Αυτοφροντίδα

Αθλητισμός: Η σημασία της άσκησης για ασθενείς με οστεοπόρωση [vid]

Αθλητισμός: Η σημασία της άσκησης για ασθενείς με οστεοπόρωση [vid]

Αθλητισμός: Η τακτική άσκηση ενισχύει τα οστά, μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων και πτώσεων και βελτιώνει τη στάση του σώματος, καθώς και ενισχύει τη συνολική ψυχική και σωματική υγεία ατόμων με οστεοπόρωση.

Ασθενείς με οστεοπόρωση δεν πρέπει να φοβούνται να ασκούνται τακτικά, λένε οι ειδικοί σε οδηγίες που στοχεύουν στην ενίσχυση της υγείας των οστών, στη μείωση του κινδύνου πτώσεων και στη βελτίωση της στάσης του σώματος. Η πάθηση, η οποία εξασθενεί τα οστά και τα κάνει πιο πιθανό να σπάσουν, επηρεάζει περισσότερους από 3 εκατομμύρια ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και περισσότερα από 150 εκατομμύρια παγκοσμίως. Οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί είναι ο σπασμένος καρπός, το ισχίο και τα οστά της σπονδυλικής στήλης. Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι λαμβάνουν νοσοκομειακή περίθαλψη για κατάγματα κάθε χρόνο στο NHS ως αποτέλεσμα της οστεοπόρωσης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τακτική άσκηση ενισχύει τα οστά, μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων και πτώσεων και βελτιώνει τη στάση του σώματος, καθώς και ενισχύει τη συνολική ψυχική και σωματική υγεία. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό τα άτομα με οστεοπόρωση να ασκούνται τακτικά.

Όμως, η αβεβαιότητα σχετικά με το είδος της σωματικής δραστηριότητας που είναι ασφαλής, ιδιαίτερα αργότερα στη ζωή ή όταν τα οστά έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά, έχουν δημιουργήσει συγχύσεις στην ιατρική κοινότητα ως προς το ποιες ασκήσεις να συστήσουν στους ασθενείς. Σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει τη σύγχυση, μια διεπιστημονική ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο εξέτασε τα υπάρχοντα στοιχεία και βασίστηκε στην κλινική γνώση και τη γνώμη των ασθενών για να εκδώσει συστάσεις για τη μεγιστοποίηση της υγείας των οστών με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση του κινδύνου κατάγματος. Οι συστάσεις εγκρίθηκαν από τη Βασιλική Εταιρεία Οστεοπόρωσης και δημοσιεύτηκαν στο British Journal of Sports Medicine.

Σύμφωνα με αυτές: τα άτομα με την πάθηση θα πρέπει να ακολουθούν μια ρουτίνα άσκησης που εστιάζει στη μυϊκή ενδυνάμωση δύο έως τρεις ημέρες την εβδομάδα και σύντομες εκρήξεις μέτριων δραστηριοτήτων, όπως τζόκινγκ, αερόμπικ ή Zumba. τις περισσότερες μέρες. Και για όσους έχουν υποστεί προηγουμένως κάταγμα σπονδύλου ή που είναι αδύναμοι/ηλικιωμένοι, οι ειδικοί συνιστούν να κάνουν άσκηση χαμηλότερου αντίκτυπου – έως και γρήγορο περπάτημα για 20 λεπτά την ημέρα.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η άθληση ως φάρμακο

Αυτό είναι το ντούετο της μακροζωίας

Μειώστε το άγχος και το στρες με ολιγόλεπτη άσκηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

7 εκπληκτικά οφέλη για την ψυχική υγεία από τα παιχνίδια με χαρτιά

Επιτραπέζια: Τα παιχνίδια με κάρτες μπορεί να προσφέρουν πολλά εκπαιδευτικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη, που κυμαίνονται από βελτιωμένες μαθηματικές δεξιότητες έως αυξημένη αίσθηση αυτοεκτίμησης.

Πώς να κοιμηθείτε καλύτερα ενώ έχει ζέστη;

Ύπνος: Η θερμοκρασία του σώματός μας πέφτει φυσιολογικά λίγο κατά τη διάρκεια του ύπνου και ένα δροσερό περιβάλλον ύπνου είναι ιδανικό για έναν καλό ύπνο.

Ξέρατε ότι το Feng Shui μπορεί να διατηρηθεί και στις διακοπές σας;

Feng Shui: Το Φενγκ Σούι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για να κάνετε αυτό το ονειρεμένο ταξίδι αλλά και κατά τη διάρκεια και μετά το ίδιο το ταξίδι. Σας εξηγούμε πώς χρησιμοποιείτε το Φενγκ Σούι στο ταξίδι.