Αυτοφροντίδα

Εσωτερικός Διάλογος Ψυχολογία: Εσείς πώς μιλάτε στον εαυτό σας;

Εσωτερικός Διάλογος Ψυχολογία: Εσείς πώς μιλάτε στον εαυτό σας;

Εσωτερικός Διάλογος Ψυχολογία: Η θετική σκέψη και η αισιοδοξία μπορούν να είναι αποτελεσματικά εργαλεία διαχείρισης του άγχους και του στρες.

O εσωτερικός διάλογος επηρεάζεται από το υποσυνείδητο μυαλό σας και αποκαλύπτει τις σκέψεις, τις πεποιθήσεις, τις ερωτήσεις και τις ιδέες σας. Ο τρόπος που μιλάτε στον εαυτό σας μπορεί να έχει αρνητικά όσο και θετικά αποτελέσματα. Μπορεί να είναι ενθαρρυντικός ή και ενοχλητικός. Αυτό σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την προσωπικότητά σας. Εάν είστε αισιόδοξοι, ο εσωτερικός διάλογος που αναπτύσσετε πιθανώς να είναι πιο ελπιδοφόρος και θετικός. Το αντίθετο ισχύει γενικά αν τείνετε να είστε απαισιόδοξοι.

 

Πράγματι, η υιοθέτηση μιας πιο θετικής προοπτικής για τη ζωή μπορεί να σας προσφέρει οφέλη για την υγεία. Σύμφωνα με έρευνες, όσοι είναι αισιόδοξοι έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Δεν είναι σαφές γιατί τα άτομα που μιλούν πιο θετικά στον εαυτό τους βιώνουν αυτά τα οφέλη. Ωστόσο, έρευνες δείχνουν ότι τα αισιόδοξα άτομα μπορεί να έχουν ψυχικές δεξιότητες που τους επιτρέπουν να επιλύουν καλύτερα προβλήματα, να σκέφτονται διαφορετικά και να είναι πιο αποτελεσματικά και ευέλικτα στην αντιμετώπιση των δυσκολιών ή των προκλήσεων στη ζωή. Αυτό μπορεί να μειώσει τις επιβλαβείς επιπτώσεις του στρες και του άγχους. Επιπλέον, μια πιο αισιόδοξη προοπτική μπορεί να έχει κι άλλα οφέλη για την υγεία, όπως αυξημένη ζωτικότητα, μεγαλύτερη ικανοποίηση, βελτιωμένη ανοσολογική λειτουργία, μειωμένο πόνο, καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και καλύτερη σωματική ευεξία. 

Εάν πιστεύετε ότι ο εσωτερικός σας μονόλογος είναι πολύ αρνητικός, δοκιμάστε να καλλιεργήσετε μια πιο θετική και συμπονετική γλώσσα με τον εαυτό σας. Επίτρεψτε σας να κάνετε λάθη και μιλήστε σας όπως ακριβώς θα μιλούσετε στους αγαπημένους σας ανθρώπους ή στα παιδιά σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε πρώτα προσδιορίζοντας την αρνητική σκέψη. Όταν αρχίσετε να αναγνωρίζετε τους τύπους αρνητικής σκέψης, μπορείτε να εργαστείτε για να τους μετατρέψετε σε θετικούς. Αυτό θα σας βοηθήσει να είστε πιο αισιόδοξοι και να απολαύσετε τα οφέλη της θετικής προοπτικής που θα έχετε υιοθετήσει στη ζωή σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Απέφυγε την τοξική θετικότητα

Πώς να έχουμε ποιοτικό ύπνο με ευχάριστα όνειρα

Συμπτώματα άγχους ανάλογα με τη γενετική προδιάθεση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι σημαντικό για την ψυχολογία σου να γράφεις

Αυτοφροντίδα: Μπορείς να το κάνεις εύκολα και απλά χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, δίχως κόπο και δυσκολία. Ακόμη κι αν σου λείπει φαντασία, δημιουργική σκέψη και γραφή, έχεις να κερδίσεις πολλά! Τα οφέλη της συγγραφής είναι πολλά περισσότερα από όσο φαντάζεσαι καθώς δε βοηθά μόνο στο να εμπλουτίσουμε το λεξιλόγιο και την έκφρασή μας αλλά έχει και ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες.

Η ανεπάρκεια σε βιταμίνες μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας

Ύπνος και Βιταμίνες: Τα σώματά μας χρειάζονται πολλή φροντίδα. Όταν δίνετε στο σώμα σας αυτό που χρειάζεται - άφθονο ύπνο, τακτική άσκηση, υγιεινή διατροφή και άφθονο νερό, για παράδειγμα - κάνετε το καλύτερο δώρο στον εαυτό σας.

Αυτοφροντίδα : 6+1 πρακτικές για να είσαι ευτυχισμένος

Αυτοφροντίδα : Η ενσωμάτωση της αυτοεξυπηρέτησης κάθε μέρα βοηθά να χρησιμεύσει ως πανοπλία για την προστασία της ενέργειας που χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε και να ευδοκιμήσουμε. Η αυτοεξυπηρέτηση συμβάλλει σημαντικά στη διαχείριση του άγχους και στην καλύτερη ζωή σας

Η θάλασσα έχει τον τρόπο να μας ηρεμεί

Θάλασσα: Ο εγκέφαλος, ο οποίος βρίσκεται σε ενός είδους «διαυγές, άχρωμο εγκεφαλονωτιαίο υγρό» στο κεφάλι μας, αντιδρά πολύ θετικά με το νερό διότι, όπως γράφει ο Νίκολς, στο CBS News, «οι αρχαίοι πρόγονοί μας βγήκαν από το νερό και εξελίχθηκαν από το κολύμπι στο περπάτημα.