Σπίτι

Κάδρα Τοίχοι: Οι σύγχρονες προτιμήσεις των deco lovers για το σπίτι

Κάδρα Τοίχοι: Οι σύγχρονες προτιμήσεις των deco lovers για το σπίτι

Διακοσμούν έτσι τα έπιπλα με έργα τέχνης που μοιάζουν περισσότερο με κορνίζες, χωρίς να τα καρφώνουν στον τοίχο, και όχι υπερμεγέθεις πίνακες.

Κάδρα Τοίχοι: Ένας χώρος παίρνει μορφή και ζωή μέσα από τη διακόσμηση που επιλέγουμε γι’ αυτόν. Τα αντικείμενα είναι αυτά που τον ντύνουν και του δίνουν ζεστασιά αλλά και τον μεταμορφώνουν σε κάτι δικό μας.

Από τον καναπέ και το τραπεζάκι που θα επιλέξουμε, μέχρι το πιο μικρό διακοσμητικό όπως ένα κερί, όλα έχουν κάποιον ρόλο να παίξουν.

Τα deco items είναι πολλά και ποικίλα και το καθένα έχει μια διαφορετική χρήση. Αυτό που ίσως ξεχνάμε να βάλουμε στον χώρο μας είναι οι πίνακες και τα έργα τέχνης.

Παλιότερα, οι πίνακες στους τοίχους ήταν must. Μεγάλα κάδρα με μαξιμαλιστικές αναπαραστάσεις συναντούσαμε σε κάθε σαλόνι σπιτιού που ήθελε να δείχνει πολυτελές και ψαγμένο.

Ωστόσο, πλέον αυτό έχει αλλάξει. Τα νέα σπίτια δίνουν περισσότερο βάση στην διακόσμηση στο έδαφος και αφήνουν τους τοίχους γυμνούς, με ελάχιστα home accessories.

Έτσι και η νέα τάση στο wall art είναι πιο chic, μίνιμαλ και φυσική.

Κάνοντας μια βόλτα στο Instagram και στους λογαριασμούς των πιο stylish σπιτιών, από όπου αντλούμε έμπνευση, βλέπουμε ένα νέο trend όσον αφορά στους πίνακες και στα κάδρα.

Οι deco lovers, λοιπόν, προτιμούν να βάζουν τους αισθητά μικρότερους πίνακες πάνω σε ράφια, βιβλιοθήκες ή τραπεζάκια και να μην τους κρεμούν στους τοίχους.

Διακοσμούν έτσι τα έπιπλα με έργα τέχνης που μοιάζουν περισσότερο με κορνίζες, χωρίς να τα καρφώνουν στον τοίχο, και όχι υπερμεγέθεις πίνακες.

Οι κομψοί μικροί πίνακες δίνουν πιο natural, boho vibes, ενώ οι αναπαραστάσεις τους είναι λιγότερο φλύαρες. Αφηρημένες γραμμές, ασπρόμαυρες φωτογραφίες, εμπνευσμένα quotes, φυτά, ζώα ή τοπία κοσμούν πλέον τα ράφια, ακουμπισμένα στον τοίχο αλλά όχι πάνω σε αυτόν.

Οι interior designers φαίνεται πώς εγκρίνουν τον νέο τρόπο έκθεσης των έργων τέχνης καθώς δίνει μια πιο μοντέρνα ματιά στον εσωτερικό χώρο.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μοντέρνα διακόσμηση βιβλιοθήκης

Η μίνιμαλ κομψότητα που μας διδάσκει το σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης

Τέσσερα πράγματα που δεν πρέπει να έχετε στο σπίτι

Tips για ουσιαστική καθαριότητα στην κουζίνα

Το αιθέριο έλαιο λεμονιού και ο χυμός λεμονιού περιέχουν μια χημική ένωση που λέγεται psoralen. Αυτή η ένωση μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία στο φως. Όταν συνδυάζεται με τη δύναμη της φυσικής λεύκανσης του ήλιου, μπορείτε κυριολεκτικά να καθαρίσετε τους λεκέδες σε ώρες χωρίς πολύ τρίψιμο.

Μυστικά αποθήκευσης για ... άθικτες τσάντες

Καθαρίστε ένα συρτάρι ή κουτί και τακτοποιήσετε τις τσάντες κάθετα, από αριστερά προς τα δεξιά, ώστε να μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση σε οποιαδήποτε από αυτές.

Συμβουλές εκτόνωσης με δουλειές του σπιτιού

Δεν είναι λίγες οι μελέτες που έχουν συνδέσει τον καθαρισμό του σπιτιού με την ανακούφιση από το άγχος. Βάλτε τα γάντια σας, λοιπόν, πάρτε τους κουβάδες και αφιερώστε τον χρόνο σας στην καθαριότητα του σπιτιού σας.

Το αντίδοτο για το άγχος κάτω από τη μύτη σου

Αρωματικά κεριά: Το αντίδοτο για το  άγχος είναι κάτω από την μύτη σας. Τα οικιακά αρώματα άκμασαν το 2020 και ένας λόγος μπορεί να είναι τα υποσυνείδητα αποτελέσματά τους. Η αρωματοθεραπεία – η ικανότητα του αρώματος να διαμορφώνει παθητικά τα συναισθήματα – δεν ήταν ποτέ πιο απαραίτητη. Σε αντίθεση με τις άλλες αισθήσεις μας, με […]

Ιδέες για ξύλινα αντικείμενα στο σπίτι με επαναχρησιμοποίηση παλιών

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε όχι έπιπλα που έχετε σπίτι σας, αλλά γενικά χρησιμοποιημένο ξύλο, μπορείτε να κάνετε μια επίσκεψη στον τοπικό ξυλουργό σας και να βρείτε παλιά κομμάτια σε πολύ χαμηλή τιμή.