Σεξουαλική Υγεία

Τεστοστερόνη: Πόσο διαφορετικά επηρεάζει την σεξουαλική συμπεριφορά ανδρών και γυναικών

Τεστοστερόνη: Πόσο διαφορετικά επηρεάζει την σεξουαλική συμπεριφορά ανδρών και γυναικών

Οι τιμές της τεστοστερόνης δεν επηρεάζουν μόνο την ερωτική συμπεριφορά των ανδρών αλλά και των γυναικών. Με διαφορετικό τρόπο ωστόσο, καθώς φαίνεται πως οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης έχουν εντελώς διαφορετικό σεξουαλικό προφίλ από εκείνο των αντρών

Τεστοστερόνη: Tα επίπεδα της τεστοστερόνης φαίνεται πως δεν επηρεάζουν μόνο τις σχέσεις και τη σεξουαλική συμπεριφορά των αντρών αλλά και των γυναικών, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Sex Research. Τα συγκεκριμένα στοιχεία μάλλον αλλάζουν τελείως τον τρόπο που έχουμε το σεξ στο μυαλό μας, καθώς σύμφωνα με αυτά οι άντρες με υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης προτιμούν το σεξ με διαφορετικές γυναίκες, ενώ οι γυναίκες φαίνεται πως προτιμούν το… μοναχικό σεξ. Τα στοιχεία αυτά από την τρίτη βρετανική εθνική έρευνα σχετικά με τις σεξουαλικές συμπεριφορές και τον τρόπο ζωής και των δύο φύλων παρέχουν τις πρώτες λεπτομερείς πληροφορίες για το πώς η συγκεκριμένη ορμόνη επηρεάζει τη σεξουαλική συμπεριφορά των δύο φύλων σε επίπεδο πληθυσμού.

Το δείγμα ήταν σχετικά μεγάλο, συγκεκριμένα 4.000 ενήλικες, 18 έως 74 ετών, από τους οποίους πάρθηκαν δείγματα σάλιου για να μετρηθούν τα επίπεδα της τεστοστερόνης, ενώ οι ερευνητές χρησιμοποίησαν και ερωτηματολόγια με στόχο να διερευνήσουν τις σχέσεις μεταξύ της ποσότητας των ανδρογόνων και του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι εκφράζουν τη σεξουαλικότητά τους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι άντρες που είχαν υψηλότερες τιμές της τεστοστερόνης, ήταν πιο πιθανό να είχαν περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους ταυτόχρονα τα τελευταία πέντε χρόνια και είχαν κάνει πρόσφατα ετεροφυλόφιλο κολπικό σεξ.

Αντίθετα, όσες γυναίκες είχαν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης δεν είχαν σχέσεις με το ίδιο φύλο, ενώ ανέφεραν πιο πρόσφατα και συχνότερα τη σεξουαλική δραστηριότητα του αυτοικανοποίησης. Τα συγκεκριμένα ευρήματα σίγουρα αλλάζουν τη συζήτηση γύρω από το ρόλο της τεστοστερόνης, που μέχρι στιγμής θεωρείτο ο βιολογικός οδηγός της σεξουαλικής επιθυμίας των αντρών. Οι ερευνητές μάλιστα θεωρούν τη μελέτη αυτή μια αφορμή να πέσει περισσότερο φως στην ρόλος του στη γυναικεία επιθυμία.

Η διερεύνηση των σεξουαλικών συμπεριφορών

Όσοι συμμετέχοντες είχαν τουλάχιστον έναν σεξουαλικό σύντροφο το χρόνο πριν από την έρευνα, ερωτήθηκαν σχετικά με προβλήματα σεξουαλικής λειτουργίας που ενδέχεται να έχουν, όπως η έλλειψη ενδιαφέροντος για σεξ ή πρόβλημα στύσης. Οι ερευνητές μέτρησαν μια σειρά σεξουαλικών συμπεριφορών, συμπεριλαμβανομένων διαφορετικών πρακτικών τις τέσσερις εβδομάδες πριν από τη συνέντευξη, όπως η συχνότητα του αυνανισμού αλλά και τον αριθμό των συντρόφων τα τελευταία πέντε χρόνια. Εκτιμήθηκε επίσης η άποψη των συμμετεχόντων σχετικά με τις εφήμερες σχέσεις, όπως τα one night stand. Συνολικά, όσες γυναίκες είχαν υψηλότερες τιμές τεστοστερόνης, προτιμούσαν ως δραστηριότητα την αυτοικανοποίηση παρά τη σεξουαλική πράξη με έναν σύντροφο, σε αντίθεση με τους άντρες. Οι ερευνητές εξηγούν ότι αυτό το φαινόμενο μπορεί να σχετίζεται με τις διαφορετικές έννοιες και τα κίνητρα που αποδίδουν οι γυναίκες στον αυνανισμό και το σεξ με… παρέα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα τονώσετε την ερωτική σας διάθεση

5 αλήθειες για την σεξουαλική συναίνεση

Σεξ για φυσική αντιγήρανση και λαμπερό δέρμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς αντιμετωπίζονται οι ξηροί οργασμοί

Ξηρός οργασμός: Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες που οδηγούν στο φαινόμενο. Μερικές φορές είναι προσωρινός κι άλλες μπορεί να είναι μακροχρόνιος ή και μόνιμος. Οι ίδιοι οι ξηροί οργασμοί δεν αποτελούν ανησυχία για την υγεία, αλλά το υποκείμενο ζήτημα που τους προκαλεί μπορεί να απαιτεί θεραπεία σε ορισμένες περιπτώσεις.

Όταν ο αυνανισμός είναι η απάντησή σας στο στρες

Αυνανισμός οργασμός: Ο αυνανισμός απελευθερώνει ντοπαμίνη, μια χημική ουσία που σχετίζεται με την ευχαρίστηση. Με απλά λόγια, η ντοπαμίνη σας κάνει να νιώθετε καλά και σας ανεβάζει τη διάθεση. Επιπλέον, η ορμόνη ωκυτοκίνη, η οποία επίσης απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του αυνανισμού, μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, της κύριας δηλαδή ορμόνης του στρες. Το άγγιγμα του εαυτού σας και η κορύφωση μπορούν να ενισχύσουν αυτές τις χημικές ουσίες και, κατά συνέπεια, να σας βοηθήσουν να νιώσετε πιο ήρεμοι.

To τακτικό σεξ φαίνεται να μειώνει τις πιθανότητες πρόωρης εμμηνόπαυσης

Σεξ εμμηνόπαυση: Γυναίκες που έκαναν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είχαν 28% λιγότερες πιθανότητες να έχουν ήδη περάσει την εμμηνόπαυση σε σχέση με όσες είχαν σεξουαλική δραστηριότητα λιγότερο από μία φορά το μήνα.

Μπορώ να κάνω σεξ με ταμπόν;

Σεξ περίοδος: Μπορείτε σίγουρα να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Μερικές γυναίκες διαπιστώνουν ότι το αίμα της εμμήνου ρύσεως λειτουργεί καλά ως φυσικό λιπαντικό, ενώ οι ίδιες νιώθουν μεγαλύτερη διέγερση κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Ωστόσο, το σεξ με ταμπόν δεν συνιστάται.

Πώς να αριστεύσετε στην τέχνη του φιλιού

Σεξ φιλί: Το σωστό φιλί μπορεί να απογειώσει εσάς και τον ερωτικό σας σύντροφο, ταξιδεύοντάς σας σε κόσμους μαγικούς και ξυπνώντας όλες σας τις αισθήσεις. Πώς να το καταφέρετε λοιπόν, με αφετηρία τα δυο σας χείλη;