Αυτοφροντίδα

Άγχος Αντιμετώπιση: Φυσικοί τρόποι μείωσης του στρες

Άγχος Αντιμετώπιση: Φυσικοί τρόποι μείωσης του στρες

Άγχος Αντιμετώπιση: Είναι δυνατόν να μειώσετε ή να περιορίσετε τους παράγοντες στρες στη ζωή σας. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διαχειριστείτε τις επιπτώσεις διαφορετικών μορφών άγχους.

Ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των αρνητικών σκέψεων και στο μυαλό σας να χαλαρώσει. Σκεφτείτε να ξεκινήσετε κάθε πρωί με διαλογισμό 15 λεπτών. Αυτό θα ορίσει τον τόνο για το υπόλοιπο της ημέρας σας. Καθίστε σε μια καρέκλα με τα πόδια σας σταθερά τοποθετημένα στο πάτωμα και τα μάτια σας κλειστά. Αναφέρετε ένα μάντρα που σας κάνει νόημα, όπως “Θα έχω μια καλή μέρα” ή “Νιώθω ειρηνικά με τον κόσμο.” Απομακρύνετε οποιεσδήποτε άλλες σκέψεις εάν εισέλθουν στο κεφάλι σας και αφήστε τον εαυτό σας να είναι παρών στη στιγμή.

Μείωση του συναισθηματικού στρες. Εάν βρεθείτε σε μια ανεπιθύμητη συναισθηματική κατάσταση, αφιερώστε πέντε λεπτά για να είστε μόνος σας. Αφαιρέστε τον εαυτό σας από το τρέχον περιβάλλον σας. Βρείτε έναν ήσυχο χώρο για να εστιάσετε στην αναπνοή σας. Βάλτε το χέρι σας στην κοιλιά σας, και νιώστε ότι ανεβαίνει και πέφτει. Εισπνεύστε βαθιές αναπνοές και εκπνεύστε αργά και δυνατά. Αυτό θα επιβραδύνει τον καρδιακό παλμό σας και θα σας βοηθήσει να επιστρέψετε σε μια σταθερή συναισθηματική κατάσταση. Αυτή η πράξη μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο αντιμετώπισης οτιδήποτε προκαλεί το άγχος.

Μείωση του σωματικού στρες. Η προσθήκη γιόγκα στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να παρέχει ταυτόχρονα σωματική δραστηριότητα και διαλογισμό. Η άσκηση της γιόγκα μπορεί επίσης να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση. Είτε πρόκειται για γιόγκα είτε για άλλη μορφή άσκησης, πρέπει να στοχεύσετε για 30 λεπτά καρδιαγγειακής άσκησης την ημέρα. Μπορείτε να κάνετε 10 λεπτά άσκησης όταν ξυπνάτε, 10 λεπτά το απόγευμα και 10 λεπτά πριν πάτε για ύπνο.

Μείωση του οικογενειακού στρες. Εάν αισθάνεστε συγκλονισμένοι από οικογενειακές υποχρεώσεις, θυμηθείτε ότι είναι εντάξει να πείτε όχι. Η οικογένειά σας θα καταλάβει αν δεν μπορείτε να πάτε σε όλες τις εκδηλώσεις. Εάν το άγχος σας πηγάζει από το να μην βλέπετε την οικογένειά σας όσο συχνά θέλετε, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να διασκεδάσετε με μια οικογενειακή βραδιά εβδομαδιαίως ή δύο εβδομάδες. Μπορείτε να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια ή να συμμετάσχετε σε υπαίθριες δραστηριότητες. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πεζοπορία, κολύμπι ή οποιαδήποτε δραστηριότητα μαζί.

Μείωση του εργασιακού άγχους. Τα προβλήματα άγχους στην εργασία μπορούν να έρθουν στο σπίτι μαζί σας. Μιλήστε με τον προϊστάμενό σας εάν δυσκολεύεστε στη δουλειά. Μπορεί να υπάρχουν επιλογές για την ανακούφιση ή την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε προβλημάτων που αντιμετωπίζετε πολλοί. Εάν αυτό δεν σας βοηθήσει, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να μεταβείτε σε διαφορετικό τμήμα ή ακόμα και να βρείτε νέα εργασία εντελώς. Παρόλο που τα επίπεδα άγχους αυξάνονται όταν ψάχνετε για μια νέα δουλειά, μπορεί να βρείτε ότι τακτοποιείται με μια διαφορετική θέση που ταιριάζει καλύτερα στις δεξιότητες και την προσωπικότητά σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τρόποι που το στρες είναι πιο επικίνδυνο από ό,τι νομίζετε

Η χαρτογράφηση του εγκεφάλου και τα αρσενικά - θηλυκά χαρακτηριστικά

Πώς θα ενημερώσω το παιδί μου για τους κινδύνους της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να ζητήσεις ευγενικά "Alone Time" μέσα στη σχέση

Αυτοφροντίδα Alone Time: «Οι ικανοποιημένοι, χαρούμενοι και ολόκληροι άνθρωποι κάνουν καλούς συντρόφους», λέει η Cicely Horsham-Brathwaite, Ph.D., ψυχολόγος και coach. "Και μερικές φορές, προκειμένου να αισθανθούμε έτσι, χρειαζόμαστε κάποια ευκαιρία να είμαστε μόνοι μαζί μας συναισθηματικά ή σωματικά". Μόνο που ο χρόνος σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Έτσι, ενώ για κάποιους από εσάς μια χαλαρή πεζοπορία, μπορεί να είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε, άλλοι μπορεί να είστε πιο χαρούμενοι όταν κάθεστε στο ίδιο δωμάτιο με τον σύντροφό σας χωρίς να μιλάτε.

