Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα στη μέση ηλικία: Πως να φροντίσετε τον εαυτό σας αν είστε άνω των 50

Αυτοφροντίδα στη μέση ηλικία: Πως να φροντίσετε τον εαυτό σας αν είστε άνω των 50

Αυτοφροντίδα στη μέση ηλικία: Θέλετε να κρατήσετε το μυαλό σας αιχμηρό καθώς μεγαλώνετε; Εκπλήξατε τον εαυτό σας. Οι νέες εμπειρίες θα δημιουργήσουν νέες οδούς στον εγκέφαλό σας, διατηρώντας το μυαλό σας υγιές καθώς μεγαλώνετε. Ο ενθουσιασμός είναι επίσης ένας παράγοντας ενίσχυσης της ευτυχίας.

1. Γεμίστε την κενή φωλιά σας

Εάν τα παιδιά σας έχουν μετακομίσει και το σπίτι σας φαίνεται άδειο, σκεφτείτε να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο. Τα άτομα με γάτες και σκύλους φαίνεται να έχουν χαμηλότερη χοληστερόλη και μικρότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Αναφέρουν επίσης λιγότερες επισκέψεις στους γιατρούς. Δεν ξέρουμε γιατί ακριβώς τα κατοικίδια φαίνεται να βοηθούν. Αλλά τουλάχιστον, η παρέα ενός σκύλου που χρειάζεται περιπάτους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε την καθημερινή σας άσκηση, πέραν του ότι τα ζώα σας δίνουν απέραντη αγάπη.

2. Προστατέψτε τις αρθρώσεις σας

Το να γερνάς δεν σημαίνει να σταματήσεις να ασκήσε. Παλιότερα οι άνθρωποι πίστευαν ότι το τρέξιμο θα καταστρέψει τα γόνατά τους. Αλλά νέα έρευνα δείχνει ότι μπορεί να τα ενισχύσει, προωθώντας την υγεία των μυών που τους προστατεύουν. Και δεν φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο αρθρίτιδας. Ωστόσο, εάν έχετε αρθρίτιδα ή καταπονημένες αρθρώσεις, το τρέξιμο μπορεί να μην ενδείκνυται για σας. Μπορείτε βέβαια ακόμα να επωφεληθείτε από την άσκηση, υιοθετώντας δραστηριότητες χαμηλού αντίκτυπου, όπως περπάτημα ή ποδηλασία, που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των μυών, τη στήριξη των αρθρώσεων και τη μείωση του πόνου.

3. Ανακαλύψτε ξανά το σεξ

Καθώς μεγαλώνετε, η σεξουαλική σας ζωή αλλάζει. Η ωρίμανση φέρνει μαζί της και πραγματικά οφέλη. Είστε και νιώθετε πιο σίγουροι. Επιπλέον, στην περίπτωση που έχετε παιδία και έχουν μετακομίσει, έχετε όλο το σπίτι δικό σας για να απολαύσετε ξανά το σεξ, χωρίς περισπασμούς και συστολές.

 

4. Συνεχίστε να μαθαίνετε

Εκπλήξατε τον εαυτό σας. Αντί να κολλήσετε με ό, τι είναι οικείο και άνετο, αντιμετωπίστε κάτι νέο. Επισκεφτείτε μέρη άγνωστα και ασυνήθιστα. Κάντε νέους φίλους. Μάθετε ένα μουσικό όργανο ή μια γλώσσα. Οι νέες εμπειρίες θα δημιουργήσουν νέες οδούς στον εγκέφαλό σας, διατηρώντας το μυαλό σας υγιές καθώς μεγαλώνετε. Ο ενθουσιασμός είναι επίσης ένας παράγοντας ενίσχυσης της ευτυχίας.

5. Κόψτε το νάτριο

Είναι η αρτηριακή σας πίεση υψηλότερη από παλιά; Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο, αφού τείνει να αυξάνεται καθώς μεγαλώνουμε. Επειδή το νάτριο μπορεί να αυξήσει τις μετρήσεις σας, μειώστε το αλάτι στη διατροφή σας. Ανάμεσα στις ύποπτες πηγές κατανάλωσης αλατιού είναι τα έτοιμα και συσκευασμένα τρόφιμα. Το ψωμί και τα ψωμάκια μπορούν επίσης να περιέχουν πολύ αλάτι. Εάν θέλετε να επαναφέρετε μια φυσική ισορροπία, φάτε μια μπανάνα – το κάλιο θα μειώσει την επίδραση του νατρίου στη διατροφή σας και μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση.

