παρτίδων (που αποδείχθηκε με τη δημιουργία 56 χαπιών σε μία μόνο εκτέλεση) ενισχύει περαιτέρω την περίπτωση της MM-IJ3DP ως βιώσιμης μεθόδου για την παραγωγή εξατομικευμένων φαρμάκων σε μεγάλη κλίμακα.

Νέα μέθοδος για την κατασκευή ανοσοκυττάρων που θεραπεύουν τον καρκίνο

Αυτή η νέα τεχνολογία σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενεργοποίηση της μαζικής παραγωγής κυτταρικών θεραπειών όπως η θεραπεία με κύτταρα CAR-T, καθιστώντας αυτές τις σωτήριες θεραπείες πιο προσιτές και προσβάσιμες σε ένα ευρύτερο φάσμα ασθενών.

Η αυτοκαθοδηγούμενη ψηφιακή θεραπεία υπόσχεται τη μείωση του μηρυκασμού και του άγχους των εφήβων 

Προγράμματα ψηφιακής θεραπείας όπως το Mindful Daily έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τα αποτελέσματα της ψυχικής υγείας και τη συνολική ευημερία σε αυτόν τον ευάλωτο πληθυσμό.

Close Icon