Πώς να ανακάμψεις μετά από συναισθηματική κακοποίηση

Συναισθηματική κακοποίηση: Πώς να ανακάμψεις. Η ανάκαμψη από τη συναισθηματική κακοποίηση συνεπάγεται πρωτίστως την επεξεργασία μιας τραυματικής εμπειρίας που έχει υπονομεύσει την αυτοεκτίμησή μας. Για να το κάνουμε αυτό, ας αποφύγουμε να κατηγορήσουμε τον εαυτό μας, γιατί το λάθος δεν είναι ποτέ σε ποιον εμπιστεύεται, σε ποιος δίνει τα πάντα για αυτήν τη σχέση.

Όταν κανείς δεν στηρίζει την απόφασή σου

Χωρίς καμία υποστήριξη: Όταν κανείς δεν σε στηρίζει θυμήσου αυτά.. Αυτή τη στιγμή κάνω το όλο θέμα "παραιτούμαι από τη δουλειά μου για να επιδιώξω ένα όνειρο". Εγκατέλειψα την ασφάλεια και τη σταθερότητα του να έχω μισθό μαζί με μια υποτιθέμενη καριέρα. Τότε, δεν ήξερα πραγματικά τι έκανα. Δεν είχα εμπειρία συν ότι δεν είχα ακριβώς την εμπιστοσύνη να προωθήσω την αγορά και να ξεκινήσω να διευθύνω μια επιχείρηση.

Trataka Sadhana μια ιδιαίτερη άσκηση διαλογισμού

Διαλογισμός άσκηση: Με το βλέμμα στα κεριά αλλιώς... Trataka Sadhana. Μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιους να κάνουν διαλογισμό και να αφήσουν τις σκέψεις τους να φύγουν. Το βλέμμα με κεριά, ή αλλιώς trataka sadhana, είναι ένας τρόπος να εστιάσεις στα μάτια σου σε κάτι ώστε να πάρεις περισσότερα από το διαλογισμό σου. Εδώ είναι το θέμα, συν το πώς να το κάνετε μόνοι σας.

Ενυδάτωσε τον οργανισμό σου με νερό όχι μόνο τους θερινούς μήνες

Αφυδάτωση υγρά: Ήρθε η ώρα να πιείτε νερό. Επειδή μπορεί να συσχετίσετε τον ιδρώτα με την ανάγκη για περισσότερο νερό, το χειμώνα (όταν συνήθως δεν ιδρώνετε τόσο πολύ), η επιθυμία για υγρά μπορεί να μείνει πίσω. Ωστόσο, απλά και μόνο επειδή μπορεί να μην ιδρώνεις τόσο πολύ δεν σημαίνει ότι δεν χάνεις υγρά. Η αφυδάτωση ακολουθεί διαφορετική πορεία κατά τη διάρκεια του χειμώνα. 

Οι καλύτερες ασκήσεις για να ξεκινήσεις την μέρα σου στη δουλειά

Προετοιμασία για την δουλειά: Οι καλύτερες ασκήσεις για να ξεκινήσει η μέρα σου. Δεν χρειάζεστε ιδιότητα μέλους σε κάποιο γυμναστήριο, εξοπλισμό ή ακόμα και ένα μεγάλο κομμάτι του χρόνου για να αποκομίσετε τα οφέλη της άσκησης. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να πιέσετε μερικές από τις καλύτερες κινήσεις για το σώμα σας σε μια πολυάσχολη εργάσιμη ημέρα.

Ανησυχία για την επικείμενη συνταξιοδότηση

Στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης: Τι θα γίνει στη ζωή μου; Η συνταξιοδότηση είναι μία από αυτές τις παράδοξες στιγμές όπου συγκλίνει ένα τεράστιο επίτευγμα και μια μεγάλη απώλεια. Για αυτό ακριβώς δεν είναι ασυνήθιστο πολλοί άνθρωποι να αισθάνονται μπερδεμένοι σε εκείνο το σημείο που τελειώνει ο κύκλος εργασίας και ξεκινά ένα στάδιο σταθερότητας, αλλά και με πολλές ερωτήσεις. 

Τα 3 πιο συχνά λάθη στη φροντίδα των ματιών που προκαλούν ρυτίδες

Φροντίδα ματιών: Καθώς η επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά λεπτή και εύθραυστη χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, έτσι ώστε να μη διαταραχθεί η ισορροπία του δερματικού φραγμού.