Pin It


Το Γάλα Μαγνησίας είναι ένα διάλυμα υδροξείδιου του μαγνησίου το οποίο χορηγείται για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και της δυσπεψίας (καούρες) χάρη στην αντιόξινη και ηπακτική δράση του- δρα ωσμωτικά, προκαλώντας κατακράτηση νερού στον εντερικό αυλό. Σε αυτές ακριβώς τις ιδιότητες οφείλει και την καλλυντική «φήμη» του. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα λοιπόν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα μαγνησίας, το οποίο συμβάλλει στη δημιουργία μιας πιο λείας επιδερμίδας. Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε στην πρόληψη των κηλίδων και τους ερεθισμούς. Με ποιο τρόπο;


Η εφαρμογή της στο δέρμα σας




  1. Χρησιμοποιήστε αυτό το γάλα μαγνησίας στο δέρμα σας αμέσως μετά το πλύσιμο του προσώπου.

  2. Καθαρίστε το δέρμα σας ως συνήθως και στη συνέχεια στεγνώστε το με μια πετσέτα. Χρησιμοποιώντας ένα προϊόν καθαρισμού ειδικά σχεδιασμένο για λιπαρό δέρμα θα βοηθήσει στην περαιτέρω μείωση της λιπαρότητας.

  3. Χρησιμοποιώντας μόνο ένα λεπτό στρώμα, εφαρμόστε το γάλα της μαγνησίας σε όλο το πρόσωπο με ένα κομμάτι βαμβάκι.

  4. Αφού έχετε εφαρμόσει το γάλα της μαγνησίας στο δέρμα σας, αφήστε το να στεγνώσει.


Πιστεύεται ότι απορροφώντας το σμήγμα και διασπώντας τα λιπίδια της επιφανειακής στιβάδας της -με τη βοήθεια της μικρής ποσότητας χλωρίου που περιέχει -μπορεί να τεντώσει την επιδερμίδα και να δημιουργήσει μια τέλεια ματ βάση για το μακιγιάζ. 


Τα αρνητικά 


Βραχυπρόθεσμα, το Γάλα Μαγνησίας μπορεί όντως να δράσει έτσι. Μακροπρόθεσμα όμως βλάπτει την επιδερμίδα. Και η αιτία είναι το αλκαλικό pΗ του, που αλλοιώνει τον όξινο μανδύα του δέρματος, δηλαδή το φιλμ το οποίο σχηματίζεται από τις εκκρίσεις των σμηγματογόνων αδένων για την προστασία του απέναντι στα βακτήρια και τους ιούς. Το αποτέλεσμα; η επιδερμίδα μένει ακάλυπτη, χάνει την ικανότητά της να συγκρατεί την υγρασία, γίνεται ξηρή και ευαίσθητη και πολύ συχνά , παρουσιάζει έξαρση της ακμής , ακόμα και δερματίτιδα εξ επαφής.

Pin It