Τεχνολογία

Ψυχολογία Διαδίκτυο: Ρητορική μίσους

Ψυχολογία Διαδίκτυο: Ρητορική μίσους

Ψυχολογία Διαδίκτυο: Ρητορική μίσους και καθοδήγηση. Πρόσφατη μελέτη στις Εργασίες της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών έδειξε ότι η εχθρότητα προς τους πρόσφυγες αυξήθηκε σε διαδικτυακό φόρουμ μετά από δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία. Ωστόσο, όταν οι κοινωνικοί κανόνες πρότειναν μη αποδοχή της ρητορικής μίσους, αυτή η αύξηση της εχθρότητας εξασθένησε.

Οι συγγραφείς της μελέτης Amalia Álvarez-Benjumea και Fabian Winter υποστηρίζουν ότι οι κοινωνικοί κανόνες, αποδεκτοί κανόνες συμπεριφοράς μεταξύ μιας δεδομένης ομάδας, τείνουν να κρατούν έξω εκφράσεις θυμού και βίας. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις, ωστόσο, τείνουν να προκαλούν μια επίθεση αρνητικότητας και προκατάληψης προς τις εξωκοινοτικές ομάδες, ιδίως όταν οι κατήγοροι τέτοιων επιθέσεων είναι μέλη μιας ορατής μειονότητας.

Για να το μελετήσουν αυτό, οι ερευνητές δημιούργησαν ένα διαδικτυακό φόρουμ και προσκάλεσαν 274 Γερμανούς κατοίκους να συμμετάσχουν. Τα μαθήματα παρουσιάστηκαν σε διάφορες φωτογραφίες που απεικονίζουν ένα από τα δύο κοινωνικά θέματα. Πρόσφυγες και δικαιώματα φύλων. Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να αφήσουν ένα σχόλιο κάτω από τα νήματα συζήτησης που συνοδεύουν κάθε εικόνα. Για να χειραγωγήσουν το ρόλο των κοινωνικών κανόνων στο φόρουμ, οι ερευνητές δημιούργησαν 3 διαφορετικές συνθήκες. Στην μη φυσιολογική κατάσταση, τα άτομα είδαν συζητήσεις με σχόλια που κυμαίνονταν από θετικά έως εχθρικά. Σε αυτή την κατάσταση, δεν ήταν σαφές εάν η ρητορική μίσους έγινε αποδεκτή από την ομάδα ή όχι.  Στην αδύναμη κατάσταση, δεν εμφανίστηκαν εχθρικά σχόλια στα νήματα συζήτησης, υποδεικνύοντας ένα κοινωνικό πρότυπο που αντιτίθεται στην ομιλία μίσους. Στην ισχυρή κατάσταση, παρουσιάστηκαν μόνο πολύ θετικά σχόλια, περαιτέρω ενίσχυση της μη αποδοχής της ρητορικής μίσους.

Οι ερευνητές θεωρούν τα ευρήματα αυτά ως απόδειξη ότι οι κοινωνικοί κανόνες υπαγορεύουν αποτελεσματικά εάν οι προκαταλήψεις θα εκφράζονται μετά από τρομοκρατική επίθεση. “Τα περιγραφικά πρότυπα ενάντια στην ρητορική μίσους λειτουργούν ως προπύργιο που αποτρέπει την έκφραση εξαιρετικά προκατειλημμένων απόψεων”, συζητούν οι Álvarez-Benjumea και Winter.  “Από τη θετική πλευρά, η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων δεν θα μετατρέπονταν σε συλλέκτες μίσους, μόνο και μόνο επειδή το κάνουν άλλοι. Ωστόσο, αναφέρει επίσης ότι όσοι έχουν ήδη αρνητικές πεποιθήσεις για τις μειονότητες φαίνεται να ενθαρρύνονται να σκιαγραφήσουν μια ακόμα πιο σκοτεινή εικόνα της μετανάστευσης στις Δυτικές κοινωνίες”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο άλλαξε τη ζωή μας η "εισβολή" του διαδικτύου

Οι ψυχικές παγίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αν θέλεις μία συνάντηση με το κορίτσι που στάμπαρες στα σόσιαλ διάβασε αυτό

Ραντεβού μέσω tinder ...

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι ερευνητές δημιουργούν τα πιο ρεαλιστικά μοντέλα υπολογιστών εγκεφαλικών κυττάρων

Τεχνολογία: Τα μοντέλα είναι τα πρώτα που συνδυάζουν σύνολα δεδομένων από διαφορετικούς τύπους εργαστηριακών πειραμάτων για να παρουσιάσουν μια πλήρη εικόνα της ηλεκτρικής, γενετικής και βιολογικής δραστηριότητας μεμονωμένων νευρώνων.

Πώς χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει τους τυφλούς μαθητές να "οπτικοποιήσουν" γραφήματα

Τεχνητή Νοημοσύνη:Η περίπλοκη, πλούσια σε δεδομένα και εξαιρετικά οπτική φύση τέτοιων μοντέλων τα καθιστά συχνά διαθλαστικά στην υποβοηθητική τεχνολογία, όπως συσκευές ανάγνωσης οθόνης και ηλεκτρονικές οθόνες braille, που μπορεί να χρησιμοποιούν οι μαθητές με προβλήματα όρασης στην τάξη.

Αλλαγή στον τρόπο ανίχνευσης του κορωνοϊού

Covid-19: Μια μέθοδος δοκιμής που εφευρέθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ πρόκειται να κυκλοφορήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού τα εμπορικά δικαιώματά της αδειοδοτήθηκαν στον πάροχο δοκιμών COVID-19, Innova Medical Group.

Πώς η 3D τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο που γίνεται η λαπαροσκόπηση

Λαπαροσκόπηση: Η χρήση του 3D στη λαπαροσκόπηση σημαίνει μικρότερους χρόνους χειρουργικής επέμβασης, μικρότερη νοσηλεία και λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο σε σύγκριση με τη 2D.

Το τσιπ υπολογιστή που μιμείται τον εγκέφαλο έχει την αίσθηση του δέρματος

Έξυπνο ρολόι: οι υπερσύγχρονες πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης που ενσωματώνουν τη μηχανική μάθηση για τον εντοπισμό προτύπων σε εξαιρετικά πολύπλοκα σύνολα δεδομένων μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά.