Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Απλές ιδέες Self-Care για να τις εντάξεις στο New Year’s Resolution

Αυτοφροντίδα: Απλές ιδέες Self-Care για να τις εντάξεις στο New Year’s Resolution

Αυτοφροντίδα: Τέσσερις στους δέκα παίρνουμε συνήθως αποφάσεις για τη νέα χρονιά και δεν είναι καθόλου αργά να το κάνετε κι εσείς τώρα, αν δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία.

Ωστόσο φέτος, αντί να επιλέξω μία από τις πιο κοινές και συνηθισμένες προσπάθειες, όπως απώλεια βάρους, διακοπή του καπνίσματος και τακτική άσκηση, θα ήθελα να προτείνω ένα διαφορετικό τύπο ανάλυσης της Πρωτοχρονιάς: κάνε κάτι που να σχετίζεται με τον εαυτό σου κάθε μέρα.

Τι είναι η αυτοφροντίδα; Η αυτοφροντίδα είναι η στοχευμένη φροντίδα της σωματικής, ψυχικής, συναισθηματικής, σχεσιακής και πνευματικής σας ευεξίας. Και είναι μια εξαιρετική επιλογή για το Resolution της Πρωτοχρονιάς, διότι είναι πολύ εφικτό να συμβεί, όπου κι αν βρίσκεστε, και επιπλέον αποτελεί μια πολύ ολιστική προσέγγιση για να βελτιώσετε τον εαυτό σας. Με άλλα λόγια, το self care επικεντρώνεται στο τι είναι καλύτερο για εσάς και πού βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή στη ζωή, αντί να εστιάζετε μόνο στη σωματική άσκηση ή να αγχώνεστε λιγότερο, για παράδειγμα. Είναι μια παγκόσμια προσέγγιση για να γίνετε η καλύτερη έκδοση του εαυτού σας.

Ευτυχώς, η εστίαση στην αυτοφροντίδα δε σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσετε φανταχτερό εξοπλισμό ή να επενδύσετε σε ένα ακριβό πρόγραμμα. Έχει να κάνει λιγότερο με την προσθήκη επιπλέον δεσμεύσεων στο πολυάσχολο πρόγραμμά σας και περισσότερο με την πραγματοποίηση μικρών αλλαγών στη ρουτίνα που έχετε ήδη. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος και την ανησυχία στη ζωή σας και να αυξήσετε την αίσθηση ευεξίας σας. Η αυτοφροντίδα αφορά στην πραγματοποίηση αλλαγών στον τρόπο ζωής που θα έχουν διαρκή αποτελέσματα αντί να επιδιώκουν έναν εφάπαξ στόχο (ο οποίος μπορεί επίσης να είναι ικανοποιητικός αλλά με διαφορετικό τρόπο).

Ακολουθούν μερικές ιδέες:

 

Αλλάξτε την πρωινή σας ρουτίνα

Ο τρόπος που ξεκινάτε την ημέρα σας το πρωί, μπορεί πραγματικά να ρυθμίσει τον τόνο για το υπόλοιπο της ημέρας σας. Η αλλαγή της πρωινής ρουτίνας δε σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να σηκωθείτε στις 5 π.μ., ώστε να έχετε δύο ώρες για να ετοιμαστείτε χαλαρά. Αντίθετα, έχει να κάνει με την τρέχουσα πρωινή ρουτίνα σας και με το να δείτε ποιες μικρές αλλαγές μπορείτε να κάνετε για να σας βοηθήσουν να είστε λιγότερο αγχωμένοι, καθώς ετοιμάζεστε για να αρχίσετε την ημέρα σας.

 

Κάντε κάτι διασκεδαστικό

Η κοινωνία μας αποδίδει μεγάλη σημασία στο να είσαι πολυάσχολος και όχι αρκετή στις δραστηριότητες αναψυχής. Φυσικά, η δουλειά είναι ένα σημαντικό και απαραίτητο κομμάτι της ζωής, αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε ποτέ ένα διάλειμμα. Οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν να κάνουν διακοπές στην παραλία δέκα ημερών, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να ενσωματώσετε τον ελεύθερο χρόνο στην καθημερινή σας ζωή, όπως το να ξεκινήσετε κάποιο νέο χόμπι ή απλά η πρόσκληση ενός φίλου σας για δείπνο ή μια κοντινή εκδήλωση της κοινότητας, θα μπορούσε να είναι ένας εφικτός τρόπος ενσωμάτωσης του ελεύθερου χρόνου στην καθημερινή σας ζωή.

 

Κοιμηθείτε καλύτερα

Γνωρίζατε ότι ο επαρκής ύπνος σχετίζεται με πολλά οφέλη σωματικής και ψυχικής υγείας; Εξαιτίας αυτού, ο καλύτερος ύπνος θα μπορούσε να είναι ένας εξαιρετικός τομέας για εστίαση της αυτοφροντίδας το νέο έτος. Ο μέσος άνθρωπος πρέπει να κοιμάται μεταξύ επτά και εννέα ωρών. Εάν δεν το πετυχαίνετε, υπάρχουν μερικές απλές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στη ρουτίνα του ύπνου σας, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να ξυπνήσετε και να αισθανθείτε ξεκούραστοι. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να δώσετε στον εαυτό σας περίπου 20 επιπλέον λεπτά για να κοιμηθείτε. Εάν συνήθως κοιμάστε περίπου στις 10:30 μ.μ., δοκιμάστε να ολοκληρώσετε τη νυχτερινή σας ρουτίνα έως τις 10, έτσι ώστε να έχετε περισσότερο χρόνο για να αποκοιμηθείτε. Μια άλλη απλή αλλαγή που θα μπορούσατε να κάνετε για να αυξήσετε την ποιότητα του ύπνου σας είναι να ενσωματώσετε χαλαρωτικές δραστηριότητες στη νυχτερινή σας ρουτίνα. Η ανάγνωση, η εφημερίδα, η προσευχή και η ακρόαση χαλαρωτικής μουσικής είναι όλες εξαιρετικές επιλογές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι που εμπιστεύονται τον εαυτό τους

Τρεις τρόποι για να φροντίσετε τον εαυτό σας καλύτερα

Γιατί η ρουτίνα ομορφιάς σας εξακολουθεί να έχει σημασία στην καραντίνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αντιμετωπίσετε φυσικά τον πονοκέφαλο

Πονοκέφαλος Φυσική Αντιμετώπιση: Για πολλούς ανθρώπους, ο πονοκέφαλος είναι μια δυσφορική κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά με αποτέλεσμα ο πόνος να επηρεάζει συνολικά τη ζωή τους. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε τρόπους να απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς πονοκεφάλους φυσικά.

Αυτοφροντίδα: Πρακτικές για να την πετύχετε

Αυτοφροντίδα: Αυτό-φροντίδα είναι οποιαδήποτε σκόπιμη ενέργεια που αναλαμβάνεται για την κάλυψη των σωματικών, διανοητικών, πνευματικών ή συναισθηματικών αναγκών ενός ατόμου . Δηλαδή είναι όλοι οι μικροί τρόποι που φροντίζουμε τον εαυτό μας για να αποφύγουμε μια βλάβη στους αντίστοιχους τομείς της υγείας.

Η άσκηση στη φύση είναι ηρεμιστική

Αθλητισμός στη φύση: Οι ζωές μας είναι γεμάτες άγχος. Η προσπάθεια να διατηρηθεί μια ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής μας ζωής, των κοινωνικών και οικογενειακών υποχρεώσεων μπορεί να μην είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Τα καλά νέα είναι πώς η σύνδεση με τη φύση και ειδικότερα η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να σας βοηθήσει να αποσυνδεθείτε από το άγχος και να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας, ενώ παραμένετε fit.

Αυτοφροντίδα επιστήμη: Συμβουλές για την καλύτερη φροντίδα σας

Αυτοφροντίδα επιστήμη: Αυτο-φροντίδα είναι οποιαδήποτε ενέργεια ή συμπεριφορά που βοηθά ένα άτομο να αποφύγει προβλήματα υγείας. Το υπερβολικό στρες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων. Έτσι, να έχει την ανάγκη να ανακούφιστεί από το άγχος.

Απελευθερώστε την καταπιεσμένη σας ενέργεια μέσω των πολεμικών τεχνών

Αθλητισμός Οφέλη Υγεία: Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική σας υγεία, αλλά έχει επίσης ορατές επιπτώσεις στο σώμα. Εάν είστε συνεχώς σε κατάσταση άγχους, οι μύες και το μυαλό σας είναι συνεχώς σε ένταση. Τα καλά νέα είναι πώς μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό. Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους η εξάσκηση πολεμικών τεχνών μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε το άγχος στη ζωή σας.

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Λύσεις για να την πετύχεις

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Αν και εσείς ανήκετε στα άτομα με μείζονα κατάθλιψη και γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, και νιώθετε ότι έχετε προσπαθήσει να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Τότε διαβάστε συμβουλές για να το επιτύχετε.

10 συμβουλές για να απελευθερωθείτε από τους τοξικούς γονείς

Τοξικοί Γονείς: Οι τοξικοί γονείς μπορεί να ελέγχουν τη ζωή σας και να σας προκαλέσουν σημαντική ψυχολογική βλάβη. Δεν είναι ασυνήθιστο για πολλά ενήλικα παιδιά να είναι δυσλειτουργικά, αλκοολικά ή να νιώθουν παγιδευμένα από τους τοξικούς γονείς, χωρίς να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να προσπαθούν μάταια να καθησυχάσουν τους γονείς τους.