ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Θαλασσινό αλάτι Ιδιότητες: Οι ιαματικές ιδιότητες του αλατιού της θάλασσας [vid]

Θαλασσινό αλάτι Ιδιότητες: Οι ιαματικές ιδιότητες του αλατιού της θάλασσας [vid]

Θαλασσινό αλάτι Ιδιότητες: Τα άλατα της Νεκράς Θάλασσας έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στην παροχή θεραπευτικής ανακούφισης σε ασθενείς που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Μία μελέτη έδειξε ότι όσοι πήγαιναν τακτικά σε λουτρά που περιείχαν αυτά τα άλατα παρουσίασαν σημαντικές βελτιώσεις σε δερματικές ασθένειες. Αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολλά υποσχόμενα για μια αποτελεσματική, φυσική μέθοδο παροχής ανακούφισης στις δερματικές προκλήσεις.

Yπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με τη χρήση και αξιοποίηση των ευεργετικών ιδιοτήτων του θαλασσινού αλατιού. Σε αυτά περιλαμβάνονται η φροντίδα του δέρματος, η βελτιωμένη υγεία των δοντιών και η ανακούφιση από αρθριτικούς πόνους. Ας ρίξουμε μια πιο αναλυτική ματιά.

  • Μπορεί να βοηθήσει στη φροντίδα του δέρματος

Η περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα της Νεκράς Θάλασσας εκτιμάται από καιρό για τις αναζωογονητικές της επιδράσεις στο δέρμα. Το μπάνιο σε διάλυμα θαλασσινού αλατιού μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος. Τα λουτρά με αλάτι Νεκράς Θάλασσας μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της λειτουργίας του φραγμού του δέρματος και στην εξάλειψη της τραχύτητας και της φλεγμονής στην επιφάνεια του.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Dermatology έδειξε ότι αυτό το αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα μπορεί να αποδοθεί στην παρουσία υψηλής ποσότητας μαγνησίου στα άλατα της Νεκράς Θάλασσας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του σώματος ξεπλένοντας τοξίνες από τους πόρους, ενώ βοηθά επίσης στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

  • Μπορεί να βελτιώσει την στοματική υγεία

Το θαλασσινό αλάτι περιέχει φθόριο, το οποίο είναι ευεργετικό για την προαγωγή της οδοντικής υγείας. Το φθόριο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των δοντιών από όξινη βλάβη και να αποτρέψει την ανάπτυξη τερηδόνας. Οι τακτικές γαργάρες με χλιαρό νερό με θαλασσινό αλάτι μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των πληγών του στόματος, των αιμορραγικών ούλων και των πονόλαιμων.

  • Μπορεί να ανακουφίσει από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα

Τα άλατα της Νεκράς Θάλασσας έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στην παροχή θεραπευτικής ανακούφισης σε ασθενείς που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Μία μελέτη έδειξε ότι όσοι πήγαιναν τακτικά σε λουτρά που περιείχαν αυτά τα άλατα παρουσίασαν σημαντικές βελτιώσεις σε δερματικές ασθένειες. Αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολλά υποσχόμενα για μια αποτελεσματική, φυσική μέθοδο παροχής ανακούφισης στις δερματικές προκλήσεις.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί να ενσωματώσετε τα λουτρά με θαλασσινό αλάτι στη ρουτίνα σας

Spray θαλασσινού αλατιού για όμορφα κυματιστά μαλλιά

Σπιτικές θεραπείες ακμής με θαλασσινό αλάτι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Η πλειονότητα των ηλικιωμένων που πέθαναν από Covid-19 δε ζούσαν σε γηροκομεία

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Αν και οι θάνατοι σε οίκους ευγηρίας έλαβαν πέρυσι τεράστια προσοχή, από μελέτες προκύπτει ότι η πλειονότητα των ηλικιωμένων που πέθαναν από την covid δεν ζούσαν σε ιδρύματα.

Οι αλλαγές του καιρού μπορεί να ευθύνονται για την ημικρανία

Ημικρανία: Για ορισμένους, οι καιρικές αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν ανισορροπίες στις χημικές ουσίες του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης της σεροτονίνης, οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να προκαλέσουν ημικρανία. Οι καρικοί παράγοντες μπορούν επίσης να επιδεινώσουν έναν πονοκέφαλο που ενδεχόμενα προκαλείται από άλλους παράγοντες.

Αθλητισμός: Γιόγκα για ψυχική ενδυνάμωση

Αθλητισμός: Με την πάροδο του χρόνου, μια τακτική πρακτική γιόγκα καλλιεργεί την «απόκριση χαλάρωσης», επιτρέποντάς σας να είστε λιγότερο αντιδραστικοί στο άγχος και τα έντονα συναισθήματα. Σύμφωνα με μια μελέτη, μια συνεδρία γιόγκα διάρκειας 90 λεπτών μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης – της ορμόνης του στρες.

ΕΚΠΑ: Ο χρόνος αποβολής του SARS-CoV-2 σε ασθενείς με COVID-19

ΕΚΠΑ: Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα από τη σχετική μετα-ανάλυση των D. Yan και συνεργατών (Front Public Health. 2021 Mar 19;9:652842.).

Κορωνοϊός: Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού θέτουν τα παιδιά σε κίνδυνο λένε ειδικοί στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά της Covid-19 στις ΗΠΑ θέτουν τα παιδιά-πολλά από τα οποία δεν μπορούν να εμβολιαστούν-σε κίνδυνο, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο Δρ Πολ Όφιτ, σύμβουλος εμβολιασμού στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Ειδικοί στις ΗΠΑ προειδοποιούν για νέα μετάλλαξη, εάν δεν αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη

Κορωνοϊός: Ως τώρα, μόνο περίπου το 49,8% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ - CDC. Και με τόσους πολλούς να στερούνται επαρκούς προστασίας, τα κρούσματα θα αυξάνονται συνεχώς.

Οι έφηβες αναφέρουν μεγαλύτερη ψυχική δυσφορία εξαιτίας της πανδημίας από τους εφήβους

Κορωνοϊός: Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα της μελέτης που δεικνύουν ότι οι έφηβες βιώνουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία εξαιτίας των αλλαγών που έχει επιφέρει η Covid πανδημία παγκόσμια, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους γονείς, φροντιστές, αλλά και τους επαγγελματίες υγείας.