Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία : Η αποχή βλάπτει τον οργανισμό

Σεξουαλική υγεία : Η αποχή βλάπτει τον οργανισμό

Σεξουαλική υγεία : Σε αυτό το άρθρο σας αναλύουμε τόσο τα οφέλη που έχει στον οργανισμό η καλή σεξουαλική υγεία ,όσο και τα αρνητικά που απορρέουν σε αυτόν από την αποχή της.

Το πόσο συχνά ένα άτομο κάνει σεξ αλλάζει φυσικά από καιρό σε καιρό, ανάλογα με την ηλικία, τις διακυμάνσεις στη σεξουαλική ορμή και την κατάσταση της σχέσης. Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν μια γεμάτη και ικανοποιητική ζωή χωρίς ποτέ να κάνουν σεξ. Κοιτάζοντας δεδομένα από 17.744 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 15,2% των ανδρών και το 26,7% των γυναικών ανέφεραν ότι δεν είχαν κάνει σεξ τον τελευταίο χρόνο, ενώ το 8,7% των ανδρών και το 17,5% των γυναικών ανέφεραν ότι δεν είχαν σεξ για 5 ή περισσότερα χρόνια.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε τι μπορεί να συμβεί σωματικά και ψυχολογικά όταν ένα άτομο δεν κάνει σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα και πώς μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους σε μια σχέση.

Επιδράσεις σεξουαλικής ζωής

 •  Όταν κάποιος δεν κάνει σεξ για μήνες ή χρόνια, είναι απίθανο να μην παρατηρήσει αρνητικές φυσικές παρενέργειες στην υγεία του.

Η έρευνα δείχνει ότι η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένα οφέλη για την υγεία, όπως :

 • Βελτιωμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος,
 • Μειωμένη αρτηριακή πίεση ,
 • Χαμηλότερα επίπεδα στρες
 • Μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων.
 • Στα αρσενικά, η υγεία του προστάτη μπορεί να ωφεληθεί από τη συχνή εκσπερμάτωση, είτε αυτό συμβαίνει με άλλο άτομο είτε μόνο του.
 • Για τις γυναίκες, η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα – και πάλι, είτε με σύντροφο είτε σόλο – μπορεί να ενισχύσει τους μυς του πυελικού εδάφους που υποστηρίζουν την ουροδόχο κύστη, βελτιώνοντας τη λειτουργία της ουροδόχου κύστης και μειώνοντας την ακράτεια και τη διαρροή.

 • Υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη ιδέα ότι το κανονικό σεξ είναι σημαντικό μέρος της συναισθηματικής ευημερίας ενός ατόμου. Αν και αυτό ισχύει για μερικούς ανθρώπους, δεν ισχύει για όλους.
 • Όταν η σεξουαλική αποχή είναι ακούσια, ορισμένα άτομα μπορεί να αισθάνονται αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία
 • Οι άνθρωποι που δεν αισθάνονται σεξουαλική επιθυμία μπορεί να βρουν αυτά τα συναισθήματα ενοχλητικά.
 • Το να μην κάνεις σεξ όταν βρίσκεσαι σε μια σχέση μπορεί να κάνει ένα άτομο να αισθάνεται ανασφαλές ή ανήσυχο.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική υγεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θυλακίτιδα : Τρόποι για να την αντιμετωπίσετε

Μάθετε τα πάντα για το Αγγούρι

Νευρώσεις : Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά τους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αντέχετε περισσότερο στο κρεβάτι;

Sex tips διάρκεια: Πώς να αυξήσετε τη διάρκεια του σεξ, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή και αποφεύγοντας δυσάρεστες συνέπειες όπως η πρόωρη εκσπερμάτιση;

Ερευνητές ανακαλύπτουν νέες, πιο αποτελεσματικές περιπτώσεις για τη θεραπεία της σύφιλης

Hayes: Έχω ένα τεράστιο πάθος για τη σεξουαλική υγεία και ένα σπαστικό ενδιαφέρον για τις μολυσματικές ασθένειες. Αυτή η έρευνα μου επέτρεψε να συνδυάσω αυτά τα δύο ενδιαφέροντα, καθώς η σύφιλη είναι μια ασθένεια που υπάρχει εδώ και αιώνες, αλλά λίγα είναι γνωστά γι' αυτήν λόγω της δυσκολίας καλλιέργειας των βακτηρίων σε εργαστηριακό περιβάλλον. Η ύπαρξη περισσότερων δεδομένων και έρευνας σχετικά με την ασθένεια αποτελεί επιτακτική κλινική ανάγκη.