Tεχνολογία

Ηνωμένο Βασίλειο: Σημειώνει αύξηση ρεκόρ στις διαδικτυακές “ρομαντικές” απάτες

Ηνωμένο Βασίλειο: Σημειώνει αύξηση ρεκόρ στις διαδικτυακές “ρομαντικές” απάτες

Εκτός από την παροχή μιας εικόνας για τις γεωγραφικές περιοχές ανησυχίας, το SocialCatfish.com έχει παράσχει στο Digital Journal σημεία και συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε και δραστηριότητες που θα πρέπει να στέλνουν σήματα κινδύνου.

Ηνωμένο Βασίλειο: Το Ηνωμένο Βασίλειο σημειώνει αύξηση ρεκόρ στις διαδικτυακές ρομαντικές απάτες Οποιαδήποτε μορφή εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και άλλες απάτες που ξεκινά ένα άτομο εναντίον άλλου είναι φρικτή από την πλευρά του παραλήπτη. Είναι ιδιαίτερα κατακριτέο το να λεηλατούμε ανθρώπους που μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι ή που δεν έχουν τις άμυνές τους.

Ένα παράδειγμα αυτού στον κόσμο των μοναχικών καρδιών, οι ερωτικές απάτες – μέρος της πρακτικής του «γατοψαρέματος» – που συμβαίνουν συχνότερα όταν οι εγκληματίες δημιουργούν ψεύτικα διαδικτυακά προφίλ για να ξεγελάσουν όσους αναζητούν αγάπη στο διαδίκτυο από τα χρήματα που κερδίζουν με κόπο. Το ίδιο το γατόψαρο αναφέρεται σε μια δραστηριότητα κατά την οποία ένα άτομο παίρνει πληροφορίες και εικόνες, συνήθως από άλλα άτομα, και τις χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει μια νέα ταυτότητα για τον εαυτό του.

Ενώ αυτές οι πρακτικές συμβαίνουν παγκοσμίως, μια νέα μελέτη δείχνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βιώνει μια άνευ προηγουμένου αύξηση των ερωτικών απατών όλο το καλοκαίρι. Οδεύοντας προς αυτή την αναμενόμενη κορύφωση, τα θύματα έχασαν ένα ρεκόρ 104 εκατομμυρίων ευρώ από ερωτικές απάτες τους τελευταίους 12 μήνες, από 68 εκατομμύρια ευρώ το 2020.

Με συγκεκριμένες περιοχές, το Λονδίνο και τη Νοτιοανατολική Αγγλία είναι συνδεδεμένα με την απώλεια των περισσότερων χρημάτων, χάνοντας το καθένα από 14,4 εκατομμύρια ευρώ από την 1η Ιουνίου 2022.

Ο ιστότοπος SocialCatfish.com κυκλοφόρησε μια μελέτη σχετικά με τα «Πιο γατόψαρα μέρη στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2022». Αυτό βασίζεται σε αξιολόγηση δεδομένων από το Βρετανικό Εθνικό Γραφείο Πληροφοριών Απάτης (NFIB).

Η εξεταζόμενη περίοδος διαρκεί από την 1η Ιουνίου 2021 έως την 1η Ιουνίου 2022.

Η μελέτη διαπιστώνει ότι οι νεότεροι (και πιθανώς γνώστες της τεχνολογίας) Βρετανοί δέχονται απάτη συχνότερα από τους μεγαλύτερους.

Οι νεαροί ενήλικες ηλικίας 20-29 ετών αντιπροσωπεύουν το 16,34 τοις εκατό των ατόμων που έχουν υποστεί απάτη, ενώ οι ηλικίες 60-69 και 70-79 αντιπροσωπεύουν μόνο το 14,16 τοις εκατό και το 9,15 τοις εκατό αντίστοιχα.

Εκτός από την παροχή μιας εικόνας για τις γεωγραφικές περιοχές ανησυχίας, το SocialCatfish.com έχει παράσχει στο Digital Journal σημεία και συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε και δραστηριότητες που θα πρέπει να στέλνουν σήματα κινδύνου.

Αυτά είναι:

Δεν θα συναντηθούν αυτοπροσώπως ή δεν θα έχουν συνομιλία μέσω βίντεο

Συνεχίζουν να βρίσκουν δικαιολογίες για να μην συνομιλήσουν μέσω βίντεο ή να συναντηθούν. Μπορεί να στείλουν φωτογραφίες τους με το όνομά σας γραμμένο σε ένα κομμάτι χαρτί για να αποδείξουν ότι είναι αληθινές.

Ζητάει να μετακινηθεί από την εφαρμογή γνωριμιών

Θέλουν να μετακινήσουν τη συνομιλία από την εφαρμογή γνωριμιών και σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το WhatsApp ή το Google Hangouts.

Κακή Γραμματική Ισχυρίζονται ότι έχουν υψηλή μόρφωση, αλλά τα μηνύματά τους είναι γεμάτα τυπογραφικά και γραμματικά λάθη.

