Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Η αυτοκαθοδηγούμενη ψηφιακή θεραπεία υπόσχεται τη μείωση του μηρυκασμού και του άγχους των εφήβων 

Η αυτοκαθοδηγούμενη ψηφιακή θεραπεία υπόσχεται τη μείωση του μηρυκασμού και του άγχους των εφήβων 

Προγράμματα ψηφιακής θεραπείας όπως το Mindful Daily έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τα αποτελέσματα της ψυχικής υγείας και τη συνολική ευημερία σε αυτόν τον ευάλωτο πληθυσμό.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Adolescent Health έδειξε πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα στη χρήση ενός αυτοκαθοδηγούμενου προγράμματος ψηφιακής θεραπείας για τη μείωση του μηρυκασμού και του άγχους των εφήβων. Ο μηρυκασμός, που αναφέρεται σε επαναλαμβανόμενες σκέψεις που επικεντρώνονται σε αρνητικά συναισθήματα και γεγονότα, έχει συνδεθεί με υψηλότερα επίπεδα άγχους και συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης στους εφήβους.

Στη μελέτη, που διεξήχθη από μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Irvine, συμμετείχαν 80 έφηβοι ηλικίας 14-18 ετών που ανέφεραν υψηλά επίπεδα μηρυκασμού και στρες. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν τυχαία είτε σε ομάδα ψηφιακής θεραπείας είτε σε ομάδα ελέγχου. Η ομάδα ψηφιακής θεραπείας έλαβε πρόσβαση σε ένα αυτοκαθοδηγούμενο πρόγραμμα που ονομάζεται Mindful Daily, το οποίο περιελάμβανε ενότητες σχετικά με την ενσυνειδητότητα, τη γνωστική αναδιάρθρωση και τις τεχνικές διαχείρισης του άγχους. Η ομάδα ελέγχου δεν έλαβε καμία παρέμβαση.

Μετά από έξι εβδομάδες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι έφηβοι στην ομάδα ψηφιακής θεραπείας παρουσίασαν σημαντική μείωση της ανησυχίας τους και του άγχους σε σύγκριση με εκείνους της ομάδας ελέγχου. Οι συμμετέχοντες στην ομάδα ψηφιακής θεραπείας ανέφεραν επίσης βελτιώσεις στη συνολική τους ευεξία και στα συναισθήματα ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα.

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης υποδηλώνουν ότι τα αυτοκαθοδηγούμενα προγράμματα ψηφιακής θεραπείας μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός και βολικός τρόπος για να βοηθήσουν τους εφήβους να διαχειριστούν τον μηρυκασμό και το άγχος. Η χρήση της ψηφιακής θεραπείας επιτρέπει στους εφήβους να έχουν πρόσβαση σε παρεμβάσεις που βασίζονται σε τεκμήρια με τον δικό τους ρυθμό και με την άνεση του σπιτιού τους. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για εφήβους που μπορεί να διστάζουν να αναζητήσουν παραδοσιακή θεραπεία ή που έχουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Επιπλέον, η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της αντιμετώπισης του μηρυκασμού στους εφήβους, καθώς είναι ένα κοινό γνωστικό πρότυπο που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη προβλημάτων ψυχικής υγείας. Παρέχοντας στους εφήβους εργαλεία για τη διαχείριση του μηρυκασμού και του άγχους, τα προγράμματα ψηφιακής θεραπείας όπως το Mindful Daily έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τα αποτελέσματα της ψυχικής υγείας και τη συνολική ευημερία σε αυτόν τον ευάλωτο πληθυσμό.

Συνολικά, τα ευρήματα αυτής της μελέτης υποδηλώνουν ότι τα αυτοκαθοδηγούμενα προγράμματα ψηφιακής θεραπείας υπόσχονται τη μείωση του μηρυκασμού και του άγχους στους εφήβους. Η μελλοντική έρευνα θα πρέπει να συνεχίσει να διερευνά την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων ψηφιακής θεραπείας και πώς μπορούν να ενσωματωθούν στη φροντίδα ψυχικής υγείας για εφήβους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί το να κάνεις Surya Namaskar καθημερινά μπορεί να σε ευνοήσει ψυχολογικά;

ΕΠΙΨΥ: Έρευνα για τις σχέσεις των μελών της ελληνικής οικογένειας και τον αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των εφήβων

Ποιος είναι ο σκοπός της γιόγκα γέλιου;

ΔΕΠΥ, άσθμα και οικονομικές δυσκολίες: Νέα έρευνα αποκαλύπτει μια αιτιολογική σχέση μεταξύ τους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανακάλυψη έξυπνων επιδέσμων που θα φέρουν επανάσταση στη θεραπεία χρόνιων πληγών

Επίδεσμοι: Σε συνεργασία με το Keck School of Medicine του USC, ερευνητές στο Caltech ανέπτυξαν καινοτόμους έξυπνους επιδέσμους σχεδιασμένους να βελτιώνουν τη θεραπεία χρόνιων τραυμάτων.

Νέα τεχνική χρησιμοποιεί τον ήχο για να επηρεάσει τα εγκεφαλικά κύματα και τον ύπνο στην άνοια

"Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αποκαλυφθούν σχετικά με τον ρόλο του ρυθμού άλφα στον ύπνο και τη γνωστική λειτουργία. Αυτή η τεχνική θα μπορούσε να επηρεάσει την κατανόησή μας και να βελτιώσει τις λειτουργίες του ύπνου σε όσους πάσχουν από άνοια".

Ρομπότ: Συσκευή καταγράφει την ηλεκτροφυσιολογική δραστηριότητα του στομάχου

Ρομπότ: Η ικανότητα καταγραφής υψηλής ποιότητας ηλεκτροφυσιολογικών δεδομένων από τη γαστρεντερική οδό και το εντερικό νευρικό σύστημα είναι χρήσιμη για την κατανόηση μιας ποικιλίας διαταραχών.

Νέα τεχνολογία επιτρέπει στους ερευνητές να ρυθμίζουν με ακρίβεια, ευέλικτα τον εγκέφαλο

«Αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ερευνητική πλατφόρμα για την επιτάχυνση της έρευνας στις νευροεπιστήμες λόγω της ικανότητας να στοχεύει ευέλικτα διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου», είπε ο Hu.

Ποιες είναι μερικές βασικές διαδικασίες όπου η ρομποτική τεχνολογία έχει σημαντικό αντίκτυπο;

Ρομποτική τεχολογία: Η ρομποτική τεχνολογία έχει φέρει επανάσταση σε διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις, βελτιώνοντας σημαντικά την ακρίβεια, μειώνοντας τους χρόνους αποκατάστασης και βελτιώνοντας τα συνολικά αποτελέσματα των ασθενών.

Drone για την καταπολέμηση των κουνουπιών και τον περιορισμό των ασθενειών

Drone κουνούπια: Η κομητεία Broward στη Φλόριντα χρησιμοποιεί τώρα ένα drone για να ψεκάζει τα κουνούπια σε δύσκολες περιοχές όπως πάρκα και υγροτόπους, φέρνοντας επανάσταση στις προσπάθειες ελέγχου των παρασίτων.

Close Icon