Σεξουαλική Υγεία

Σεξ φαντασιώσεις: Ποιες είναι οι 7 δημοφιλέστερες σεξουαλικές φαντασιώσεις

Σεξ φαντασιώσεις: Ποιες είναι οι 7 δημοφιλέστερες σεξουαλικές φαντασιώσεις

Σεξ φαντασιώσεις: Ανακαλύψτε ποια είναι τα μοτίβα των σεξουαλικών φαντασιώσεων που εμφανίζονται συχνότερα στις πιο ιδιαίτερες στιγμές μας.

Σχεδόν όλοι ονειρεύονται να απελευθερωθούν από όλους τους σεξουαλικούς περιορισμούς. Για εκείνους που αισθάνονται γενικά καλά για τις σχέσεις και την σεξουαλική τους ζωή, οι σεξουαλικές φαντασιώσεις επιτρέπουν διευρυμένους ορίζοντες. Και για εκείνους που έχουν σοβαρά παράπονα για τη σεξουαλική τους ζωή, οι φαντασιώσεις μπορούν, σε κάποιο βαθμό, να υποκαταστήσουν αυτό που λείπει. Αλλά πολλοί άνθρωποι φοβούνται ότι οι φαντασιώσεις τους σηματοδοτούν ανηθικότητα, διαστροφή ή ψυχική ασθένεια.

Εδώ είναι ζωτικής σημασίας να γίνει διάκριση μεταξύ σεξουαλικών σκέψεων και πράξεων. Ορισμένες σεξουαλικές πράξεις είναι παράνομες. Ωστόσο όλες οι σεξουαλικές σκέψεις είναι φυσιολογικές, υγιείς και καλές. Οι φαντασιώσεις σας δεν αντικατοπτρίζουν την ηθική, την ψυχική υγεία ή την ικανότητά σας να διατηρείτε σχέσεις αγάπης. Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις απλώς ασκούν την ερωτική φαντασία – με όλους τους περιορισμούς να έχουν αφαιρεθεί. Ποιες είναι όμως οι δημοφιλέστερες σεξουαλικές φαντασιώσεις μας;

Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις των Αμερικανών: Η μεγαλύτερη μελέτη που έγινε ποτέ

Χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη μελέτη στρατολογήθηκε ένα λογικά αντιπροσωπευτικό δείγμα 4.175 Αμερικανών. Ηλικίας 18 έως 87 ετών, από όλες τις 50 πολιτείες, όλα τα εισοδήματα, τις φυλές, τις πολιτικές και θρησκευτικές συγγένειες και τις σεξουαλικές και ταυτότητες φύλου, που συμμετείχαν με κάθε status σχέσης:

 • Single
 • Βγαίνουν ραντεβού
 • Συγκατοικούν
 • Παντρεμένοι
 • Swingers
 • Πολυγαμικοί

Οι επτά κορυφαίες φαντασιώσεις

Οι κορυφαίες ερωτικές ανατροπές των Αμερικανών εμπίπτουν σε επτά μεγάλες κατηγορίες. Τρεις πολύ δημοφιλείς και τέσσερις λιγότερο αλλά ακόμα αρκετά διαδεδομένες. Οι τρεις πρώτες περιελάμβαναν:

 • Πολλοί εραστές: Αυτή είναι η κορυφαία ερωτική φαντασίωση των Αμερικανών. Σχεδόν όλοι ανέφεραν ότι το είχαν: το 87 τοις εκατό των γυναικών, το 95 τοις εκατό των ανδρών. Η κορυφαία φαντασία πολλών εταίρων περιελάμβανε threesome ή αλλιώς τρίο.
 • Σαδομαζοχισμός (BDSM): Δεν είναι περίεργο που η ρομαντική τριλογία του BDSM, Fifty Shades of Grey, έχει γίνει η πιο δημοφιλής μυθοπλασία όλων των εποχών. Σχεδόν όλοι ανέφεραν φαντασιώσεις BDSM. Το 96 % των γυναικών, το 93 % των ανδρών.
 • Σεξουαλική καινοτομία και περιπέτεια: Οι κορυφαίες φαντασιώσεις σεξουαλικής καινοτομίας αφορούσαν στοματικό και πρωκτικό παιχνίδι, ιδιαίτερα σε εκείνους που σπάνια ή ποτέ δεν τις έζησαν στην πραγματική ζωή. Πάνω από το ένα τρίτο των ανδρών φαντασιώθηκε την πρωκτική σεξουαλική επαφή. Και περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες στη μελέτη φαντασιώθηκαν το σεξ σε μη συμβατικά περιβάλλοντα: δημόσια, ιδιαίτερα σε παραλίες και στη δουλειά, σε μπαρ, ασανσέρ, υδρομασάζ, πάρκα και δάση.

