Αυτοφροντίδα

Hollow Hold: Λόγοι για τους οποίους η προπόνηση Hollow Hold είναι η καλύτερη για τον κορμό σας

Hollow Hold: Λόγοι για τους οποίους η προπόνηση Hollow Hold είναι η καλύτερη για τον κορμό σας

Hollow Hold: Ενώ όλες αυτές οι ασκήσεις που σας βοηθούν να αποκτήσετε μια καλή σωματική διάπλαση έχουν κάποιο ρόλο και στους μύες του πυρήνα σας, δεν είναι ακόμα το θεμέλιο ενός δυνατού και υγιούς σώματος. 

Ποια είναι τα θεμέλια πίσω από ένα υγιές σώμα; Επιτυγχάνεται μέσω ασκήσεων που σας βοηθούν να τονώσετε το σώμα σας ή να αποκτήσετε ένα άρπαγμα ή να σμιλέψετε τους κοιλιακούς σας ή να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά ή να αποκτήσετε δικέφαλους και τρικέφαλους. Κάντε αυτές τις ασκήσεις που βοηθούν τη σωματική διάπλασή σας να φαίνεται καλή από έξω και σας βοηθούν να γίνετε πιο δυνατός από μέσα. Η απάντηση είναι όχι. Ενώ όλες αυτές οι ασκήσεις που σας βοηθούν να αποκτήσετε μια καλή σωματική διάπλαση έχουν κάποιο ρόλο και στους μύες του πυρήνα σας, δεν είναι ακόμα το θεμέλιο ενός δυνατού και υγιούς σώματος. Η απάντηση βρίσκεται στη δύναμη του πυρήνα σας και οι ειδικοί λένε ότι η άσκηση με κούφιο κράτημα είναι η καλύτερη όταν πρόκειται για προπόνηση ενδυνάμωσης του πυρήνα. Ένας ισχυρός πυρήνας είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της υγείας του νωτιαίου μυελού, την καλή στάση του σώματος, την καλύτερη ισορροπία και ευελιξία, τον καλύτερο έλεγχο των κινήσεων του σώματός σας και περισσότερη αντοχή. Η άσκηση με κούφιο κράτημα είναι η μόνη άσκηση που βοηθά στη δέσμευση όλων των σημαντικών μυών του πυρήνα, κάνοντάς σας έτσι πιο δυνατό. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να το εξασκήσετε!

Πώς να κάνετε την άσκηση The Hollow Hold;

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 1. Ξαπλώστε στο πάτωμα ή σε ένα χαλάκι γιόγκα με την πλάτη σας ίσια.
 2. Κρατήστε τα χέρια σας στο πλάι και τα πόδια σας σε έκταση.
 3. Τραβήξτε τα πλευρά σας προς τα κάτω προς τους γοφούς σας, έτσι ώστε η πλάτη σας να είναι εντελώς επίπεδη και να ευθυγραμμιστεί με το πάτωμα. Έτσι δεσμεύετε τους μυς του πυρήνα σας.
 4. Συσπάστε τους κοιλιακούς σας και σηκώστε τα πόδια σας περίπου δύο έως τρεις ίντσες από το πάτωμα.
 5. Σηκώστε το κεφάλι και τους ώμους σας μία έως δύο ίντσες πάνω από το πάτωμα.
 6. Τεντώστε τα χέρια σας και μπορείτε είτε να τα κρατήσετε ευθεία μπροστά είτε πίσω σας.
 7. Κρατήστε όλη αυτή τη στάση ανέπαφη και κρατήστε την για 20 δευτερόλεπτα.
 8. Επαναλάβετε τη διαδικασία για τρεις φορές. Μπορείτε να αυξήσετε τα σετ αν θέλετε.
 9. Για αρχάριους, υπάρχει μια ευκολότερη λύση για να ξεκινήσετε αυτή την προπόνηση.
 10. Κρατήστε τα γόνατά σας ελαφρώς λυγισμένα ενώ σηκώνετε τα πόδια σας από το πάτωμα. Ωστόσο, φροντίστε να κρατάτε την πλάτη σας ευθεία και ευθυγραμμισμένη με το πάτωμα.

Οφέλη από την άσκηση του Hollow Hold

Ποια είναι τα οφέλη του;

 1. Δυναμώστε τον πυρήνα σας: Οι περιοχές-στόχοι της άσκησης με κούφιο κράτημα είναι οι μύες του πυρήνα του σώματός μας, όπως ο ορθός κοιλιακός μυς, οι λοξοί, η σπονδυλική στήλη, το διάφραγμα, η εγκάρσια κοιλιακή χώρα, οι έσω λοξοί, οι καμπτήρες του πυελικού εδάφους και του ισχίου.
 2. Αυξήστε τον έλεγχο του σώματος : Το κράτημα του κοίλου σώματος θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε ή την ευθυγράμμιση του σώματος ανέπαφη ενώ εμπλέκουμε τους μύες σε αυτήν την άσκηση. Θα βελτιώσει τον έλεγχο μας πάνω στο σώμα, θα κάνει τις κινήσεις ευκολότερες και θα το κάνει πιο δυνατό.
 3. Διόρθωση στάσης: Αυτή η άσκηση είναι καθοριστική για την αλεπού στη στάση του σώματός μας. Αυτό το κάνει εμπλέκοντας τους κοιλιακούς μύες, αποτρέποντας την υπερβολική κλίση της πλάτης και του λαιμού και ευθυγραμμίζοντας τον νωτιαίο μυελό στη σωστή του στάση.
 4. Βελτιώνει την κινητικότητα: Αυτή η προπόνηση θα κάνει το σώμα σας πιο δυνατό βελτιώνοντας τη δύναμη της σπονδυλικής στήλης. Ο νωτιαίος μυελός είναι η ραχοκοκαλιά του σώματός μας. Αν είναι δυνατός, ο έλεγχος μας πάνω στο σώμα θα είναι ευκολότερος μαζί με την εύκολη κινητικότητα και ευελιξία.
 5. Βελτιωμένη απόδοση: Καθώς ο νωτιαίος μυελός και οι άλλοι μύες του πυρήνα γίνονται πιο δυνατοί, η δύναμη θα αντανακλάται σε ολόκληρο το σώμα σας. Θα βοηθήσει στη βελτίωση της απόδοσής σας και θα αυξήσει την αντοχή σας για οποιαδήποτε δραστηριότητα, είτε πρόκειται για χορό, άρση βαρών, τρέξιμο, περπάτημα κ.λπ.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς οι κράμπες επηρεάζουν την γυμναστική μας;

Τι είναι το face yoga botox και πώς βελτιώνει την επιδερμίδα σας

Τι είναι οι ασκήσεις Animal Flow και ποιες είναι οι καλύτερες;

Κάντε αυτές τις αναπνευστικές ασκήσεις για να δυναμώσετε τους πνεύμονές σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έλλειψη ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου;

Σχεδιάζοντας ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου και δημιουργώντας ένα χαλαρωτικό περιβάλλον ύπνου, μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας και πιθανώς να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων ασθενειών.

Κηπουρική: Ένα φυσικό ενισχυτικό της διάθεσης

Η κηπουρική είναι κάτι περισσότερο από ένα χόμπι - είναι μια πολύπλευρη θεραπευτική δραστηριότητα που μπορεί να φωτίσει τη διάθεσή σας, να μειώσει το άγχος και να ενισχύσει τη συνολική αίσθηση ευεξίας.