Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Ενδείκτες που διατηρούν τις υγιείς συνήθειες στο νου

Αυτοφροντίδα: Ενδείκτες που διατηρούν τις υγιείς συνήθειες στο νου

Αυτοφροντίδα: Νιώθετε συχνά ότι παρά τις προσπάθειές σας να οργανώσετε τη μέρα και να ακολουθήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως προγραμματίζετε; Δεν πειράζει! Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας για έλλειψη θέλησης ή αναποφασιστικότητα. Στην πραγματικότητα, ίσως να χρειάζεστε απλώς υπενθυμίσεις για να θέσετε σε εφαρμογή όσα θέλετε να κάνετε. Με άλλα λόγια, δημιουργείστε μια συνθήκη ώστε να κάνετε τη συνήθεια που θέλετε να υιοθετήσετε μια σκέψη που είναι αδύνατο να ξεχαστεί. Η αλήθεια είναι πως φαίνεται πιο εύκολο να κάνουμε πράγματα όταν τα θυμόμαστε και όταν τα συνδέουμε με άλλες δραστηριότητες που κάνουμε μέσα στην ημέρα.

Νιώθετε συχνά ότι παρά τις προσπάθειές σας να οργανώσετε τη μέρα και να ακολουθήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως προγραμματίζετε; Δεν πειράζει! Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας για έλλειψη θέλησης ή αναποφασιστικότητα. Στην πραγματικότητα, ίσως να χρειάζεστε απλώς υπενθυμίσεις για να θέσετε σε εφαρμογή όσα θέλετε να κάνετε. Με άλλα λόγια, δημιουργείστε συνθήκες ώστε να κάνετε τη συνήθεια που θέλετε να υιοθετήσετε μια σκέψη που είναι αδύνατο να ξεχαστεί

Στα αγγλικά, η λέξη “trigger” περιγράφει συχνά κάτι που εμφανίζεται ως ανθυγιεινή συμπεριφορά ή μια κατάσταση που μπορεί να ενεργοποιήσει συμπεριφορές που είναι ανθυγιεινές. Αλλά το trigger μπορεί επίσης να είναι μια προτροπή να κάνετε όντως αυτό που θέλετε να κάνετε. Σε αυτή την περίπτωση το trigger λειτουργεί ως ενδείκτης, προτροπή ή υπενθύμιση. Και υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι για να υιοθετήσετε και να ορίσετε τις προτροπές – ενθυμήσεις σας μέσα στη μέρα. Μπορείτε για παράδειγμα να χρησιμοποιήσετε ένα ξυπνητήρι ή μια σημείωση.

Η αλήθεια είναι πως φαίνεται πιο εύκολο να κάνουμε πράγματα όταν τα θυμόμαστε και όταν τα συνδέουμε με άλλες δραστηριότητες που κάνουμε μέσα στην ημέρα. Αυτό που θέλετε να πετύχετε όριζοντας έναν καλό ενδείκτη ή μια υπενθύμιση είναι να συνδέετε την παρουσία του κάθε φορά με μια συνήθεια ή δραστηριότητα που θέλετε να θέσετε σε εφαρμογή. Θέλετε επίσης να συνδέσετε τις δυο δραστηρίοτητες με χρονολογική σειρά, ώστε η ενθύμηση να συμπίπτει χρονολογικά με τη δραστηριότητα που θέλετε να κάνετε.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα που θα σας βοηθήσουν να θέσετε τους δικούς σας ενδείκτες – ενθυμήσεις, ανάλογα με τις προσωπικές σας ανάγκες και ενδιαφέροντα.

  • Συνήθεια: Θέλετε να κάνετε έναν περίπατο κάθε πρωί.

Υπενθύμιση: Τοποθετήστε τα αθλητικά παπούτσια σας από το προηγούμενο βράδυ σε ένα σημείο που μπορείτε εύκολα να δείτε από το κρεβάτι σας μόλις ανοίγετε τα μάτια σας το πρωί. Αν το πρώτο πράγμα που βλέπετε ξυπνώντας είναι τα αθλητικά παπούτσια, αυτό θα σας προκαλέσει να κάνετε το βήμα και να κινηθείτε.

  • Συνήθεια: Θέλετε να πίνετε περισσότερο νερό.

Ενεργοποίηση: Ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας να χτυπά, για παράδειγμα, κάθε 2 ώρες για να σας βοηθήσει να θυμάστε να αδειάζετε και να γεμίζετε ξανά το ποτήρι σας. Μια πολύ καλή ιδέα είναι επίσης να τοποθετείτε από βραδύς ένα μπουκάλι με φρέσκο νερό στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι σας, για να θυμάστε μόλις ξυπνάτε να πιείτε μια καλή ποσότητα νερού, πριν κάνετε ό,τιδήποτε άλλο.

  • Συνήθεια: Θέλετε να παιζέτε περισσότερο με το κατοικίδιό σας.

Υπενθύμηση: Συνδέστε το παιχνίδι με κάτι άλλο που ήδη κάνετε. Για παράδειγμα, όταν ανοίγετε την μπροστινή πόρτα σας στο σπίτι, αφήστε αυτή τη κίνηση να λειτουργεί κάθε φορά ως υπενθύμιση να παίξετε με τον σκύλο ή τη γάτα σας.

  • Συνήθεια: Θέλετε να κάνετε stretching κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε.

Ενεργοποίηση: Συνδέστε το πρώτο άγγιγμα της οδοντόβουρτσας στα δόντια σας με το stretching και αφήστε το βούρτσισμα να σας υπενθυμίσει κάθε βράδυ να κάνετε διατάσεις πριν πέσετε για ύπνο.

  • Συνήθεια: Θέλετε να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές διατροφής.

Υπενθύμιση: Δέστε μια πολύχρωμη, εντυπωσιακή κορδέλα στο ψυγείο σας για να σας υπενθυμίζει κάθε φορά που το ανοίγετε να κάνετε μια υγιεινή επιλογή γεύματος ή σνακ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πρόσθετε στη μέρα σου απόλαυση με αυτά τα πεντανόστιμα Smoothies

Δώδεκα υπέροχες ιδέες αυτοφροντίδας

Πώς να ζητήσεις ευγενικά "Alone Time" μέσα στη σχέση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αντιμετωπίσετε φυσικά τον πονοκέφαλο

Πονοκέφαλος Φυσική Αντιμετώπιση: Για πολλούς ανθρώπους, ο πονοκέφαλος είναι μια δυσφορική κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά με αποτέλεσμα ο πόνος να επηρεάζει συνολικά τη ζωή τους. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε τρόπους να απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς πονοκεφάλους φυσικά.

Αυτοφροντίδα: Πρακτικές για να την πετύχετε

Αυτοφροντίδα: Αυτό-φροντίδα είναι οποιαδήποτε σκόπιμη ενέργεια που αναλαμβάνεται για την κάλυψη των σωματικών, διανοητικών, πνευματικών ή συναισθηματικών αναγκών ενός ατόμου . Δηλαδή είναι όλοι οι μικροί τρόποι που φροντίζουμε τον εαυτό μας για να αποφύγουμε μια βλάβη στους αντίστοιχους τομείς της υγείας.

Η άσκηση στη φύση είναι ηρεμιστική

Αθλητισμός στη φύση: Οι ζωές μας είναι γεμάτες άγχος. Η προσπάθεια να διατηρηθεί μια ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής μας ζωής, των κοινωνικών και οικογενειακών υποχρεώσεων μπορεί να μην είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Τα καλά νέα είναι πώς η σύνδεση με τη φύση και ειδικότερα η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να σας βοηθήσει να αποσυνδεθείτε από το άγχος και να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας, ενώ παραμένετε fit.

Αυτοφροντίδα επιστήμη: Συμβουλές για την καλύτερη φροντίδα σας

Αυτοφροντίδα επιστήμη: Αυτο-φροντίδα είναι οποιαδήποτε ενέργεια ή συμπεριφορά που βοηθά ένα άτομο να αποφύγει προβλήματα υγείας. Το υπερβολικό στρες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων. Έτσι, να έχει την ανάγκη να ανακούφιστεί από το άγχος.

Απελευθερώστε την καταπιεσμένη σας ενέργεια μέσω των πολεμικών τεχνών

Αθλητισμός Οφέλη Υγεία: Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική σας υγεία, αλλά έχει επίσης ορατές επιπτώσεις στο σώμα. Εάν είστε συνεχώς σε κατάσταση άγχους, οι μύες και το μυαλό σας είναι συνεχώς σε ένταση. Τα καλά νέα είναι πώς μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό. Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους η εξάσκηση πολεμικών τεχνών μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε το άγχος στη ζωή σας.

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Λύσεις για να την πετύχεις

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Αν και εσείς ανήκετε στα άτομα με μείζονα κατάθλιψη και γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, και νιώθετε ότι έχετε προσπαθήσει να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Τότε διαβάστε συμβουλές για να το επιτύχετε.

10 συμβουλές για να απελευθερωθείτε από τους τοξικούς γονείς

Τοξικοί Γονείς: Οι τοξικοί γονείς μπορεί να ελέγχουν τη ζωή σας και να σας προκαλέσουν σημαντική ψυχολογική βλάβη. Δεν είναι ασυνήθιστο για πολλά ενήλικα παιδιά να είναι δυσλειτουργικά, αλκοολικά ή να νιώθουν παγιδευμένα από τους τοξικούς γονείς, χωρίς να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να προσπαθούν μάταια να καθησυχάσουν τους γονείς τους.