Τεχνολογία

Metaverse: Ποια είναι η ιατρική του μέλλοντος;

Metaverse: Ποια είναι η ιατρική του μέλλοντος;

Metaverse: Ο κόσμος της τεχνολογίας μετατοπίζεται γρήγορα από τα επίπεδα μέσα που προβάλλονται σε τρίτο πρόσωπο στα καθηλωτικά μέσα που βιώνονται σε πρώτο πρόσωπο. Το ίδιο γίνεται και στην ιατρική.

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε από τον Louis Rosenberg, έναν επιστήμονα και εφευρέτη, φέρνει τα πάνω κάτω στην επιστήμη. Το άρθρο του “Ιατρική και μετασύμπαν: Η νέα τεχνολογία επιτρέπει στους γιατρούς να ταξιδεύουν μέσα στο σώμα σας” περιλάμβανε αυτά τα σχόλια: Ο κόσμος της τεχνολογίας μετατοπίζεται γρήγορα από τα επίπεδα μέσα που προβάλλονται σε τρίτο πρόσωπο στα καθηλωτικά μέσα που βιώνονται σε πρώτο πρόσωπο.

Μετασύμπαν σε εξέλιξη

Πρόσφατα ονομάστηκε “μετασύμπαν”, αυτή η σημαντική μετάβαση στην κύρια πληροφορική έχει πυροδοτήσει ένα νέο κύμα ενθουσιασμού σχετικά με τις βασικές τεχνολογίες της εικονικής και της επαυξημένης πραγματικότητας. Αλλά υπάρχει ένας τρίτος τομέας τεχνολογίας γνωστός ως τηλεπαρουσία που συχνά παραβλέπεται αλλά θα γίνει σημαντικό μέρος του μετασύμπαντος.

Ενώ η εικονική πραγματικότητα Ο κόσμος της τεχνολογίας μετατοπίζεται γρήγορα από τα επίπεδα μέσα που προβάλλονται σε τρίτο πρόσωπο στα καθηλωτικά μέσα που βιώνονται σε πρώτο πρόσωπο. φέρνει τους χρήστες σε κόσμους προσομοίωσης, η τηλεπαρουσία (ονομάζεται επίσης τηλερομποτική) χρησιμοποιεί απομακρυσμένα ρομπότ για να φέρει τους χρήστες σε μακρινά μέρη, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κοιτάζουν γύρω τους και να εκτελούν πολύπλοκες εργασίες. Αυτή η ιδέα πηγαίνει πίσω στην επιστημονική φαντασία της δεκαετίας του 1940 και σε ένα σημαντικό διήγημα του Robert A. Heinlein με τίτλο Waldo. Αν συνδυάσουμε αυτή την ιδέα με ένα άλλο κλασικό παραμύθι επιστημονικής φαντασίας, το Fantastic Voyage (1966), μπορούμε να φανταστούμε μικροσκοπικά ρομποτικά αγγεία που μπαίνουν μέσα στο σώμα και κολυμπούν κάτω από τον έλεγχο γιατρών που διαγιγνώσκουν τους ασθενείς από μέσα, ακόμη και εκτελούν χειρουργικές εργασίες .

Ξέρω ότι ακούγεται σαν καθαρή μυθοπλασία, αλλά μια startup εταιρεία στο Hayward στην Καλιφόρνια πρόσφατα “πέταξε” ένα μικροσκοπικό ρομπότ μέσα στο πεπτικό κομμάτι ανθρώπινων υποκειμένων. Η εταιρεία είναι η Endiatx και είχα την ευκαιρία να συζητήσω την τεχνολογία και το όραμά τους με τον CEO Torrey Smith. Ως τεχνολόγος που ασχολείται με την έρευνα τηλεπαρουσίας από τις πρώτες μέρες, εντυπωσιάστηκα με την πρόοδο που έχει κάνει η Endiatx. Αλλά προτού ασχοληθώ με αυτό, ας πηδήξουμε πίσω στο χρόνο μερικές δεκαετίες και ας δώσουμε κάποιο πλαίσιο σχετικά με το γιατί η ανακάλυψη τους με εντυπωσιάζει ως μια τόσο απροσδόκητη πρόοδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέο φωτοακουστικό ενδοσκόπιο χωράει μέσα σε μία βελόνα

Οι επιδράσεις της θεραπείας γονιμότητας στην ανάπτυξη των παιδιών

Ενίσχυση της κρυπτογράφησης απόρρητων δεδομένων στην υγεία των γυναικών

25 Ιουλίου: Παγκόσμια Ημέρα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει τους τυφλούς μαθητές να "οπτικοποιήσουν" γραφήματα

Τεχνητή Νοημοσύνη:Η περίπλοκη, πλούσια σε δεδομένα και εξαιρετικά οπτική φύση τέτοιων μοντέλων τα καθιστά συχνά διαθλαστικά στην υποβοηθητική τεχνολογία, όπως συσκευές ανάγνωσης οθόνης και ηλεκτρονικές οθόνες braille, που μπορεί να χρησιμοποιούν οι μαθητές με προβλήματα όρασης στην τάξη.

Αλλαγή στον τρόπο ανίχνευσης του κορωνοϊού

Covid-19: Μια μέθοδος δοκιμής που εφευρέθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ πρόκειται να κυκλοφορήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού τα εμπορικά δικαιώματά της αδειοδοτήθηκαν στον πάροχο δοκιμών COVID-19, Innova Medical Group.

Πώς η 3D τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο που γίνεται η λαπαροσκόπηση

Λαπαροσκόπηση: Η χρήση του 3D στη λαπαροσκόπηση σημαίνει μικρότερους χρόνους χειρουργικής επέμβασης, μικρότερη νοσηλεία και λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο σε σύγκριση με τη 2D.

Το τσιπ υπολογιστή που μιμείται τον εγκέφαλο έχει την αίσθηση του δέρματος

Έξυπνο ρολόι: οι υπερσύγχρονες πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης που ενσωματώνουν τη μηχανική μάθηση για τον εντοπισμό προτύπων σε εξαιρετικά πολύπλοκα σύνολα δεδομένων μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά.

Πώς η ψηφιακή τεχνολογία ενισχύει την υγειονομική περίθαλψη;

Ψηφιακή υγεία: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην υγειονομική περίθαλψη έχει επιταχύνει τη χρήση τεχνολογιών όπως οι εφαρμογές για κινητά, η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα, προκειμένου να λυθούν μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης.