ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Θαλασσινό αλάτι Ιδιότητες: Οι ιαματικές ιδιότητες του αλατιού της θάλασσας [vid]

Θαλασσινό αλάτι Ιδιότητες: Οι ιαματικές ιδιότητες του αλατιού της θάλασσας [vid]

Θαλασσινό αλάτι Ιδιότητες: Τα άλατα της Νεκράς Θάλασσας έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στην παροχή θεραπευτικής ανακούφισης σε ασθενείς που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Μία μελέτη έδειξε ότι όσοι πήγαιναν τακτικά σε λουτρά που περιείχαν αυτά τα άλατα παρουσίασαν σημαντικές βελτιώσεις σε δερματικές ασθένειες. Αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολλά υποσχόμενα για μια αποτελεσματική, φυσική μέθοδο παροχής ανακούφισης στις δερματικές προκλήσεις.

Yπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με τη χρήση και αξιοποίηση των ευεργετικών ιδιοτήτων του θαλασσινού αλατιού. Σε αυτά περιλαμβάνονται η φροντίδα του δέρματος, η βελτιωμένη υγεία των δοντιών και η ανακούφιση από αρθριτικούς πόνους. Ας ρίξουμε μια πιο αναλυτική ματιά.

  • Μπορεί να βοηθήσει στη φροντίδα του δέρματος

Η περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα της Νεκράς Θάλασσας εκτιμάται από καιρό για τις αναζωογονητικές της επιδράσεις στο δέρμα. Το μπάνιο σε διάλυμα θαλασσινού αλατιού μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος. Τα λουτρά με αλάτι Νεκράς Θάλασσας μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της λειτουργίας του φραγμού του δέρματος και στην εξάλειψη της τραχύτητας και της φλεγμονής στην επιφάνεια του.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Dermatology έδειξε ότι αυτό το αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα μπορεί να αποδοθεί στην παρουσία υψηλής ποσότητας μαγνησίου στα άλατα της Νεκράς Θάλασσας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του σώματος ξεπλένοντας τοξίνες από τους πόρους, ενώ βοηθά επίσης στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

  • Μπορεί να βελτιώσει την στοματική υγεία

Το θαλασσινό αλάτι περιέχει φθόριο, το οποίο είναι ευεργετικό για την προαγωγή της οδοντικής υγείας. Το φθόριο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των δοντιών από όξινη βλάβη και να αποτρέψει την ανάπτυξη τερηδόνας. Οι τακτικές γαργάρες με χλιαρό νερό με θαλασσινό αλάτι μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των πληγών του στόματος, των αιμορραγικών ούλων και των πονόλαιμων.

  • Μπορεί να ανακουφίσει από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα

Τα άλατα της Νεκράς Θάλασσας έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στην παροχή θεραπευτικής ανακούφισης σε ασθενείς που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Μία μελέτη έδειξε ότι όσοι πήγαιναν τακτικά σε λουτρά που περιείχαν αυτά τα άλατα παρουσίασαν σημαντικές βελτιώσεις σε δερματικές ασθένειες. Αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολλά υποσχόμενα για μια αποτελεσματική, φυσική μέθοδο παροχής ανακούφισης στις δερματικές προκλήσεις.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί να ενσωματώσετε τα λουτρά με θαλασσινό αλάτι στη ρουτίνα σας

Spray θαλασσινού αλατιού για όμορφα κυματιστά μαλλιά

Σπιτικές θεραπείες ακμής με θαλασσινό αλάτι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αντιμετωπίστε την ψυχική και συναισθηματική κόπωση με Pilates

Αθλητισμός ψυχική υγεία: Η πρακτική δίνει έμφαση στην αναπνοή, την εστίαση και την επίγνωση για να βοηθήσει στην ενίσχυση του δεσμού μεταξύ νου και σώματος. Η εστίαση στη χαλάρωση και η μείωση του στρες βοηθά περαιτέρω να καθαρίσει το μυαλό και να ανέβει η διάθεση.

Ο τρόπος που αντιδρούμε στην ερωτική απόρριψη αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς μας

Η ζωή είναι μικρή. Αναζητείστε να την περάσετε με ανθρώπους που ανταποδίδουν το συναίσθημά σας. Συχνά αναγνωρίζουμε κατόπιν εορτής ότι ο χρόνος που περάσαμε με έναν σύντροφο που δεν άξιζε για εμάς, ήταν χαμένος χρόνος.

Όταν πολλές από τις πιο κοινές τροφές στη Δυτική κουλτούρα περιέχουν εθιστικές ιδιότητες,

Έτσι, αν κάποιος θέλει να μειώσει ή να διακόψει την κατανάλωση τέτοιων τροφών, στην αρχή μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο, αφού θα έχει εθιστεί σε αυτές, αλλά στη συνέχεια θα νιώσει μια αναζωογόνηση της υγείας του.

Άσκηση: To ενδοκανναβινοειδές σύστημα συνεργάζεται με την μικροχλωρίδα του εντέρου για αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα

Άσκηση φλεγμονή: Νέα έρευνα ρίχνει φως στους μηχανισμούς με τους οποίους η άσκηση μειώνει τη φλεγμονή. Τα ενδογενή κανναβινοειδή, τα οποία παράγει το σώμα, είναι ενώσεις που μοιάζουν με κάνναβη και παίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού και της φλεγμονής. Οι μικροοργανισμοί στο έντερο, γνωστοί συλλογικά ως μικροβίωμα του εντέρου, παράγουν λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας κατά τη διάσπαση των διαιτητικών ινών. Οι ειδικοί γνωρίζουν ότι τα ενδογενή κανναβινοειδή έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα, όπως και τα λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας που παράγει η μικροχλωρίδα του εντέρου. Μια νέα μελέτη αναφέρει ότι μια παρέμβαση άσκησης 6 εβδομάδων μείωσε τα επίπεδα φλεγμονωδών δεικτών και ότι αυτή η επίδραση συνδύαζε υψηλότερα επίπεδα ενδοκανναβινοειδών και λιπαρών οξέων βραχείας αλυσίδας. Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι τα βραχείας αλυσίδας λιπαρά οξέα που παράγουν οι μικροοργανισμοί του εντέρου μπορεί να αλληλεπιδράσουν με τα ενδοκανναβινοειδή για να ασκήσουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.

Τα πλαστικά συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρδειαγγειακής νόσου

Πλαστικά χοληστερόλη: Σε μια μελέτη σε ποντίκια, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένας φθαλικός εστέρας, μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για να κάνει τα πλαστικά πιο ανθεκτικά, οδήγησε σε αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης στο πλάσμα.