Ομορφιά

Πρησμένα μάτια : Αίτια που το προκαλούν

Πρησμένα μάτια : Αίτια που το προκαλούν

Πρησμένα μάτια : Ένα πρησμένο βλέφαρο είναι κάτι περισσότερο από μια αισθητική ενόχληση, ειδικά εάν το πρήξιμο είναι αρκετά σοβαρό ώστε να επηρεάσει την ικανότητα του ατόμου να δει.

Οι περισσότερες αιτίες πρησμένων βλεφάρων είναι ακίνδυνες, αλλά φαινομενικά μικρά προβλήματα μπορεί να είναι αρκετά σοβαρά. Έτσι, εάν ένα άτομο έχει πρησμένα βλέφαρα, είναι καλή ιδέα να ζητήσει φροντίδα από έναν οφθαλμίατρο . Εάν κάποιος έχει βιώσει πρησμένα βλέφαρα στο παρελθόν, είναι πιθανώς ασφαλές για αυτούς να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στο σπίτι για μερικές ημέρες.

Λοίμωξη αδένα βλεφάρου

 •  Ο πιο κοινός τύπος , μολύνει τους δακρυικούς αδένες που βρίσκονται στη βάση των βλεφαρίδων. Μερικές φορές εμφανίζονται και μορφές στο βλέφαρο λόγω μολυσμένων αδένων.
 •  Συνήθως τα συμπτώματα είναι τα κόκκινα μάτια, η φαγούρα, τα  πρησμένα εξογκώματα. Κατά τη διάρκεια μερικών ωρών ή μερικών ημερών, αρχίζουν να μοιάζουν με σπυράκι . Μερικά έχουν λευκό κεφάλι.
 • Στις περισσότερες περιπτώσεις, η μόλυνση επηρεάζει μόνο ένα δάκρυ ή αδένα ελαίου και δεν απαιτεί θεραπεία. Οι θερμές κομπρέσες μπορούν να βοηθήσουν στον πόνο.
 • Ένα χαλάζιον εμφανίζεται όταν ένας αδένας λαδιού στο βλέφαρο φράζει.
 • Το χαλάζιον δημιουργεί πόνο σπάνια
 • Οι θερμές κομπρέσες μπορούν να βοηθήσουν το χαλάρισμα να καθαρίσει πιο γρήγορα.
 Αλλεργίες
 •  Η σκόνη, η γύρη και άλλα κοινά αλλεργιογόνα μπορούν να ερεθίσουν τα μάτια, προκαλώντας αλλεργική αντίδραση.
 • Οι αλλεργίες στα μάτια είναι σπάνια επικίνδυνες, αλλά μπορεί να είναι ενοχλητικές.

Καλλυντικά

 • Όταν τα μακιγιάζ και τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος μπαίνουν στα μάτια, μπορούν να ερεθίσουν τα μάτια και τον περιβάλλοντα ιστό, δημιουργώντας ένα πρησμένο, κόκκινο, επώδυνο χάος.
 • Αλλεργικές αντιδράσεις σε αυτά τα προϊόντα μπορούν επίσης να προκαλέσουν πρησμένα βλέφαρα.
 • Εάν οι άνθρωποι βιώνουν καύση και πρησμένα μάτια, θα πρέπει να χρησιμοποιούν τεχνητά δάκρυα (σταγόνες σταγονιδίων) είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και στο φαρμακείο, για να απαλύνει την ταλαιπωρία.
 • Εάν το κάψιμο συνεχιστεί ή επιδεινωθεί, το άτομο θα πρέπει να επισκεφθεί έναν οφθαλμίατρο.
 • Αποφύγετε τη χρήση σταγόνων λεύκανσης ματιών ή άλλων προϊόντων για την ανακούφιση του πόνου. Αυτά τα προϊόντα μπορεί να έχουν απρόσμενες χημικές αντιδράσεις με προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης δέρματος.

Ακολουθεί βίντεο για τα πρησμένα μάτια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πρησμένα μάτια : Αιτία που το προκαλούν

Σεξουαλική υγεία : Η αποχή βλάπτει τον οργανισμό

Θυλακίτιδα : Τρόποι για να την αντιμετωπίσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το θαλασσινό νερό είναι σύμμαχος δερματικής υγείας

Θαλασσινό νερό: Μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλιο είναι όλα φιλικά προς το δέρμα μέταλλα που βρίσκονται σε ψηλές περιεκτικότητες στο θαλασσινό αλάτι. Αυτά τα μέταλλα προσδίδουν στο αλμυρό νερό της θάλασσας τα πολλαπλά του οφέλη. Είναι γνωστό ότι βοηθούν στην καταπολέμηση των βακτηρίων που προκαλούν ακμή, αλλά και τις λοιμώξεις του δέρματος, ενώ λέγεται ότι επιταχύνουν τη διαδικασία επούλωσης της επιδερμίδας.

DIY τρόποι να χρησιμοποιήσετε θαλασσινό αλάτι για λαμπερό δέρμα

Θαλασσινό αλάτι: Τα φυσικά άλατα είναι γεμάτα με μέταλλα όπως κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής, να φωτίσουν, ακόμη και να ενισχύσουν το δέρμα. Το θαλασσινό αλάτι είναι επίσης ένα καλό απολεπιστικό και έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Ακολουθούν τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το θαλασσινό αλάτι στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Λεύκανση δοντιών : Λάμψη και αστραφτερότητα με διάρκεια

Λεύκανση δοντιών : Όλο και περισσότεροι άνθρωποι πληρώνουν για πιο φωτεινά και λευκά δόντια. Λειτουργεί όμως η λεύκανση δοντιών και είναι ασφαλές; Ακολουθούν οι απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη θεραπεία.

Tips φυσικής περιποίησης με αλάτι από τη θάλασσα

Θαλασσινό αλάτι: Το θαλασσινό αλάτι δρα ως ένα εξαιρετικό απολεπιστικό που ανοίγει τους πόρους, παρέχοντας έναν βαθύτερο καθαρισμό. Επιπλέον αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και επιτρέπει στο δέρμα σας να απορροφά καλύτερα τις ενυδατικές και άλλες θεραπείες.