Τεχνολογία

Ψυχολογία Διαδίκτυο: Ρητορική μίσους

Ψυχολογία Διαδίκτυο: Ρητορική μίσους

Ψυχολογία Διαδίκτυο: Ρητορική μίσους και καθοδήγηση. Πρόσφατη μελέτη στις Εργασίες της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών έδειξε ότι η εχθρότητα προς τους πρόσφυγες αυξήθηκε σε διαδικτυακό φόρουμ μετά από δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία. Ωστόσο, όταν οι κοινωνικοί κανόνες πρότειναν μη αποδοχή της ρητορικής μίσους, αυτή η αύξηση της εχθρότητας εξασθένησε.

Οι συγγραφείς της μελέτης Amalia Álvarez-Benjumea και Fabian Winter υποστηρίζουν ότι οι κοινωνικοί κανόνες, αποδεκτοί κανόνες συμπεριφοράς μεταξύ μιας δεδομένης ομάδας, τείνουν να κρατούν έξω εκφράσεις θυμού και βίας. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις, ωστόσο, τείνουν να προκαλούν μια επίθεση αρνητικότητας και προκατάληψης προς τις εξωκοινοτικές ομάδες, ιδίως όταν οι κατήγοροι τέτοιων επιθέσεων είναι μέλη μιας ορατής μειονότητας.

Για να το μελετήσουν αυτό, οι ερευνητές δημιούργησαν ένα διαδικτυακό φόρουμ και προσκάλεσαν 274 Γερμανούς κατοίκους να συμμετάσχουν. Τα μαθήματα παρουσιάστηκαν σε διάφορες φωτογραφίες που απεικονίζουν ένα από τα δύο κοινωνικά θέματα. Πρόσφυγες και δικαιώματα φύλων. Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να αφήσουν ένα σχόλιο κάτω από τα νήματα συζήτησης που συνοδεύουν κάθε εικόνα. Για να χειραγωγήσουν το ρόλο των κοινωνικών κανόνων στο φόρουμ, οι ερευνητές δημιούργησαν 3 διαφορετικές συνθήκες. Στην μη φυσιολογική κατάσταση, τα άτομα είδαν συζητήσεις με σχόλια που κυμαίνονταν από θετικά έως εχθρικά. Σε αυτή την κατάσταση, δεν ήταν σαφές εάν η ρητορική μίσους έγινε αποδεκτή από την ομάδα ή όχι.  Στην αδύναμη κατάσταση, δεν εμφανίστηκαν εχθρικά σχόλια στα νήματα συζήτησης, υποδεικνύοντας ένα κοινωνικό πρότυπο που αντιτίθεται στην ομιλία μίσους. Στην ισχυρή κατάσταση, παρουσιάστηκαν μόνο πολύ θετικά σχόλια, περαιτέρω ενίσχυση της μη αποδοχής της ρητορικής μίσους.

Οι ερευνητές θεωρούν τα ευρήματα αυτά ως απόδειξη ότι οι κοινωνικοί κανόνες υπαγορεύουν αποτελεσματικά εάν οι προκαταλήψεις θα εκφράζονται μετά από τρομοκρατική επίθεση. “Τα περιγραφικά πρότυπα ενάντια στην ρητορική μίσους λειτουργούν ως προπύργιο που αποτρέπει την έκφραση εξαιρετικά προκατειλημμένων απόψεων”, συζητούν οι Álvarez-Benjumea και Winter.  “Από τη θετική πλευρά, η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων δεν θα μετατρέπονταν σε συλλέκτες μίσους, μόνο και μόνο επειδή το κάνουν άλλοι. Ωστόσο, αναφέρει επίσης ότι όσοι έχουν ήδη αρνητικές πεποιθήσεις για τις μειονότητες φαίνεται να ενθαρρύνονται να σκιαγραφήσουν μια ακόμα πιο σκοτεινή εικόνα της μετανάστευσης στις Δυτικές κοινωνίες”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο άλλαξε τη ζωή μας η "εισβολή" του διαδικτύου

Οι ψυχικές παγίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αν θέλεις μία συνάντηση με το κορίτσι που στάμπαρες στα σόσιαλ διάβασε αυτό

Ραντεβού μέσω tinder ...

Νέος αλγόριθμος μηχανικής μάθησης αποκαλύπτει τις πολιτικές σας πεποιθησεις

Ο ερευνητής ισχυρίζεται ότι το σύστημά του μπορεί να «διαβάσει» - με μία μόνο φωτογραφία - τον πολιτικό προσανατολισμό με ακρίβεια 70% έως 72%, δηλαδή «πέφτει μέσα» επτά στις δέκα φορές, αρκετά καλύτερα από μια αξιολόγηση στην τύχη (πιθανότητα 50% ή πέντε στις δέκα φορές).

Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Η μέθοδος μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της διάγνωσης, ειδικά στα πρώτα στάδια, αλλά και της αξιολόγησης της θεραπείας των ασθενών και να αποτελέσει σημαντικό βοήθημα στις εργαστηριακές εξετάσεις αντίστροφης μεταγραφής αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (μοριακό τεστ RT-PCR).

Νέα τεχνολογία βοηθά τους καρκινοπαθείς να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους

Εκατοντάδες καρκινοπαθείς επωφελήθηκαν από τη χρήση αλγορίθμων υπολογιστών για τη διαχείριση των συμπτωμάτων τους και τη βελτίωση της ευημερίας τους σε μια μοναδική βρετανική δοκιμή.