Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική συναίνεση: 5 αλήθειες για όλους πριν και κατά τη διάρκεια της επαφής

Σεξουαλική συναίνεση: 5 αλήθειες για όλους πριν και κατά τη διάρκεια της επαφής

Σεξουαλική συναίνεση: Πολλές φορές επικρατεί σύγχυση αναφορικά με το τι καθιστά σεξουαλική συναίνεση. Δείτε 5 αλήθειες που δεν επιδέχονται παρερμηνειών σχετικά με την συγκατάθεση.

Η σεξουαλική συναίνεση είναι όταν εσείς και ο σεξουαλικός σας σύντροφος συμφωνείτε να κάνετε σεξ ή να κάνετε οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα. Πάνω απ’ όλα, η σεξουαλική συναίνεση αφορά τη συνεχή επικοινωνία. Εσείς και ο σύντροφός σας πρέπει να ελέγχετε ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια κάθε σεξουαλικής δραστηριότητας. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να βεβαιωθείτε ότι είστε άνετοι με αυτό που κάνετε.

  1. Η σεξουαλική συναίνεση πρέπει να είναι ρητή

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να γνωρίζετε με βεβαιότητα εάν κάποιος έχει δώσει τη συγκατάθεσή του: αν σας το πει. Η ενεργητική συγκατάθεση σημαίνει ότι εσείς και ο σύντροφός σας δίνετε ο ένας στον άλλον ένα σαφές και ρητό «ναι» στη σεξουαλική δραστηριότητα. Δεν είναι καλό να υποθέτουμε ότι το άλλο άτομο σκέφτεται το ίδιο όπως εσείς. Η απουσία ενός «όχι» δεν είναι αρκετή. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ελέγξετε, επειδή οποιαδήποτε μη συναινετική σεξουαλική δραστηριότητα (ακόμη και το φιλί και το άγγιγμα) είναι επιβλαβής και παράνομη.

  1. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε γνώμη

Εσείς ή ο σεξουαλικός σας σύντροφος μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αποφασίσετε ότι δεν θέλετε να συνεχίσετε, ακόμα κι αν έχετε ήδη ξεκινήσει να κάνετε σεξ. Εάν συμβεί αυτό, και οι δύο άνθρωποι πρέπει να σταματήσουν. Εάν δεν το κάνετε, αυτό είναι σεξουαλική επίθεση.

  1. Είναι καλό να ελέγχετε τις αντιδράσεις κάθε στιγμή

Προσέξτε τη γλώσσα του σώματος του σεξουαλικού σας συντρόφου. Για παράδειγμα, εάν φαίνεται τεταμένος ή άβολος, κάντε μια παύση και ρωτήστε τους πώς αισθάνονται. Λέγοντάς το αυτό, αν δεν αισθάνεστε άβολα με οτιδήποτε κάνετε, μην βασίζεστε μόνο στον σύντροφό σας για να παρατηρήσει τη γλώσσα του σώματός σας. Πείτε του πώς αισθάνεστε και αν θέλετε να σταματήσετε ή να κάνετε ένα διάλειμμα.

  1. Είναι καλό να επιβραδύνετε ή να σταματάτε

Πραγματικά δεν υπάρχει λόγος ή βιασύνη για σεξ, ή για να κάνετε οτιδήποτε σεξουαλικά, αν δεν το νιώθετε. Εάν τα πράγματα κινούνται πολύ γρήγορα για εσάς, μπορείτε να πείτε κάτι όπως «Μπορούμε να επιβραδύνουμε;», «Μπορούμε να κάνουμε ένα διάλειμμα;» ή «Μπορούμε να σταματήσουμε;» Ο σύντροφός σας πρέπει πάντα να σέβεται τα συναισθήματά σας.

  1. Το ποτό και τα ναρκωτικά επηρεάζουν την συναίνεση

Εάν είστε πραγματικά μεθυσμένοι ή υπό την επήρεια ναρκωτικών , δεν μπορείτε να δώσετε συγκατάθεση. Αυτό συμβαίνει γιατί η συγκατάθεση πρέπει να δίνεται ελεύθερα. Εάν είστε μεθυσμένοι, η ικανότητά σας να λαμβάνετε αποφάσεις μπορεί να επηρεαστεί. Τέλος, εάν δεν ξέρετε τι συμβαίνει και ως εκ τούτου δεν μπορείτε να δώσετε συναίνεση, είναι ισοδύναμο με σεξουαλική επίθεση ή βιασμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Sex tips: Τι να αποφύγετε κατά τη διάρκεια του σεξ

Τι είναι το σεξ συντήρησης και πώς μπορεί να σώσει την σχέση σας;

Εντάξτε τις ερωτικές ταινίες στη λίστα παρακολούθησής σας

Αδυναμία επίτευξης στύσης ή οργασμού με έναν πραγματικό σύντροφο ζωής μπορεί να επιφέρει ο εθισμός στο πορνό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς αντιμετωπίζονται οι ξηροί οργασμοί

Ξηρός οργασμός: Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες που οδηγούν στο φαινόμενο. Μερικές φορές είναι προσωρινός κι άλλες μπορεί να είναι μακροχρόνιος ή και μόνιμος. Οι ίδιοι οι ξηροί οργασμοί δεν αποτελούν ανησυχία για την υγεία, αλλά το υποκείμενο ζήτημα που τους προκαλεί μπορεί να απαιτεί θεραπεία σε ορισμένες περιπτώσεις.

Όταν ο αυνανισμός είναι η απάντησή σας στο στρες

Αυνανισμός οργασμός: Ο αυνανισμός απελευθερώνει ντοπαμίνη, μια χημική ουσία που σχετίζεται με την ευχαρίστηση. Με απλά λόγια, η ντοπαμίνη σας κάνει να νιώθετε καλά και σας ανεβάζει τη διάθεση. Επιπλέον, η ορμόνη ωκυτοκίνη, η οποία επίσης απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του αυνανισμού, μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, της κύριας δηλαδή ορμόνης του στρες. Το άγγιγμα του εαυτού σας και η κορύφωση μπορούν να ενισχύσουν αυτές τις χημικές ουσίες και, κατά συνέπεια, να σας βοηθήσουν να νιώσετε πιο ήρεμοι.

To τακτικό σεξ φαίνεται να μειώνει τις πιθανότητες πρόωρης εμμηνόπαυσης

Σεξ εμμηνόπαυση: Γυναίκες που έκαναν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είχαν 28% λιγότερες πιθανότητες να έχουν ήδη περάσει την εμμηνόπαυση σε σχέση με όσες είχαν σεξουαλική δραστηριότητα λιγότερο από μία φορά το μήνα.

Μπορώ να κάνω σεξ με ταμπόν;

Σεξ περίοδος: Μπορείτε σίγουρα να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Μερικές γυναίκες διαπιστώνουν ότι το αίμα της εμμήνου ρύσεως λειτουργεί καλά ως φυσικό λιπαντικό, ενώ οι ίδιες νιώθουν μεγαλύτερη διέγερση κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Ωστόσο, το σεξ με ταμπόν δεν συνιστάται.

Πώς να αριστεύσετε στην τέχνη του φιλιού

Σεξ φιλί: Το σωστό φιλί μπορεί να απογειώσει εσάς και τον ερωτικό σας σύντροφο, ταξιδεύοντάς σας σε κόσμους μαγικούς και ξυπνώντας όλες σας τις αισθήσεις. Πώς να το καταφέρετε λοιπόν, με αφετηρία τα δυο σας χείλη;