Οι ακόλουθες τέσσερις φαντασιώσεις ήταν κάπως λιγότερο δημοφιλείς αλλά ακόμα αρκετά διαδεδομένες:

 • Ταμπού/απαγορευμένο σεξ: Αυτές οι φαντασιώσεις περιελάμβαναν τα φετίχ και την αιμομιξία. Ο βοεαρισμός, το να παρακολουθείς άλλους να κάνουν σεξ χωρίς τη γνώση τους δηλαδή, ήταν ο πιο διαδεδομένος. Αναφέρθηκε από το 60 τοις εκατό των συμμετεχόντων στη μελέτη. Σχεδόν το μισό δείγμα (45 τοις εκατό) ανέφερε φαντασιώσεις φετίχ, σεξουαλικοποίηση μη σεξουαλικών πραγμάτων, κυρίως ποδιών και γυναικείων εσωρούχων. Και σχεδόν οι μισοί (42 τοις εκατό) προέβαλλαν σεξουαλική παράσταση, για παράδειγμα, σε αυτοκίνητα με κόσμο που παρακολουθούσε.
 • Πολυγαμία: Αυτές οι φαντασιώσεις περιλαμβάνουν συναινετική μη μονογαμία: ανταλλαγή συντρόφου, παρακολούθηση του συντρόφου με κάποιον άλλον και συναισθηματική καθώς και σεξουαλική σχέση με περισσότερους από έναν συντρόφους. Πάνω από τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων ανέφεραν τέτοιες φαντασιώσεις τουλάχιστον περιστασιακά.
 • Πάθος και ρομαντισμός: Οι περισσότερες σεξουαλικές φαντασιώσεις περιλαμβάνουν ανεξέλεγκτη σεξουαλική πληθωρικότητα. Οι φαντασιώσεις του πάθους και του ρομαντισμού όμως έτειναν να συνδέονται με συγκεκριμένα άτομα, αν και συχνά πρώην, μακρινοί ή νεκροί σύντροφοι. Περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες στη μελέτη ανέφεραν αυτές τις φαντασιώσεις.
 • Ευελιξία, ομοφυλοφιλικές φαντασιώσεις, κάμψη του φύλου: Αυτές οι ανατροπές αντικατέστησαν την ετεροφυλοφιλία με κάθε άλλη δυνατότητα (λεσβίες/ομοφυλόφιλοι/αμφιφυλόφιλοι σύνδεσμοι, σεξ με τρανσέξουαλ άτομα). Οι φαντασιώσεις ευελιξίας ήταν πολύ πιο συχνές στις γυναίκες (59 τοις εκατό) παρά στους άνδρες (26 τοις εκατό).
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι 4 στάσεις sex που απογειώνουν τις γυναίκες

"Έξυπνα" μυστικά για να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή

Ξεκολλήστε από την βαρετή ρουτίνα στο σεξ

Αντικαθιστούμε το ένα μήλο την ημέρα με σεξ καθημερινά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το IQ στην ψυχολογία της σεξουαλικής έλξης

Sapiosexuality ευφυϊολαγνεία: Η έρευνα υποστηρίζει ένα είδος σεξουαλικής έλξης που δεν είχε περιγραφεί σωστά και αναφέρεται σε όσους έλκονται σεξουαλικά από το πόσο έξυπνος είναι κάποιος.

Πώς μας ωφελεί ψυχολογικά το σεξ

Σεξ οφέλη ψυχική υγεία: Υπάρχουν ενδείξεις ότι το σεξ αυξάνει τη γνωστική σου ικανότητα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμη και μόνο το να σκέφτεστε μια προηγούμενη σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες αναλυτικής σκέψης. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα σεξουαλικά ενεργά τρωκτικά είχαν περισσότερους νευρώνες στον ιππόκαμπό τους (μια περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μνήμη) από τους παρθένους αρουραίους.

Πως άλλαξε η covid-19 την σεξουαλική μας ζωή

Σεξ κορωνοϊός: Η έρευνα αφορά τον ρόλο που έπαιξε η πανδημία σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την χρήση προφυλακτικού από τους νέους και την πρόληψη της μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, και τα ποσοστά χρήσης ανέρχονται στο εντυπωσιακό 88%.

Τι γίνεται με το σεξ στο διάστημα;

Σεξ στο διάστημα: Η πυραυλική επιστήμη μπορεί να μας μεταφέρει στο διάστημα, αλλά θα είναι οι ανθρώπινες σχέσεις που θα καθορίσουν εάν θα επιβιώσουμε και θα ευδοκιμήσουμε ως διαστημικός πολιτισμός.

Ο τρόπος που αντιδρούμε στην ερωτική απόρριψη αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς μας

Η ζωή είναι μικρή. Αναζητείστε να την περάσετε με ανθρώπους που ανταποδίδουν το συναίσθημά σας. Συχνά αναγνωρίζουμε κατόπιν εορτής ότι ο χρόνος που περάσαμε με έναν σύντροφο που δεν άξιζε για εμάς, ήταν χαμένος χρόνος.

Δωρεάν και ανώνυμος έλεγχος για HIV στο Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του ΕΟΔΥ στην Πολυκλινική Αθηνών

Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας ΕΟΔΥ: Ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί διαφορετικές δράσεις με στόχευση στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, καθώς και στην κοινότητα με σκοπό την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του HIV/AIDS.

Μπορεί η αποχή από το σεξ να έχει επιπτώσεις στην υγεία;

Αποχή από το σεξ: Όταν κάποιος δεν κάνει σεξ για μήνες ή χρόνια, είναι απίθανο να παρατηρήσει σωματικές παρενέργειες. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι το τακτικό σεξ μπορεί να έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, η μειωμένη αρτηριακή πίεση, τα χαμηλότερα επίπεδα στρες και ο μειωμένος κίνδυνος καρδιαγγειακών επεισοδίων.