6. Μειώστε τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ

Θέλετε να κρατήσετε το μυαλό σας αιχμηρό καθώς μεγαλώνετε; Μετακινηθείτε. Η τακτική άσκηση στη μέση ηλικία μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να έχετε προβλήματα μνήμης μελλοντικά. Η άσκηση ενισχύει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλό σας και βοηθά τα νέα κύτταρα να αναπτυχθούν. Μόνο 30 λεπτά περπάτημα, ποδηλασία ή ακόμα και κηπουρική για 5 ημέρες την εβδομάδα μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να "κολλήσετε" στις υγιείς σας συνήθειες

Το θαλασσινό νερό είναι αντιγηραντικό

DIY: Η αποτελεσματικότερη αντιγηραντική μάσκα ομορφιάς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αντιμετωπίσετε φυσικά τον πονοκέφαλο

Πονοκέφαλος Φυσική Αντιμετώπιση: Για πολλούς ανθρώπους, ο πονοκέφαλος είναι μια δυσφορική κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά με αποτέλεσμα ο πόνος να επηρεάζει συνολικά τη ζωή τους. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε τρόπους να απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς πονοκεφάλους φυσικά.

Αυτοφροντίδα: Πρακτικές για να την πετύχετε

Αυτοφροντίδα: Αυτό-φροντίδα είναι οποιαδήποτε σκόπιμη ενέργεια που αναλαμβάνεται για την κάλυψη των σωματικών, διανοητικών, πνευματικών ή συναισθηματικών αναγκών ενός ατόμου . Δηλαδή είναι όλοι οι μικροί τρόποι που φροντίζουμε τον εαυτό μας για να αποφύγουμε μια βλάβη στους αντίστοιχους τομείς της υγείας.

Η άσκηση στη φύση είναι ηρεμιστική

Αθλητισμός στη φύση: Οι ζωές μας είναι γεμάτες άγχος. Η προσπάθεια να διατηρηθεί μια ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής μας ζωής, των κοινωνικών και οικογενειακών υποχρεώσεων μπορεί να μην είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Τα καλά νέα είναι πώς η σύνδεση με τη φύση και ειδικότερα η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να σας βοηθήσει να αποσυνδεθείτε από το άγχος και να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας, ενώ παραμένετε fit.

Αυτοφροντίδα επιστήμη: Συμβουλές για την καλύτερη φροντίδα σας

Αυτοφροντίδα επιστήμη: Αυτο-φροντίδα είναι οποιαδήποτε ενέργεια ή συμπεριφορά που βοηθά ένα άτομο να αποφύγει προβλήματα υγείας. Το υπερβολικό στρες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων. Έτσι, να έχει την ανάγκη να ανακούφιστεί από το άγχος.

Απελευθερώστε την καταπιεσμένη σας ενέργεια μέσω των πολεμικών τεχνών

Αθλητισμός Οφέλη Υγεία: Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική σας υγεία, αλλά έχει επίσης ορατές επιπτώσεις στο σώμα. Εάν είστε συνεχώς σε κατάσταση άγχους, οι μύες και το μυαλό σας είναι συνεχώς σε ένταση. Τα καλά νέα είναι πώς μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό. Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους η εξάσκηση πολεμικών τεχνών μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε το άγχος στη ζωή σας.

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Λύσεις για να την πετύχεις

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Αν και εσείς ανήκετε στα άτομα με μείζονα κατάθλιψη και γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, και νιώθετε ότι έχετε προσπαθήσει να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Τότε διαβάστε συμβουλές για να το επιτύχετε.

10 συμβουλές για να απελευθερωθείτε από τους τοξικούς γονείς

Τοξικοί Γονείς: Οι τοξικοί γονείς μπορεί να ελέγχουν τη ζωή σας και να σας προκαλέσουν σημαντική ψυχολογική βλάβη. Δεν είναι ασυνήθιστο για πολλά ενήλικα παιδιά να είναι δυσλειτουργικά, αλκοολικά ή να νιώθουν παγιδευμένα από τους τοξικούς γονείς, χωρίς να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να προσπαθούν μάταια να καθησυχάσουν τους γονείς τους.