Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία : Η αποχή βλάπτει τον οργανισμό

Σεξουαλική υγεία : Η αποχή βλάπτει τον οργανισμό

Σεξουαλική υγεία : Σε αυτό το άρθρο σας αναλύουμε τόσο τα οφέλη που έχει στον οργανισμό η καλή σεξουαλική υγεία ,όσο και τα αρνητικά που απορρέουν σε αυτόν από την αποχή της.

Το πόσο συχνά ένα άτομο κάνει σεξ αλλάζει φυσικά από καιρό σε καιρό, ανάλογα με την ηλικία, τις διακυμάνσεις στη σεξουαλική ορμή και την κατάσταση της σχέσης. Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν μια γεμάτη και ικανοποιητική ζωή χωρίς ποτέ να κάνουν σεξ. Κοιτάζοντας δεδομένα από 17.744 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 15,2% των ανδρών και το 26,7% των γυναικών ανέφεραν ότι δεν είχαν κάνει σεξ τον τελευταίο χρόνο, ενώ το 8,7% των ανδρών και το 17,5% των γυναικών ανέφεραν ότι δεν είχαν σεξ για 5 ή περισσότερα χρόνια.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε τι μπορεί να συμβεί σωματικά και ψυχολογικά όταν ένα άτομο δεν κάνει σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα και πώς μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους σε μια σχέση.

Επιδράσεις σεξουαλικής ζωής

 •  Όταν κάποιος δεν κάνει σεξ για μήνες ή χρόνια, είναι απίθανο να μην παρατηρήσει αρνητικές φυσικές παρενέργειες στην υγεία του.

Η έρευνα δείχνει ότι η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένα οφέλη για την υγεία, όπως :

 • Βελτιωμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος,
 • Μειωμένη αρτηριακή πίεση ,
 • Χαμηλότερα επίπεδα στρες
 • Μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων.
 • Στα αρσενικά, η υγεία του προστάτη μπορεί να ωφεληθεί από τη συχνή εκσπερμάτωση, είτε αυτό συμβαίνει με άλλο άτομο είτε μόνο του.
 • Για τις γυναίκες, η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα – και πάλι, είτε με σύντροφο είτε σόλο – μπορεί να ενισχύσει τους μυς του πυελικού εδάφους που υποστηρίζουν την ουροδόχο κύστη, βελτιώνοντας τη λειτουργία της ουροδόχου κύστης και μειώνοντας την ακράτεια και τη διαρροή.

 • Υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη ιδέα ότι το κανονικό σεξ είναι σημαντικό μέρος της συναισθηματικής ευημερίας ενός ατόμου. Αν και αυτό ισχύει για μερικούς ανθρώπους, δεν ισχύει για όλους.
 • Όταν η σεξουαλική αποχή είναι ακούσια, ορισμένα άτομα μπορεί να αισθάνονται αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία
 • Οι άνθρωποι που δεν αισθάνονται σεξουαλική επιθυμία μπορεί να βρουν αυτά τα συναισθήματα ενοχλητικά.
 • Το να μην κάνεις σεξ όταν βρίσκεσαι σε μια σχέση μπορεί να κάνει ένα άτομο να αισθάνεται ανασφαλές ή ανήσυχο.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική υγεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Θυλακίτιδα : Τρόποι για να την αντιμετωπίσετε

Μάθετε τα πάντα για το Αγγούρι

Νευρώσεις : Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά τους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κράμπες περιόδου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Περίοδος Πόνος: Καταστάσεις όπως η ενδομητρίωση ή τα ινομυώματα της μήτρας μπορεί να προκαλέσουν κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Η αντιμετώπιση της αιτίας είναι το κλειδί για τη μείωση του πόνου. Οι εμμηνορροϊκές κράμπες που δεν προκαλούνται από άλλη πάθηση τείνουν να μειώνονται με την ηλικία και συχνά βελτιώνονται μετά τον τοκετό.

Διαταραχή έλλειψης προσοχής : Δείτε πως διαμορφώνει την σεξουαλική ζωή των εφήβων

Διαταραχή έλλειψης προσοχής : Πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει για ADHD, η οποία είναι επίσης γνωστή ως διαταραχή έλλειψης προσοχής (ADD), αν και αυτό θεωρείται παρωχημένος όρος. Ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων μπορεί να αναγνωρίσει τον όρο, αλλά δεν ξέρει τι συνεπάγεται ή ακόμα και τι σημαίνει.

Κολπικές μολύνσεις : Δείτε πως επηρεάζουν την σεξουαλική ζωή

Κολπικές μολύνσεις : Οι κολπικές μολύνσεις ζύμης είναι αρκετά κοινός η κατάσταση της υγείας. Μπορούν να προκαλέσουν ανώμαλη κολπική απόρριψη , δυσφορία κατά την ούρηση και φαγούρα και κάψιμο στην κολπική περιοχή. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να το καθιστούν άβολο να κάνουμε σεξ.

Συμβουλές για να χαρείτε το σεξ στην τρίτη ηλικία

Σεξουαλική Υγεία: Καθώς μεγαλώνετε, είναι φυσιολογικό για εσάς και τον/την σύντροφό σας να έχετε διαφορετικές σεξουαλικές ικανότητες και ανάγκες. Να είστε ανοιχτοί στην εύρεση νέων τρόπων απόλαυσης της σεξουαλικής επαφής και οικειότητας.

Έλξη : Όσα θα έπρεπε να γνωρίζετε

Έλξη : Το σεξ μπορεί να είναι η απόλυτη έκφραση ρομαντικής αγάπης και οικειότητας. Ή ένα συναισθηματικό τρενάκι. Ή ένα ανακουφιστικό έντασης. Ή είναι όλα σχετικά με την αναπαραγωγή. Ή είναι απλά μια καλή στιγμή. Μπορεί να είναι όλα αυτά και πολλά άλλα.

Σεξουαλική ζωή : Tips για να αποκτήσετε απόγονο

Σεξουαλική ζωή : Εάν δεν έχετε συλλάβει ακόμα, μπορεί να έχετε ακούσει φήμες για πράγματα που μπορείτε να προσπαθήσετε να επηρεάσετε το φύλο του μωρού σας. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε λύσεις για να το πετύχετε.