Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Αλλωπεκία ερευνα: Νέο έμπλαστρο υπόσχεται την αναγέννηση των μαλλιών που χάθηκαν στην γυροειδή αλωπεκία

Αλλωπεκία ερευνα: Νέο έμπλαστρο υπόσχεται την αναγέννηση των μαλλιών που χάθηκαν στην γυροειδή αλωπεκία

Αλλωπεκία ερευνα: Μια πρόσφατη μελέτη σε ποντίκια σχετικά με την τριχοφυΐα προτείνει μια καλύτερη θεραπεία για άτομα που πάσχουν από αλωπεκία.

Μια πρόσφατη μελέτη σε ποντίκια σχετικά με την τριχοφυΐα προτείνει μια καλύτερη θεραπεία για άτομα που πάσχουν από αλωπεκία. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) στη Βοστώνη, δεν υπάρχει θεραπεία για την γυροειδή αλωπεκία, μια αυτοάνοση πάθηση  που επηρεάζει 6 εκατομμύρια Αμερικανούς. Η πάθηση προκαλεί αραιά μαλλιά και φαλακρά μπαλώματα όταν τα Τ-κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος επιτίθενται στους θύλακες των τριχών. Μερικοί ασθενείς λαμβάνουν ενέσεις ανοσοκατασταλτικών στεροειδών στο τριχωτό της κεφαλής για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν από του στόματος φάρμακα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν δυσκολίες.

Μια πιθανή ασφαλέστερη θεραπεία για την γυροειδή αλωπεκία

Η συν-επικεφαλής της μελέτης Natalie Artzi, μια κύρια ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Ιατρικής Μηχανικής και Επιστήμης του MIT, είπε ότι μια τέτοια προσέγγιση φίμωσης του ανοσοποιητικού συστήματος προσφέρει ευκολία από τα «συμπτώματα φλεγμονής, αλλά προκαλεί «συχνές υποτροπές». Επιπλέον, η Άρτζι σημείωσε ότι αυξάνει την ευπάθεια σε λοιμώξεις, καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνο.

Στο πείραμά τους, το οποίο αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την Advanced Materials, η ομάδα του Artzi ανέπτυξε ένα επίθεμα που εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής με πολλές μικροβελόνες για να επαναφέρει το ανοσοποιητικό σύστημα και να σταματήσει τις θυλακικές προσβολές.

Ο Artzi περιέγραψε τη διαδικασία ως “μετατόπιση παραδείγματος”, καθώς εστιάζει στην ακριβή ρύθμιση στο σημείο της συνάντησης αντιγόνου για να δημιουργήσει ανοσολογική ανοχή” αντί να “καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα”. Στη μελέτη του MIT, τα ποντίκια που έλαβαν θεραπεία με το επίθεμα μικροβελόνας παρουσίασαν εκ νέου ανάπτυξη τριχών και μειωμένη φλεγμονή. Επιπλέον, η προσέγγιση απέτρεψε τις συστηματικές παρενέργειες των από του στόματος στεροειδών.

Ο Artzi και ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, Δρ. Jamil Azzi, σημείωσαν ότι η τεχνολογία microneedle επιτρέπει τη διείσδυση του φαρμάκου μέσω του σκληρού εξωτερικού στρώματος του δέρματος. Η IL-2 και η CCL-22, ανοσολογικές χημικές ουσίες που προσελκύουν ρυθμιστικά Τ κύτταρα και μειώνουν την τοπική φλεγμονή, βρίσκονται στο πειραματικό έμπλαστρο. Εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιμετωπίζει τα ωοθυλάκια ως συντρόφους και όχι ως εχθρούς. Οι ερευνητές προτείνουν επίσης τη χρήση του επιθέματος για την παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας. Ενώ η μελέτη έχει προχωρήσει μόνο σε ποντίκια, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα αποτελέσματα των μοντέλων σε ζώα δεν ισχύουν απαραίτητα για δοκιμές σε ανθρώπους.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έμπλαστρο υπερήχων παρακολουθεί την εγκεφαλική ροή του αίματος

Ηλεκτρονική κάλτσα ανιχνεύει τον ανθυγιεινό τρόπο βάδισης που συνδέεται με καρδιαγγειακές και διαβητικές επιπλοκές

Τρισδιάστατη εκτύπωση δημιουργεί τεχνητούς βολβούς

Αν ανησυχείτε για αλλεργίες κάντε ένα patch test

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα ταχεία ανίχνευση βακτηρίων σε παιδιατρικά δείγματα αίματος

"Στη συνέχεια, ελπίζουμε να κάνουμε μια προοπτική κλινική δοκιμή σε πολλαπλά κλινικά κέντρα και νοσοκομεία για να δοκιμάσουμε τη μέθοδό μας σε περισσότερους ασθενείς και διαφορετικούς πληθυσμούς. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να αναπτύξουμε αυτήν την τεχνολογία σε περισσότερα νοσοκομεία και να έχουμε πιο ευρέως διαγνωστικά για βρέφη και παιδιά." είπε η Αραλάρ.

Μικρορομπότ με βάση τα φύκια στοχεύουν όγκους του πνεύμονα

Μικρορομπότ όγκοι: Το εργαστήριο Wang και η ερευνητική ομάδα Zhang στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, έχουν αναπτύξει βιοϋβριδικά μικρορομπότ, μικρές ιατρικές συσκευές κατασκευασμένες από φυσικά και συνθετικά υλικά.

Βρήκαν το γονίδιο που προστατεύει από τις επιπτώσεις της στέρησης ύπνου 

Γονίδιο ύπνος: Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ανακάλυψαν ότι ένα συγκεκριμένο γονίδιο που ονομάζεται «DEC2» μπορεί να παρέχει φυσική προστασία από τις γνωστικές βλάβες και τους κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με τη στέρηση ύπνου.

Πώς η υγρή βιοψία εντοπίζει τον καρκίνο νωρίτερα από τις τυπικές μεθόδους;

Υγρή βιοψία: Προηγμένη στρατηγική μηχανικής μάθησης χρησιμοποιήθηκε για να ανιχνευτούν λεπτά μοτίβα στην αλληλουχία δεδομένων - μοτίβα που υποδηλώνουν καρκίνο από αυτά που υποδηλώνουν λάθη αλληλουχίας.

Ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα συσκευή για ακριβή στο σπίτι τεστ υπνικής άπνοιας

Η πρόοδος της τεχνολογίας διάγνωσης άπνοιας ύπνου που προσαρτάται στην κοιλιακή χώρα αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της δημόσιας υγείας και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα συσκευή για ακριβή τεστ υπνικής άπνοιας στο σπίτι

Υπνική άπνοια: Ερευνητές στο UNIST ανέπτυξαν μια καινοτόμο συσκευή σχεδιασμένη για την ακριβή διάγνωση της υπνικής άπνοιας, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή smartphone για την άνεση του σπιτιού.

Close Icon