Σεξουαλική Υγεία

Yoga σεξ: Γιατί να δοκιμάσετε τη yoga με τον σύντροφό σας;

Yoga σεξ: Γιατί να δοκιμάσετε τη yoga με τον σύντροφό σας;

Yoga σεξ: Οι στάσεις του σεξ γιόγκα μπορούν να σας βοηθήσουν να τεντωθείτε και να βελτιώσετε τη σύνδεση με τον σύντροφό σας, για μια ικανοποιητική νύχτα ευχαρίστησης τόσο για το μυαλό όσο και για το σώμα.

Έχετε ακούσει ποτέ για το «συρτάρι συναισθηματικών σκουπιδιών του σώματος»; Λοιπόν, η έρευνα υποδηλώνει ότι μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος αποθηκεύει συγκρατημένα συναισθήματα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη: οι γοφοί. Όχι μόνο οι γοφοί είναι εν μέρει υπεύθυνοι για την κινητικότητα των ποδιών, τη σταθεροποίηση του πυρήνα και την αντοχή του βάρους σας, αλλά αποθηκεύουν επίσης τον λαγονοψοϊκό μυ – μια βαθιά ομάδα μυών που βρίσκεται προς το μπροστινό μέρος του εσωτερικού ισχίου. Μέσα σε αυτόν τον μυ βρίσκονται τα νεφρά, τα οποία είναι επιφορτισμένα με το φιλτράρισμα των τοξινών από το σώμα, και τα επινεφρίδια.

Αυτή η απόκριση είναι η φυσική αντίδραση του σώματος στον κίνδυνο, είτε είναι πραγματικός είτε όχι, και ενεργοποιείται σε περιόδους ψυχικού και συναισθηματικού στρες. Όταν συμβεί αυτό, ο λαγονοψοϊκός μυς αντιδρά με σύσφιξη, αλλά ακόμα και όταν το αρχικό στρες έχει εκτονωθεί, η ένταση εξακολουθεί να παραμένει στην περιοχή. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να συμβάλει σε μια ολόκληρη σειρά ζητημάτων από πονοκεφάλους και πόνους στη μέση έως κακή στάση του σώματος, η οποία από μόνη της συνδέεται με καταστάσεις όπως η κόπωση, το άγχος, ακόμη και η κατάθλιψη. Έτσι, είναι δίκαιο να πούμε ότι το τέντωμα των γοφών – μέσα ή έξω από την κρεβατοκάμαρα – είναι μια καλή ιδέα τόσο για την ψυχική όσο και για τη σωματική υγεία.

Φυσικά, ένα πρόγραμμα γιόγκα για αρχάριους ή το να κάνετε γιόγκα ως προπόνηση τακτικά μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, αλλά αν θέλετε να εμπλουτίσετε τα πράγματα στην κρεβατοκάμαρα, αυτές οι θέσεις θα μπορούσαν να είναι η απάντηση. Οι άλλες στάσεις του σεξ της γιόγκα συνδέονται στενά με τα οφέλη του ταντρικού σεξ, εξηγεί ο Δρ Lawless. “Όταν σκεφτόμαστε το σεξ, συχνά θεωρείται ως μια φευγαλέα στιγμή ευχαρίστησης με τελικό στόχο τον οργασμό. Ωστόσο, υπάρχει μια πιο βαθιά προοπτική στη σφαίρα της Τάντρα, η οποία προέρχεται από τις αρχαίες ινδουιστικές και βουδιστικές παραδόσεις.”

“Αντί να κυνηγάει την ευχαρίστηση μόνο για χάρη της, η Τάντρα αγκαλιάζει σωματικές, διανοητικές, συναισθηματικές και πνευματικές αισθησιακές εμπειρίες. Συνδέοντας ειλικρινά με τον αισθησιασμό μας με αυτόν τον τρόπο, η πεποίθηση είναι ότι μπορούμε να βιώσουμε μια μεταμόρφωση που υπερβαίνει τη φυσική σφαίρα και να ταξιδέψουμε πιο κοντά στην πνευματική αφύπνιση και τη δύναμη μέσα μας και με τους συνεργάτες μας”, λέει.

Για όσους αγωνίζονται να παραμείνουν στην παρούσα στιγμή και συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια του σεξ, είτε είναι αποτέλεσμα στρες είτε σεξουαλικού άγχους, αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμο. “Το Tantra εστιάζει στη συνειδητή οικειότητα, όπου τα ζευγάρια είναι παρόντα τη στιγμή. Αυτό γίνεται εστιάζοντας βαθιά σε κάθε άγγιγμα, αίσθηση και αναπνοή”, λέει. “Η αναπνοή, ειδικότερα, είναι απαραίτητη καθώς μπορεί να ενισχύσει τις αισθήσεις και να δημιουργήσει μια πιο έντονη σύνδεση μεταξύ των συντρόφων. Όταν τα ζευγάρια συγχρονίζουν την αναπνοή τους, μπορεί να καλλιεργήσει μια αίσθηση ενότητας και ενισχυμένη οικειότητα.”

Και για όποιον θέλει να μάθει πώς να κάνει καλύτερο σεξ διαρκώντας περισσότερο, το ταντρικό σεξ μπορεί να βοηθήσει και σε αυτό. “Η Τάντρα επιμηκύνει επίσης την ευχαρίστηση, έτσι τα ζευγάρια απολαμβάνουν κάθε στιγμή αντί να βιάζονται προς την κορύφωση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παρατεταμένους και πιο έντονους οργασμούς”, λέει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όσοι γυμνάζονται το πρωί έχουν πιο καυτή σεξουαλική ζωή

Teabagging: Τι είναι το "φακελάκι τσαγιού" και πώς το κάνετε;

Οι καλύτερες στάσεις σεξ για νέα ζευγάρια

Η υγιής σεξουαλική ζωή βελτιώνει την αυτοεκτίμηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η εγκυμοσύνη επηρεάζει την σεξουαλική δραστηριότητα;

Εγκυμοσύνη: Δίνοντας προτεραιότητα στη συναισθηματική ευημερία και των δύο συντρόφων και διατηρώντας ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας, τα ζευγάρια μπορούν να εργαστούν για μια ικανοποιητική και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή μετά την εγκυμοσύνη.

Στο Μίσιγκαν ένας ασυμπτωματικός άνδρας μετέδωσε την οφθαλμική σύφιλη σε πέντε γυναίκες

Ο Nettleton και οι συνεργάτες του συμβουλεύουν τους γιατρούς να βρίσκονται σε επιφυλακή για κρούσματα σύφιλης, διότι "η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της σύφιλης μπορεί να αποτρέψει συστηματικές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της μόνιμης απώλειας όρασης ή ακοής".

Η εγκυμοσύνη αναδιαμορφώνει τον εγκέφαλο;

Μητρότητα: Κατά τη διάρκεια της κύησης, διαφορετικές δεξαμενές βλαστοκυττάρων στη μητέρα διεγείρονται σε διαφορετικούς χρόνους για να δημιουργήσουν προσωρινά κύματα νευρώνων.

Ποιο είναι το κατάλληλο ραντεβού για να κάνετε σεξ;

Σεξ ραντεβού: Ο καθορισμός του τέλειου ραντεβού για να τελειώσει με οικειότητα είναι ένα εξαιρετικά προσωπικό και υποκειμενικό θέμα που διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από τη δυναμική της σχέσης.

Μάθετε αν μπορείτε να κολλήσετε ΣΜΝ από κάποιον που κάνει για πρώτη φορά σεξ

ΣΜΝ σεξ: Η διαδρομή μετάδοσης λειτουργεί αμφίδρομα. Κάποιος με μολυσμένο πρωκτό ή γεννητικά όργανα μπορεί να μεταδώσει τη μόλυνση στο στόμα ή στο λαιμό του συντρόφου κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ.