Σεξουαλική Υγεία

Yoni egg: Τι είναι τα κολπικά αυγά και πόσο αθώα αποδεικνύονται;

Yoni egg: Τι είναι τα κολπικά αυγά και πόσο αθώα αποδεικνύονται;

Yoni egg: Η χρήση των κολπικών αυγών για μεγάλες χρονικές περιόδους μπορεί να οδηγήσει σε πυελικό πόνο και πόνο κατά το σεξ.

Εάν είστε γνώστης των σεξουαλικών παιχνιδιών, η συλλογή σας πιθανώς περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά gadgets. Πιθανότατα να έχετε τουλάχιστον έναν δονητή, αλλά μπορεί επίσης να έχετε σφιγκτήρες θηλής, δονητές σε διάφορα χρώματα και μεγέθη. Τα τελευταία χρόνια, ένας τύπος σεξουαλικού παιχνιδιού έχει αποκτήσει υψηλότερο προφίλ: το αυγό νεφρίτη, που ονομάζεται επίσης αυγό yoni.

Τα αυγά Yoni έχουν εμφανιστεί σε τηλεοπτικά επεισόδια και έχουν πουληθεί από εταιρείες ευεξίας όπως η Goop. Αυτές οι συσκευές είναι μικρές πέτρες σε σχήμα αυγού, συνήθως νεφρίτης, σχεδιασμένες για κολπική εισαγωγή. Οι υποστηρικτές λένε ότι μπορούν να ενισχύσουν τους κολπικούς μύες σας, παρόμοιους με τις μπάλες Kegel, και ότι έχουν πνευματικές θεραπευτικές ιδιότητες. Οι γυναικολόγοι διαφωνούν.

Η Jen Gunter, MD, αρθρογράφος των New York Times και συγγραφέας του Vagina Bible, είναι ιδιαίτερα φωνητική κριτικός. Το 2017, έγραψε μια ανοιχτή επιστολή στην Γκουίνεθ Πάλτροου, εξηγώντας ότι η πορώδης φύση αυτών των λίθων θέτει τους χρήστες σε κίνδυνο για βακτηριακή κολπίτιδα και σύνδρομο τοξικού σοκ και ότι η χρήση τους για μεγάλες χρονικές περιόδους μπορεί να οδηγήσει σε πυελικό πόνο και πόνο κατά το σεξ. “Το μόνο πράγμα που η ανάρτησή σας ήταν σωστή είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε ένα”, έγραψε. “Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας δώσω μερικές δωρεάν συμβουλές, μην χρησιμοποιείτε αυγά κολπικού νεφρίτη”.

Το 2018, η Gunter δημοσίευσε ακόμη και μια μελέτη που καταρρίπτει τον ισχυρισμό του Goop ότι τα αυγά νεφρίτη «συνιστώνταν ή χρησιμοποιούνταν σε πρακτικές σεξουαλικής υγείας ή για ασκήσεις πυελικών μυών στην αρχαία κινεζική κουλτούρα». Το συμπέρασμά της: «Δεν βρέθηκαν στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι τα αυγά του κολπικού νεφρίτη χρησιμοποιήθηκαν για οποιαδήποτε ένδειξη στον αρχαίο κινεζικό πολιτισμό».

Αν και η Goop δεν πουλά πλέον αυτά τα αυγά (μετά από διακανονισμό 145.000 δολαρίων), άλλες εταιρείες συνεχίζουν να πωλούν παρόμοια προϊόντα. Και ενώ τα προβλήματα του πυελικού εδάφους αποτελούν πραγματική ανησυχία για πολλούς ανθρώπους, τα αυγά yoni δεν είναι αποτελεσματική θεραπεία. «Εάν μια γυναίκα αντιμετωπίζει προβλήματα με εξασθένηση του πυελικού εδάφους, ακράτεια ούρων, πρόπτωση πυελικών οργάνων ή σεξουαλική δυσλειτουργία, μπορεί να είναι ωφέλιμο για αυτήν να ζητήσει τη βοήθεια ενός επαγγελματία. 

«Οι γυναίκες τείνουν να ντρέπονται να αναζητούν βοήθεια και να συζητούν αυτά τα ζητήματα, και στρέφονται σε αναζητήσεις στον ιστό και σε blogs για να αναζητήσουν λύσεις», προσθέτει ο Δρ Τοϊτζέ. «Δυστυχώς, οι εταιρείες που επιδιώκουν να διαθέσουν στην αγορά προϊόντα όπως τα αυγά νεφρίτη εκμεταλλεύονται την έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με αποτελεσματικές θεραπείες για προβλήματα γυναικείας πυέλου». Προχωρήστε λοιπόν και δοκιμάστε κοσμήματα από νεφρίτη και κυλίνδρους νεφρίτη… αλλά κρατήστε τα αυγά νεφρίτη έξω από τον κόλπο σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί να δοκιμάσετε τη yoga με τον σύντροφό σας;

Όσοι γυμνάζονται το πρωί έχουν πιο καυτή σεξουαλική ζωή

Πώς τα sex toys θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε την ομορφιά και την ευχαρίστηση της αγάπης προς τον εαυτό σας;

Είναι ασφαλής η χρήση yoni egg; Τι λένε οι ειδικοί;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η εγκυμοσύνη επηρεάζει την σεξουαλική δραστηριότητα;

Εγκυμοσύνη: Δίνοντας προτεραιότητα στη συναισθηματική ευημερία και των δύο συντρόφων και διατηρώντας ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας, τα ζευγάρια μπορούν να εργαστούν για μια ικανοποιητική και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή μετά την εγκυμοσύνη.

Στο Μίσιγκαν ένας ασυμπτωματικός άνδρας μετέδωσε την οφθαλμική σύφιλη σε πέντε γυναίκες

Ο Nettleton και οι συνεργάτες του συμβουλεύουν τους γιατρούς να βρίσκονται σε επιφυλακή για κρούσματα σύφιλης, διότι "η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της σύφιλης μπορεί να αποτρέψει συστηματικές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της μόνιμης απώλειας όρασης ή ακοής".

Η εγκυμοσύνη αναδιαμορφώνει τον εγκέφαλο;

Μητρότητα: Κατά τη διάρκεια της κύησης, διαφορετικές δεξαμενές βλαστοκυττάρων στη μητέρα διεγείρονται σε διαφορετικούς χρόνους για να δημιουργήσουν προσωρινά κύματα νευρώνων.

Ποιο είναι το κατάλληλο ραντεβού για να κάνετε σεξ;

Σεξ ραντεβού: Ο καθορισμός του τέλειου ραντεβού για να τελειώσει με οικειότητα είναι ένα εξαιρετικά προσωπικό και υποκειμενικό θέμα που διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από τη δυναμική της σχέσης.

Μάθετε αν μπορείτε να κολλήσετε ΣΜΝ από κάποιον που κάνει για πρώτη φορά σεξ

ΣΜΝ σεξ: Η διαδρομή μετάδοσης λειτουργεί αμφίδρομα. Κάποιος με μολυσμένο πρωκτό ή γεννητικά όργανα μπορεί να μεταδώσει τη μόλυνση στο στόμα ή στο λαιμό του συντρόφου κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ.