ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σχέση διατροφής με μείωση του κινδύνου της ουρολοίμωξης

Σχέση διατροφής με μείωση του κινδύνου της ουρολοίμωξης

 

Αν αναζητάτε έναν ακόμα λόγο για να υιοθετήσετε μια διατροφή που να βασίζεται σε φυτικές πηγές, εδώ σας αποκαλύπτουμε ένα νέο όφελος, το οποίο προστίθεται στη μακρά λίστα: Οι ερευνητές βρήκαν ότι η διατροφή που δεν περιέχει κρέας μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης του ουροποιητικού συστήματος. Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού είναι από τις πιο συνηθισμένες μολύνσεις στον κόσμο, κι αν και δεν υπάρχει πλήρης θεραπεία γι΄ αυτή την τάση, οι γιατροί ακόμα προσπαθούν να βρουν τις καλύτερες μεθόδους πρόληψης.

Οι ερευνητές μελέτησαν σχεδόν 10.000 μέλη ενός Ταϊβανέζικου βουδιστικού πληθυσμού για 10 ολόκληρα χρόνια. Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια με βάση τις διατροφικές συνήθειες και οι ερευνητές εξέτασαν ποιος ανέπτυξε λοίμωξη του ουροποιητικού κατά τη διάρκεια της μελέτης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η χορτοφαγική διατροφή συσχετίστηκε με 16% μικρότερο κίνδυνο ανάπτυξης μόλυνσης.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι ο λόγος γι’ αυτή τη σύνδεση μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι αυτές οι μολύνσεις συχνά συσχετίζονται με το E. coli, ένα εντερικό βακτήριο που συχνά προέρχεται από το κρέας, όπως το χοιρινό και τα πουλερικά. Μια πρόσφατη έρευνα επίσης βρήκε ότι οι χορτοφάγοι είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν τροφική δηλητηρίαση από E. coli. Μέσω της χορτοφαγίας, οι άνθρωποι μπορούν να αποφύγουν τους συνηθισμένους κινδύνους μόλυνσης, μαζί με τα περιβαλλοντικά οφέλη αυτής της πρακτικής.

Καθώς οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος παρουσιάζονται περισσότερο σε γυναίκες, οι ερευνητές δεν παρατήρησαν ισχυρή επίδραση στους άνδρες. Για την ακρίβεια, οι άνδρες είχαν 79% λιγότερες πιθανότητες ανάπτυξης της μόλυνσης, ασχέτως της διατροφής. Είτε είστε ευάλωτοι σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος είτε απλά περίεργοι να δοκιμάσετε ένα άλλο είδος διατροφής, μπορείτε να ξεκινήσετε με μια δοκιμαστική περίοδο όπου σταδιακά θα μειώνετε την κατανάλωση κρέατος κάθε είδους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ζωτικής σημασίας η υποστήριξη από ομοτίμους κατά τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής για σοβαρή ψυχική ασθένεια

Αυχενικό: 3 κινήσεις για να ξεπιαστείτε στον αυχένα σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συγκέντρωση: Η επιστημονική μέθοδος για να την ενισχύσετε

Συγκέντρωση: Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας, μια απλή και εύκολα εφαρμόσιμη αλλαγή στη συμπεριφορά μας μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ικανότητά μας να διατηρήσουμε την εστίαση στην εργασία με την πάροδο του χρόνου.

Φασολάκια: Ένα πράσινο θαύμα για την υγεία μας

Φασολάκια: Με πλούσια θρεπτικά συστατικά, προστασία της καρδιάς και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, τα φασολάκια αξίζουν έναν τόπο στο πιάτο μας για μια ζωή γεμάτη υγεία.