Τεχνολογία

Τεχνολογία: Ενίσχυση της κρυπτογράφησης απόρρητων δεδομένων στην υγεία των γυναικών

Τεχνολογία: Ενίσχυση της κρυπτογράφησης απόρρητων δεδομένων στην υγεία των γυναικών

Τεχνολογία: Εταιρεία γυναικείας υγείας προσθέτει μια λειτουργία κρυπτογράφησης ιδιωτικού κλειδιού για τους χρήστες εφαρμογών για την καλύτερη προστασία των δεδομένων τους.

Η εταιρεία γυναικείας υγείας Bellabeat αποφάσισε να αναπτύξει μια λειτουργία κρυπτογράφησης ιδιωτικού κλειδιού έως τα τέλη Ιουλίου που θα επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να έχουν πρόσβαση και να αποκρυπτογραφούν δεδομένα με ιδιωτικό κλειδί. Αυτό σημαίνει ότι τυχόν προσωπικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε διακομιστές Bellabeat δεν θα είναι αναγνώσιμα, καθώς αποθηκεύονται σε κρυπτογραφημένη μορφή που μόνο ο χρήστης θα μπορούσε να αποκρυπτογραφήσει με το ιδιωτικό κλειδί.

Γυναικεία υγεία

Με την απόφαση Roe εναντίον Wade προέκυψε έλλειψη σαφήνειας σχετικά με το τι μπορούν ή δεν μπορούν να κάνουν τα δικαστήρια με τα προσωπικά δεδομένα και ποια προσωπικά δεδομένα προστατεύονται ή δεν προστατεύονται, δήλωσε η συνιδρυτής του Bellabeat Urška Sršen. “Η πρώτη αρχική αντίδραση ήταν: Πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν αυτό να σημαίνει ότι τα δεδομένα θα μπορούσαν να μας εξαναγκάσουν τα δικαστήρια των ΗΠΑ”, είπε ο Σρσέν. “Η Bellabeat είναι μια αμερικανική εταιρεία, οι περισσότεροι από τους πελάτες μας βρίσκονται στις ΗΠΑ, επομένως πρέπει να το πάρουμε πολύ σοβαρά”.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης της εφαρμογής Bellabeat για την υγεία των γυναικών μέσω email που στάλθηκε στους χρήστες μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να ανατρέψει την Roe εναντίον Wade. Η Bellabeat χρησιμοποίησε προσωπικά δεδομένα για εσωτερική έρευνα και για τη βελτίωση των προϊόντων της, αλλά με τις ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης στα δεδομένα σε πολιτείες όπου οι ιατρικές διαδικασίες όπως η άμβλωση θα μπορούσαν να απαγορευτούν, οδήγησε την εταιρεία να προχωρήσει με τη λειτουργία κρυπτογράφησης ιδιωτικού κλειδιού, είπε ο Sršen.

Τα κρυπτογραφημένα δεδομένα στην εφαρμογή για την υγεία των γυναικών δεν είναι αναγνώσιμα ακόμη και στο Bellabeat, είπε. “Σε αυτό το σενάριο, πραγματικά δεν έχουμε δεδομένα σε αναγνώσιμη μορφή που να μπορούμε να υποβάλουμε σε οποιονδήποτε”, είπε ο Sršen. “Σε αυτήν τη μορφή, τα δεδομένα προστατεύονται επίσης από κλοπή, διαρροή και οι χρήστες μπορούν να είναι σίγουροι ότι δεν μπορούμε να τα μοιραστούμε ή να τα πουλήσουμε σε κανέναν.” Ο Sršen είπε ότι η απόφαση να ανατραπεί η Roe εναντίον Wade επηρεάζει αρνητικά την πρόοδο που έχουν κάνει οι εταιρείες τεχνολογίας όπως η Bellabeat στην υγεία των γυναικών χρησιμοποιώντας δεδομένα που συλλέχθηκαν για να προσφέρουν εξατομικευμένες συστάσεις σε τομείς όπως οι συνήθειες του τρόπου ζωής και η διατροφή για τη βελτίωση της αναπαραγωγικής υγείας των γυναικών. Επίσης, εμποδίζει τις εξαγωγές δεδομένων σε παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Η κοινή χρήση δεδομένων μεγάλης τεχνολογίας με τις αρχές επιβολής του νόμου παραμένει ανησυχητική Πέρα από τα δεδομένα που μοιράζονται οι γυναίκες με εφαρμογές υγείας, νομοθέτες και αναλυτές έχουν εκφράσει επίσης ανησυχία για την ικανότητα μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας όπως η Apple και η Google να συλλέγουν δεδομένα χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων υγείας των γυναικών, καθώς και να παρακολουθούν τις τοποθεσίες των χρηστών. Η Google ανέφερε σε μια ανάρτηση ιστολογίου ότι τις επόμενες εβδομάδες σχεδιάζει να διαγράψει το ιστορικό τοποθεσίας για τους χρήστες που επισκέπτονται τις κλινικές αμβλώσεων.

Η εταιρεία σημείωσε επίσης το “μακρύ ιστορικό” της όσον αφορά την απώθηση των απαιτήσεων από τις αρχές επιβολής του νόμου για τα δεδομένα της. Η απάντηση της μεγάλης τεχνολογίας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουν να χειριστούν τα αιτήματα δεδομένων από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε πολιτείες που απαγορεύουν τις αμβλώσεις είναι κρίσιμη, δήλωσε η κύρια αναλύτρια της Global Data, Laura Petrone, σε δήλωση. “Το iMessage της Apple και το WhatsApp της Meta είναι όλα κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο από προεπιλογή”, είπε. «Ωστόσο, πρέπει να είναι διαφανείς σχετικά με το εάν θα συλλέγουν, θα διατηρούν και θα μοιράζονται δεδομένα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό και τη δίωξη ατόμων που αναζητούν ή παρέχουν αμβλώσεις”.

Πράγματι, το νούμερο ένα επίκεντρο των τεχνολογικών πλατφορμών υπό το πρίσμα της ανατροπής Roe v. Wade θα πρέπει να είναι να χαλαρώσουν οι χρήστες ότι το απόρρητο προστατεύεται, δήλωσε ο Mark Di Massimo, ιδρυτής και υπεύθυνος δημιουργικού της δημιουργικής εταιρείας DiGo.”Το Ανώτατο Δικαστήριο έριξε άθελά του τη φωλιά του σφήκας προστασίας της ιδιωτικής ζωής”, είπε. “Όποιος ενδιαφέρεται για το δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής θα ανησυχήσει, θα αφυπνιστεί και νομίζω ότι θα ενεργοποιηθεί από αυτή την κλήση αφύπνισης”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ψηφιακή αγορά υγείας: Παραδοσιακή υγειονομική περίθαλψη με σύγχρονα features παρακολούθησης

Καινοτόμες τεχνολογίες που θα ενισχύσουν τα οφέλη της όρασης

DEMO : Νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της DEMO στη Θεσσαλονίκη

Συμβουλές για να κρατάτε τα smartphone δροσερά στον ήλιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι ο χειρουργός τεχνολόγος;

Τεχνολογία: Τα καθήκοντα του χειρουργού τεχνολόγου περιλαμβάνουν την προετοιμασία χειρουργικών αιθουσών και ασθενών για χειρουργική επέμβαση και βοήθεια κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβαση.

Η τεχνολογία αλλάζει την υγεία των δοντιών

Οδοντιατρική: Όπως και στην περίπτωση άλλων ιατρικών ειδικοτήτων, οι ανατρεπτικές καινοτομίες θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο θα ασκείται η οδοντιατρική και στο πώς οι ασθενείς θα φροντίζουν τον εαυτό τους στο μέλλον.

Τεχνολογία και το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης

Υγεία: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ορίζει την τεχνολογία υγείας ως την εφαρμογή οργανωμένων γνώσεων και δεξιοτήτων με τη μορφή φαρμάκων, ιατρικών συσκευών, εμβολίων, διαδικασιών και συστημάτων που αναπτύχθηκαν για την επίλυση ενός προβλήματος υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Προστατεύοντας το απόρρητο των ασθενών στα ιατρικά αρχεία

Ψηφιακή μάσκα: Οι επιστήμονες δημιούργησαν μια «ψηφιακή μάσκα» που θα επιτρέπει την αποθήκευση εικόνων προσώπου σε ιατρικά αρχεία, αποτρέποντας ταυτόχρονα την εξαγωγή και την κοινή χρήση δυνητικά ευαίσθητων προσωπικών βιομετρικών πληροφοριών.

Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μελέτη διερευνά τη χρήση της τηλεϊατρικής στην παιδική νευρολογία

Μελέτη: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η τηλεϊατρική ήταν μια βιώσιμη επιλογή για πολλούς ασθενείς και χρησιμοποιήθηκε πιο συχνά από τις προσωπικές επισκέψεις, όπως στην επιληψία και τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητας.