Αυτοφροντίδα

Εσωτερικός Διάλογος Ψυχολογία: Εσείς πώς μιλάτε στον εαυτό σας;

Εσωτερικός Διάλογος Ψυχολογία: Εσείς πώς μιλάτε στον εαυτό σας;

Εσωτερικός Διάλογος Ψυχολογία: Η θετική σκέψη και η αισιοδοξία μπορούν να είναι αποτελεσματικά εργαλεία διαχείρισης του άγχους και του στρες.

O εσωτερικός διάλογος επηρεάζεται από το υποσυνείδητο μυαλό σας και αποκαλύπτει τις σκέψεις, τις πεποιθήσεις, τις ερωτήσεις και τις ιδέες σας. Ο τρόπος που μιλάτε στον εαυτό σας μπορεί να έχει αρνητικά όσο και θετικά αποτελέσματα. Μπορεί να είναι ενθαρρυντικός ή και ενοχλητικός. Αυτό σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την προσωπικότητά σας. Εάν είστε αισιόδοξοι, ο εσωτερικός διάλογος που αναπτύσσετε πιθανώς να είναι πιο ελπιδοφόρος και θετικός. Το αντίθετο ισχύει γενικά αν τείνετε να είστε απαισιόδοξοι.

 

Πράγματι, η υιοθέτηση μιας πιο θετικής προοπτικής για τη ζωή μπορεί να σας προσφέρει οφέλη για την υγεία. Σύμφωνα με έρευνες, όσοι είναι αισιόδοξοι έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Δεν είναι σαφές γιατί τα άτομα που μιλούν πιο θετικά στον εαυτό τους βιώνουν αυτά τα οφέλη. Ωστόσο, έρευνες δείχνουν ότι τα αισιόδοξα άτομα μπορεί να έχουν ψυχικές δεξιότητες που τους επιτρέπουν να επιλύουν καλύτερα προβλήματα, να σκέφτονται διαφορετικά και να είναι πιο αποτελεσματικά και ευέλικτα στην αντιμετώπιση των δυσκολιών ή των προκλήσεων στη ζωή. Αυτό μπορεί να μειώσει τις επιβλαβείς επιπτώσεις του στρες και του άγχους. Επιπλέον, μια πιο αισιόδοξη προοπτική μπορεί να έχει κι άλλα οφέλη για την υγεία, όπως αυξημένη ζωτικότητα, μεγαλύτερη ικανοποίηση, βελτιωμένη ανοσολογική λειτουργία, μειωμένο πόνο, καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και καλύτερη σωματική ευεξία. 

Εάν πιστεύετε ότι ο εσωτερικός σας μονόλογος είναι πολύ αρνητικός, δοκιμάστε να καλλιεργήσετε μια πιο θετική και συμπονετική γλώσσα με τον εαυτό σας. Επίτρεψτε σας να κάνετε λάθη και μιλήστε σας όπως ακριβώς θα μιλούσετε στους αγαπημένους σας ανθρώπους ή στα παιδιά σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε πρώτα προσδιορίζοντας την αρνητική σκέψη. Όταν αρχίσετε να αναγνωρίζετε τους τύπους αρνητικής σκέψης, μπορείτε να εργαστείτε για να τους μετατρέψετε σε θετικούς. Αυτό θα σας βοηθήσει να είστε πιο αισιόδοξοι και να απολαύσετε τα οφέλη της θετικής προοπτικής που θα έχετε υιοθετήσει στη ζωή σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Απέφυγε την τοξική θετικότητα

Πώς να έχουμε ποιοτικό ύπνο με ευχάριστα όνειρα

Συμπτώματα άγχους ανάλογα με τη γενετική προδιάθεση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συμβουλές αυτοφροντίδας για να μεγαλώνετε υγιώς

Αυτοφροντίδα στη μέση ηλικία: Θέλετε να κρατήσετε το μυαλό σας αιχμηρό καθώς μεγαλώνετε; Εκπλήξατε τον εαυτό σας. Οι νέες εμπειρίες θα δημιουργήσουν νέες οδούς στον εγκέφαλό σας, διατηρώντας το μυαλό σας υγιές καθώς μεγαλώνετε. Ο ενθουσιασμός είναι επίσης ένας παράγοντας ενίσχυσης της ευτυχίας.

Πώς να "κολλήσετε" στις υγιείς σας συνήθειες

Αυτοφροντίδα: Νιώθετε συχνά ότι παρά τις προσπάθειές σας να οργανώσετε τη μέρα και να ακολουθήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως προγραμματίζετε; Δεν πειράζει! Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας για έλλειψη θέλησης ή αναποφασιστικότητα. Στην πραγματικότητα, ίσως να χρειάζεστε απλώς υπενθυμίσεις για να θέσετε σε εφαρμογή όσα θέλετε να κάνετε. Με άλλα λόγια, δημιουργείστε μια συνθήκη ώστε να κάνετε τη συνήθεια που θέλετε να υιοθετήσετε μια σκέψη που είναι αδύνατο να ξεχαστεί. Η αλήθεια είναι πως φαίνεται πιο εύκολο να κάνουμε πράγματα όταν τα θυμόμαστε και όταν τα συνδέουμε με άλλες δραστηριότητες που κάνουμε μέσα στην ημέρα.

Τι να κάνετε αν υποστείτε τραυματισμό στα σπορ

Οι αθλητικοί τραυματισμοί ‘’ καραδοκούν ‘’ κατά την διάρκεια άσκησης ή κάποιου αθλήματος ή σπορ , για αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και εάν δεν γνωρίζουμε τις ασκήσεις ή το άθλημα να επιλέγουμε κάποιον έμπειρο προπονητή.

Ο απαραίτητος ρόλος του καλού ύπνου στην αθλητική απόδοση

Ύπνος Οφέλη: Άπαντες γνωρίζουμε τη σημασία του ύπνου από τη στιγμή της γέννησής μας, κατά το δημοφιλές γνωμικό ο ύπνος θρέφει τα μωρά. Η αλήθεια είναι όμως ότι εξακολουθεί μας μας θρέφει καθ’ όλη τη διάρκεια της ύπαρξής μας, πόσο μάλλον εκείνους που ασχολούνται σοβαρά με τον αθλητισμό.

Πώς να αποφύγετε το αδιέξοδο απρόβλεπτων εξόδων υγείας

Ας μην ξεχνάμε το φορολογικό πλεονέκτημα. Τα προγράμματα ασφάλισης υγείας βοηθούν στην εξοικονόμηση φόρων. Το ασφάλιστρο που πληρώνετε κερδίζει έκπτωση. Μπορείτε να διεκδικήσετε εκπτώσεις και να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα σε φόρους,

Πρόσθετε στη μέρα σου απόλαυση με αυτά τα πεντανόστιμα Smoothies

Αυτοφροντίδα Διατροφή: Τα Smoothies είναι καταπληκτικές και πανεύκολες συνταγές που θα σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε στις καθημερινές ανάγκες του προγράμματός σας, ενώ παραμένετε εντός των συνιστώμενων μερίδων διατροφής. Ειδικά, εάν δεν είστε λάτρης των σαλατών, τα smoothies είναι ιδανικά για να προσθέσετε στη διατροφή σας σαλατικά γεμάτα θρεπτικά συστατικά, όπως το κατσαρό λάχανο, το μπρόκολο, το σπανάκι και ελβετικό chard.

Τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία που προσφέρουν οι βουτιές στη θάλασσα

Εκπληκτικά οφέλη για την υγεία το θαλασσινού νερού. Όλοι έχουμε ακούσει για τα οφέλη των βιταμινών A, B και C, αλλά υπάρχει και μια άλλη βιταμίνη που πιθανόν έχετε ήδη αποκομίσει τα οφέλη - χωρίς καν να το γνωρίζετε.