Ομολογεί την αγάπη γρήγορα

Σας πλημμυρίζουν με αγάπη για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας, ώστε να κλέψουν τα χρήματά σας.

Εάν το άτομο κινηθεί πολύ γρήγορα και ζητήσει το ίδιο σε αντάλλαγμα, είναι μια κόκκινη σημαία.

Ζητά Οικονομική Βοήθεια Ισχυρίζονται ότι έχουν έκτακτη ανάγκη και σου ζητούν να στείλεις χρήματα.

Ενδέχεται επίσης να ζητήσουν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού σας για να καταθέσουν χρήματα στον λογαριασμό σας. Μόλις έχουν τα στοιχεία σας, τα χρησιμοποιούν για κλοπή ταυτότητας.

Σημείωση Ψηφιακής Εφημερίδας:

Εάν βρίσκεστε στο Ηνωμένο Βασίλειο και πιστεύετε ότι σας έχει έρθει σε επαφή ένας απατεώνας, αναφέρετέ το στο ActionFraud.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η εξάρτηση μόνον από τους κωδικούς πρόσβασης αποδοκιμάζεται ως σημαντικό ελάττωμα ασφαλείας στο Διαδίκτυο

Οδηγίες για την παραμονή των καταναλωτών σε ασφάλεια

1 στους 3 Αυστραλούς θεωρούν καλό το ίντερνετ για το σεξ

Πιο ευάλωτοι στην ηλεκτρονική απάτη οι άνω των 60 σύμφωνα με έκθεση του FBI

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eρευνητές ανέπτυξαν αισθητήρα που βοηθάει τη μηχανή να εξακριβώσει την ταυτότητα των ατόμων μέσω της αναπνοής

Η ομάδα εξέτασε δείγματα αναπνοής από έξι άτομα και στη συνέχεια ένα μεγαλύτερο δείγμα 20 ατόμων. Τα ευρήματα αποκάλυψαν σταθερά ότι μπορούσαν να προσδιορίσουν το άτομο με μέση ακρίβεια λίγο κάτω από το 98% και στις δύο ομάδες δειγμάτων.

Μπορεί να γίνει αξιολόγηση στο Σύστημα Υγείας;

Start-up: Μία πρωτοποριακή πλατφόρμα λειτουργεί παρακολουθώντας όλα τα σχόλια των ασθενών που αφήνονται σε διαδικτυακές πλατφόρμες αναθεώρησης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας έναν επαναστατικό νέο τρόπο αξιολόγησης της εμπειρίας φροντίδας των ασθενών.

Τέλος οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις με την υπογραφή Ελλήνων ερευνητών

Αυτή η σκόνη έχει χαμηλό κόστος και μεγάλη διάρκεια ζωής (>5 έτη), έχει λάβει πιστοποίηση ISO και ενεργοποιείται ακόμη και με την επίδραση του φωτός εσωτερικών χώρων (λάμπες αλογόνου, LED, πυρακτώσεως κλπ). Το σημαντικότερο είναι ότι δεν χρειάζεται κάποιος ειδικός τεχνικός για την εφαρμογή της.

Κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ με τη βοήθεια 10 έξυπνων προϊόντων

Το LectroFan Classic (SoundofSleep.com) προσφέρει 20 μοναδικούς ψηφιακούς ήχους για την κάλυψη των θορύβων, συμπεριλαμβανομένων 10 διαφορετικών ήχων ηλεκτρικού ανεμιστήρα και 10 παραλλαγών καθαρού λευκού θορύβου (συμπεριλαμβανομένων των παραλλαγών του ροζ και του καφέ θορύβου).

Οι επισκέψεις τηλεϋγείας θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν ακριβότερες για πολλούς Αμερικανούς

Ανέφερε επίσης τις ανησυχίες σχετικά με την προσβασιμότητα στην υγειονομική περίθαλψη για ασθενείς της υπαίθρου που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε επισκέψεις τηλεϋγείας τα τελευταία δύο χρόνια.

Νέα τεχνολογία μειώνει την πιθανότητα βλάβης των νεύρων από λάθη του χειρουργού

Καθώς τα πλουρονικά έχουν ήδη έγκριση από τον FDA, θα υποβληθεί φάκελος ταχείας έγκρισης για τη νέα τεχνολογία, βάσει των κατευθυντήριων οδηγιών του Οργανισμού, οι οποίες επιτρέπουν κλινικές μελέτες φάσης Ι με ασφαλείς μικροδόσεις πιθανών υποψηφίων φαρμάκων, ταχύτερα από ό,τι συνήθως.

Το FBI των ΗΠΑ κατονόμασε το Ιράν ως τον ύποπτο πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης.

Επιστρέφοντας στην υγεία, ο Nachmany προειδοποιεί: «Ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια Λειτουργικής Τεχνολογίας (OT) και να εφαρμόσει στρατηγικές μηδενικής εμπιστοσύνης σε όλα τα δίκτυα και τα συστήματα, ειδικά εκείνα που είναι κρίσιμα για τη ζωή»