Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία : Η αποχή βλάπτει τον οργανισμό

Σεξουαλική υγεία : Η αποχή βλάπτει τον οργανισμό

Σεξουαλική υγεία : Σε αυτό το άρθρο σας αναλύουμε τόσο τα οφέλη που έχει στον οργανισμό η καλή σεξουαλική υγεία ,όσο και τα αρνητικά που απορρέουν σε αυτόν από την αποχή της.

Το πόσο συχνά ένα άτομο κάνει σεξ αλλάζει φυσικά από καιρό σε καιρό, ανάλογα με την ηλικία, τις διακυμάνσεις στη σεξουαλική ορμή και την κατάσταση της σχέσης. Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν μια γεμάτη και ικανοποιητική ζωή χωρίς ποτέ να κάνουν σεξ. Κοιτάζοντας δεδομένα από 17.744 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 15,2% των ανδρών και το 26,7% των γυναικών ανέφεραν ότι δεν είχαν κάνει σεξ τον τελευταίο χρόνο, ενώ το 8,7% των ανδρών και το 17,5% των γυναικών ανέφεραν ότι δεν είχαν σεξ για 5 ή περισσότερα χρόνια.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε τι μπορεί να συμβεί σωματικά και ψυχολογικά όταν ένα άτομο δεν κάνει σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα και πώς μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους σε μια σχέση.

Επιδράσεις σεξουαλικής ζωής

 •  Όταν κάποιος δεν κάνει σεξ για μήνες ή χρόνια, είναι απίθανο να μην παρατηρήσει αρνητικές φυσικές παρενέργειες στην υγεία του.

Η έρευνα δείχνει ότι η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένα οφέλη για την υγεία, όπως :

 • Βελτιωμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος,
 • Μειωμένη αρτηριακή πίεση ,
 • Χαμηλότερα επίπεδα στρες
 • Μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων.
 • Στα αρσενικά, η υγεία του προστάτη μπορεί να ωφεληθεί από τη συχνή εκσπερμάτωση, είτε αυτό συμβαίνει με άλλο άτομο είτε μόνο του.
 • Για τις γυναίκες, η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα – και πάλι, είτε με σύντροφο είτε σόλο – μπορεί να ενισχύσει τους μυς του πυελικού εδάφους που υποστηρίζουν την ουροδόχο κύστη, βελτιώνοντας τη λειτουργία της ουροδόχου κύστης και μειώνοντας την ακράτεια και τη διαρροή.

 • Υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη ιδέα ότι το κανονικό σεξ είναι σημαντικό μέρος της συναισθηματικής ευημερίας ενός ατόμου. Αν και αυτό ισχύει για μερικούς ανθρώπους, δεν ισχύει για όλους.
 • Όταν η σεξουαλική αποχή είναι ακούσια, ορισμένα άτομα μπορεί να αισθάνονται αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία
 • Οι άνθρωποι που δεν αισθάνονται σεξουαλική επιθυμία μπορεί να βρουν αυτά τα συναισθήματα ενοχλητικά.
 • Το να μην κάνεις σεξ όταν βρίσκεσαι σε μια σχέση μπορεί να κάνει ένα άτομο να αισθάνεται ανασφαλές ή ανήσυχο.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική υγεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θυλακίτιδα : Τρόποι για να την αντιμετωπίσετε

Μάθετε τα πάντα για το Αγγούρι

Νευρώσεις : Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά τους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυνανισμός και υγεία των νεφρών: Η εκσπερμάτιση βοηθά στη θεραπεία της νεφρολιθίασης

Αυνανισμός: Δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση για την πεποίθηση ότι η συχνή εκσπερμάτιση ή ο αυνανισμός μπορούν να βλάψουν την υγεία των νεφρών ή την υγεία συνολικά. Αντιθέτως, φαίνεται πως ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει σε μία ειδική νεφρολογική κατάσταση. 

Ενισχύστε φυσικά την ερωτική σας διάθεση

Σεξουαλική επιθυμία: Εάν η χαμηλή σεξουαλική επιθυμία είναι ένα συστατικό στη σχέση σας, η καλή επικοινωνία είναι απαιραίτητο βήμα στην θεραπεία. Εάν είστε σε θέση να μιλήσετε πιο ανοιχτά ως ζευγάρι για να λύσετε οποιοδήποτε άγχοςή πρόκληση στη σχέση, να κοινωνήσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, ενώ εκφράζετε ενσυναίσθηση και κατανόηση για τον/την σύντροφό σας, είναι πολύ πιο εύκολο να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ σας στην ερωτική διάθεση ή επαφή.

Η Καλιφόρνια νομοθετεί την απαγόρευση αφαίρεσης προφυλακτικού κατά τη διαρκεια του σεξ χωρίς συγκατάθεση

Ωστόσο, ένας νόμος δεν θα αλλάξει αμέσως μια σεξουαλική κουλτούρα στην οποία η αποκρουστική αυτή συμπεριφορά φαίνεται να έχει κανονικοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό που χρειαζόμαστε νομική αποτύπωση για να μας θυμίζει ότι δεν είναι, στην πραγματικότητα, εντάξει.

Λάθη στο σεξ που σκοτώνουν τη διασκέδαση

Σεξ λάθη: Ποια είναι τα πιο κοινά λάθη που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης και πώς να τα αποφύγετε για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση.