Σεξουαλική Υγεία

Κρυοσυντήρηση: Παγκόσμια Ημέρα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης

Κρυοσυντήρηση: Παγκόσμια Ημέρα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης

Κρυοσυντήρηση: Οι ειδικοί στη γονιμότητα μπορούν να χρησιμοποιήσουν δύο μεθόδους για τη διατήρηση των εμβρύων: αργή κατάψυξη και υαλοποίηση.

Κάθε έτος στις 25 Ιουλίου είναι η Παγκόσμια ημέρα εξωσωματικής γονιμοποίησης μνημονεύοντας τη μεγαλύτερη πρόοδο στην αναπαραγωγική ιατρική. Η γονιμοποίηση (IVF) είναι μία από τις ιατρικές θεραπείες που βοηθούν τους ανθρώπους με αναπαραγωγικά προβλήματα, μερικές φορές γνωστό και ως δοκιμαστικός σωλήνας μωρό. Δεδομένου ότι τα ποσοστά υπογονιμότητας στις μητροπολιτικές περιοχές της Ινδίας έχουν τα ζευγάρια της Ινδίας βιώνουν υπογονιμότητα, υπήρξε σημαντική αύξηση της χρήσης τεχνολογιών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (ART) στην Ινδία. 

Τι είναι η κρυοσυντήρηση για τη διατήρηση της γονιμότητας;

Τα γονιμοποιημένα ωάρια διατηρούνται με κατάψυξη (κρυοσυντήρηση) για μελλοντική χρήση. Συχνά πηγαίνει με αναπαραγωγικές διαδικασίες που οδηγούν σε έμβρυα, συμπεριλαμβανομένης της εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF). Επιπλέον, αυτό μπορεί να βοηθήσει σε μελλοντικές εγκυμοσύνες και στη διατήρηση της γονιμότητας.

Ποια μέθοδος χρησιμοποιείται στη διαδικασία του εμβρύου κρυοσυντήρηση;

Οι ειδικοί στη γονιμότητα μπορούν να χρησιμοποιήσουν δύο μεθόδους για τη διατήρηση των εμβρύων: αργή κατάψυξη και υαλοποίηση. Η αργή κατάψυξη περιλαμβάνει την τοποθέτηση των εμβρύων σε ένα δοχείο και μειώνοντας σταδιακά τη θερμοκρασία. Ενώ κρατά τα έμβρυα από ωριμάζει και ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο βλάβης, είναι χρονοβόρο (έως δύο ώρες) και δαπανηρή τεχνική. Η υαλοποίηση, από την άλλη πλευρά, περιλαμβάνει γρήγορη κατάψυξη των εμβρύων και χρησιμοποιώντας σημαντικά μεγαλύτερες συγκεντρώσεις CPA. Τα έμβρυα καταψύχονται τόσο γρήγορα που δεν σχηματίζονται με υαλοκρυστάλους, διατήρηση των εμβρύων και ενίσχυση του ποσοστού επιβίωσής τους όταν δεν είναι παγωμένο.

Ποιο είναι το ποσοστό επιτυχίας της κρυοσυντήρησης;

Τα έμβρυα παγώνουν τόσο γρήγορα που οι κρύσταλλοι πάγου δεν σχηματίζονται, τα έμβρυα διατηρούνται και ενισχύονται όταν αποψυχθούν. Είναι γενικά ασφαλές και μπορεί συχνά να οδηγήσει σε επιτυχή εγκυμοσύνη και γέννηση.

Ποιος πρέπει να εξετάσει την κρυοσυντήρηση εμβρύου; Τα έμβρυα μπορούν να καταψυχθούν για μελλοντική χρήση σε άτομα που είναι αναπαραγωγικής ηλικίας αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμοι να τεκνοποιήσουν.

• Άτομα που έχουν γενετικές διαταραχές που περιορίζουν την ικανότητά τους να αναπαραχθούν.

• Άτομα που πρόκειται να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία.

• Άτομα που χρησιμοποιούν φάρμακα που επηρεάζουν τη γονιμότητα.

Πόσο καιρό μπορούν να διατηρηθούν τα ωάρια χρησιμοποιώντας κρυοτεχνολογία;

Η μακροχρόνια αποθήκευση των ωαρίων δεν φαίνεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις. Τα δεδομένα, ωστόσο, είναι προσβάσιμα μόνο για τη μέγιστη αποθήκευση τεσσάρων ετών. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι η μεγαλύτερη ηλικία της μητέρας συνδέεται με μεγαλύτερη πιθανότητα προβλημάτων στην εγκυμοσύνη. 

Ποιοι κίνδυνοι συνδέονται με την κρυοσυντήρηση;

Οι κίνδυνοι της κρυοσυντήρησης είναι περιορισμένοι, αλλά ορισμένοι από αυτούς περιλαμβάνουν σύνδρομο υπερδιέγερσης των ωοθηκών (μεγέθυνση των ωοθηκών και κατακράτηση υγρών στη λεκάνη και την κοιλιά), μόλυνση και αιμορραγία ως αποτέλεσμα της διαδικασίας συγκομιδής ωαρίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Aποτελεσματική η μεταμόσχευση μήτρας-50 υγιή παιδιά ως τώρα

Ο κίνδυνος αποβολής & αποτυχημένης εξωσωματικής προβλέπεται με ακρίβεια

Νέα μελέτη για τα αποτελέσματα της κατάψυξης ωαρίων

Ριζικές αλλαγές στην εξωσωματική γονιμοποίηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αμύγδαλα: Ποια είναι τα οφέλη τους κατά την εγκυμοσύνη;

Αμύγδαλα: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, καλά λιπαρά, φυλλικό οξύ, ασβέστιο και μαγνήσιο, συμβάλλουν σημαντικά στην υγιή εγκυμοσύνη τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό.

Γιατί πρέπει να κάνουμε σεξ κάθε Παρασκευή;

Σεξ Παρασκευή: Ενώ το σεξ κάθε Παρασκευή μπορεί να μην είναι μια καθολική συνταγή για όλους, η ενσωμάτωση της τακτικής οικειότητας στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας μπορεί να προσφέρει διάφορα φυσικά, συναισθηματικά και σχεσιακά οφέλη.

Τρανς ταυτότητα σε ανηλίκους - Αξιολόγηση αναστολέων της εφηβείας & διασταυρούμενων ορμονών του φύλου

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μελέτες παρατήρησαν μεμονωμένες, μη ειδικές βελτιώσεις στο άγχος και την κατάθλιψη, καθώς και μια τάση προς χαμηλότερη αυτοκτονία, αλλά δεν μπορούσαν να αποδώσουν σαφώς αυτές τις επιδράσεις στις λαμβανόμενες ορμόνες. Συνολικά, οι συγγραφείς δεν μπόρεσαν να βρουν κάτι νέο ή αξιόπιστο. Οι περισσότερες από τις διαθέσιμες μελέτες έχουν παρατηρητικό χαρακτήρα, πολλές από τις οποίες έχουν μεθοδολογικές ελλείψεις.

Η βιοποικιλότητα των βακτηρίων του εντέρου σχετίζεται με τη σεξουαλική συμπεριφορά

Η ανάλυση των δεδομένων σχετικά με τις σεξουαλικές συμπεριφορές αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη ποικιλομορφία της Segatella οφείλεται κυρίως στις συχνές αλλαγές συντρόφου. Είναι ενδιαφέρον ότι η απροστάτευτη πρωκτική επαφή και το στοματικό σεξ ήταν επίσης σημαντικοί παράγοντες, αλλά με μικρότερη επιρροή.