Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία : Το σεξ κάνει καλό στον οργανισμό

Σεξουαλική υγεία : Το σεξ κάνει καλό στον οργανισμό

Σεξουαλική υγεία : Καθώς όλο και περισσότερες έρευνες γίνονται επί του θέματος, καθίσταται σαφέστερο ότι το υγιές σεξ είναι απαραίτητο για μια υγιή ζωή.

Το σεξ μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο. Σύμφωνα με  την τελευταία έρευνα, «δεν μπορείτε να καταλήξετε σε τίποτα άλλο, αλλά ότι είναι υγιές να έχετε σεξουαλική δραστηριότητα». Η έρευνα που πραγματοποιείται επισημαίνει μερικά συγκεκριμένα – και εκπληκτικά – οφέλη για την υγεία που προκύπτουν από την υγιή και ενεργή σεξουαλική ζωή.

Οφέλη σεξουαλικής ζωής

Το σεξ καταπολεμά τα κρυολογήματα και τη γρίπη

Άτομα που κάνουν σεξ μερικές φορές την εβδομάδα τείνουν να έχουν πολύ υψηλότερες ποσότητες αντισώματος ανοσοσφαιρίνης Α (IgA) από εκείνους που κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Το σεξ καίει θερμίδες
  • Το σεξ αυξάνει τη ροή του αίματος και αυξάνει την καρδιά σας. Με απλά λόγια, το σεξ είναι μια μορφή άσκησης και είναι πιο διασκεδαστικό από το να τρέχεις γύρους. Το σεξ δεν καίει έναν τόνο θερμίδων.
  • Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η ενεργός σεξουαλική ζωή σχετίζεται στενά με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι το σεξ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών, εγκεφαλικών επεισοδίων και άλλων καρδιακών παθήσεων.
Το σεξ ρυθμίζει τα επίπεδα ορμονών
  • Γιατί πρέπει να σας ενδιαφέρει; Μεταξύ άλλων, ένα υγιές προφίλ ορμονών προάγει τους τακτικούς εμμηνορροϊκούς κύκλους και μειώνει τα αρνητικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Το σεξ μπορεί να θεραπεύσει πονοκεφάλους και να μειώσει τον σωματικό πόνο
  • Παρόλο που δεν φαίνεται ότι το σεξ θα βοηθούσε στην ανακούφιση ενός πονοκέφαλου, μπορεί πραγματικά. Πως? Κατά τη διάρκεια του σεξ, η ορμόνη οξυτοκίνη απελευθερώνεται στο σώμα σας. Η οξυτοκίνη μειώνει τον πόνο.
Το σεξ βελτιώνει την αίσθηση της όσφρησης
  • Οι επιστήμονες γνώριζαν για πολύ καιρό ότι η ορμόνη προλακτίνη αυξάνεται τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες μετά τον οργασμό. Το 2003 , μια ομάδα Καναδών ερευνητών έκανε μια δοκιμή σε ποντίκια. Ανακάλυψαν ότι η προλακτίνη προκαλεί βλαστικά κύτταρα στον εγκέφαλο να αναπτύξουν νέους νευρώνες στον οσφρητικό βολβό του εγκεφάλου – το κέντρο μυρωδιάς του.

Ακολουθεί βίντεο για σεξουαλική ζωή

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Το CDC συνιστά τον εμβολιασμό όλων των παιδιών άνω των 12 ετών

Άσθμα : Συμβουλές για να το αντιμετωπίσετε

Εγκεφαλικό : Διατροφή που συμβάλλει στην καταπολέμηση του

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ασκήσεις Kegel για άνδρες: Πώς να τις κάνετε

Ασκήσεις Kegel: Πριν ξεκινήσετε την εξάσκηση Kegel, μάθετε πώς να εντοπίζετε τους σωστούς μύες και δώστε λίγο χρόνο στην προπόνηση για να κατανοήσετε τη σωστή τεχνική.

ΒDSM : Σκοτεινές σεξουαλικές επιθυμίες

ΒDSM : Όταν ένας σύντροφος θέλει να δοκιμάσει BDSM ή παιχνίδια, αλλά ο άλλος σύντροφος δεν ενδιαφέρεται, λέει να πει απαλά στον σύντροφό σας τι ακριβώς θέλετε να δοκιμάσετε.

Σπέρμα : Μάθετε πως να το διατηρήσετε

Σπέρμα : Η κατακράτηση σπέρματος είναι η πρακτική της αποφυγής εκσπερμάτωσης. Φυσικά, μπορείτε να το αποφύγετε εντελώς από τη σεξουαλική δραστηριότητα

Προφυλακτικά : Δείτε πόσο διαρκούν

Προφυλακτικά : Η μέση διάρκεια ζωής ενός προφυλακτικού είναι τρία έως πέντε χρόνια, ανάλογα με τον κατασκευαστή και τον τρόπο αποθήκευσής του.