Αυτοφροντίδα

Πνευματική Αφύπνιση: Σημάδια για το ότι την βιώνεις και πώς να την αγκαλιάσεις

Πνευματική Αφύπνιση: Σημάδια για το ότι την βιώνεις και πώς να την αγκαλιάσεις

Πνευματική Αφύπνιση: Σημάδια για το ότι την βιώνεις και πώς να την αγκαλιάσεις.  Πιθανότατα έχετε ακούσει να μιλάτε για πνευματικές αφυπνίσεις και πώς μπορούν να οδηγήσουν σε πιο φωτισμένους ανθρώπους. Αλλά τι σημαίνει στην πραγματικότητα μια πνευματική αφύπνιση, και τι σημαίνει στην πραγματικότητα;

Η έννοια της πνευματικής αφύπνισης υπάρχει εδώ και αιώνες και μπορεί να παρατηρηθεί σε μια ποικιλία πολιτισμών και θρησκειών σε όλο τον κόσμο. Πες το “νιρβάνα”,  αποκαλείτε το “διαφώτιση”, “ευτυχία”; μια πνευματική αφύπνιση ξεκινά από τη στιγμή που ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει πίσω και να “ξυπνήσει” στη ζωή του με μια νέα αίσθηση ότι βρίσκεται σε αυτόν τον κόσμο.

Μια πνευματική αφύπνιση μπορεί να προκληθεί από οτιδήποτε, από το εντελώς κοινότοπο έως το εντελώς διαφορετικό. Σύμφωνα με την συγγραφέα Shannon Kaiser, μερικές συνήθεις αιτίες είναι τα γεγονότα που αλλάζουν τη ζωή (δηλαδή, η απώλεια της δουλειάς σας, η απομάκρυνση από το σπίτι, ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα κ.λπ.) και οι άνθρωποι που ανοίγουν μια πνευματική “πόρτα” για εσάς (όπως μια δίδυμη φλόγα ή αδελφή ψυχή). Οτιδήποτε σας ενθαρρύνει (ή σας αναγκάζει) να “κοιτάξετε τη ζωή σας από μια πιο πνευματική προοπτική” μπορεί να σας βάλει σε ένα μονοπάτι προς την αφύπνιση.

Εδώ είναι μερικά σημάδια ότι βιώνετε μια πνευματική αφύπνιση ή πρόκειται να ξεκινήσετε ένα:

  • Αισθάνεστε αποσυνδεδεμένοι ή αποστασιοποίηση. Στην αρχή, η πνευματική διαδικασία αφύπνισης μπορεί να αισθανθεί συντριπτική και συγκεχυμένη.
  • Επαναξιολογήσατε τις πεποιθήσεις σας. Πνευματική αφύπνιση θα σας κάνει να αναθεωρήσετε τις πνευματικές σας πεποιθήσεις ή να υιοθετήσετε σημαντικές νέες. Είτε αυτό σημαίνει βαθιά σύνδεση με μια νέα θρησκεία ή πίστη ή παραίτηση από τη δουλειά σας για να επιδιώξετε το πραγματικό σας πάθος, οι προτεραιότητές σας είναι πιθανόν να διαφέρουν τώρα.
  • Τα όνειρά σου είναι πιο ζωντανά. Όχι μόνο η αφύπνιση της ζωής σας είναι πιο ζωντανή ως αποτέλεσμα της πνευματικής αφύπνισης, αλλά και η ονειρική ζωή σας μπορεί να γίνει πιο ζωντανή. Οι έννοιες των ονείρων σας και του πώς συνδέονται στο ταξίδι σας μπορεί να γίνουν επίσης πιο εμφανείς.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς τα λουλούδια μας κάνουν να αισθανόμαστε χαρούμενοι

Γιατί το να "εξαπολύετε" το θυμό σας δεν είναι καθόλου καθαρκτικό;

Τρεις τακτικές για ενίσχυση της ανθεκτικότητας, της εστίασης και της ευτυχίας

Μετέτρεψε τα προβλήματα σε ευκαιρίες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι η διαταραχή κοινωνικού άγχους και πως μπορείς να την ξεπεράσεις οριστικά

Κοινωνικό Άγχος: Η αυτοπεποίθηση είναι μια ιδιότητα που πολλοί από εμάς θα θέλαμε να έχουμε σε μεγαλύτερο βαθμό – ειδικά όταν βρισκόμαστε σε ένα νέο μέρος ή με μια ομάδα ανθρώπων που δεν γνωρίζουμε πολύ καλά. Για ορισμένους, αυτή η εσωτερική σιγουριά φαίνεται να έρχεται φυσικά. Αλλά τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους;

Αυτοφροντίδα: Οι διάφοροι τύποι που χωρίζετε

Αυτοφροντίδα: Η αυτοφροντίδα, είναι μία έννοια η οποία βρίσκετε σε όλους τους χώρους και που πρέπει να μάθουμε να την αναγνωρίζουμε και εισχωρούμε στην καθημερινότητα μας για να επιτύχουμε την ευτυχία μας.

Το να είστε δίπλα στο νερό είναι καλό για το σώμα και μυαλό σας

Θάλασσα Οφέλη: Το να ξοδεύουμε χρόνο μέσα και γύρω από τα υδάτινα περιβάλλοντα έχει αποδειχθεί με ότι οδηγεί σε σημαντικά υψηλότερα ψυχικά και σωματικά οφέλη συγκριτικά με τους πράσινους χώρους.

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για να την πετύχεις

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε σε καθημερινή βάση την αυτοφροντίδα σας και εσάς θα σας κάνουν να νιώσετε πολύ καλύτερα στην καθημερινότητα σας. Επίσης για να μπορέσετε να το επιτύχετε θα πρέπει πρώτα να βρείτε τις ανάγκες σας και να τα εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση. Σου παρουσιάζουμε κάποιες από τις συμβουλές που […]

Το να στρώνετε το κρεβάτι σας βοηθά να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη μέρα

Στρώσιμο Κρεβατιού: Από τον καλύτερο ύπνο και το λιγότερο άγχος έως έναν πιο καθαρό και οργανωμένο νου, τα πιθανά οφέλη του να στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί μπορεί να σας εκπλήξουν.

Είναι σημαντικό να εκτιμάτε τον εαυτό σας

Αυτοεκτίμηση Ψυχολογία Σημασία: Η καλλιέργεια υψηλής αυτοεκτίμησης και ανθεκτικότητας δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά είναι σίγουρα δυνατή και μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στη ζωή σας. Ένα σημαντικό συστατικό - "κλειδί" - της αυτοεκτίμησης είναι τα πρότυπα σκέψης σας (σε τι εστιάζετε), καθώς και η υιοθέτηση μιας πιο αισιόδοξης προοπτικής.

Αυτοφροντίδα: Ορισμοί και σημασία της

Αυτοφροντίδα: Σε αυτό το άρθρο στοχεύουμε να σας μιλήσουμε για το τι είναι αυτοφροντίδα και ποιοι είναι οι ορισμοί της ,όπως τους έδωσαν διάφοροι οργανισμοί για να δείτε ποιος σας ταιριάζει.