Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική ζωή : Κρατήστε την ενεργή ακόμα και αν έχετε καρδιακά προβλήματα

Σεξουαλική ζωή :  Κρατήστε την ενεργή ακόμα και αν έχετε καρδιακά προβλήματα

Σεξουαλική ζωή : Μεταξύ των πολλών ερωτήσεων είναι εάν η καρδιακή νόσος, που ονομάζεται επίσης καρδιαγγειακή νόσος, θα επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή - ή εάν είναι ασφαλές να κάνετε σεξ.

Η αναπροσαρμογή στην καθημερινή ζωή μπορεί να είναι δύσκολη για τους  ασθενείς με καρδιακές παθήσεις . Αναρωτιέστε για τα πάντα: Πρέπει να φάω αυτό το φαγητό; Μπορώ να κάνω αυτή τη δραστηριότητα; Μπορεί το σώμα μου να αντιμετωπίσει το άγχος; Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική δήλωση που εκδόθηκε από την American Heart Association, είναι πιθανώς ασφαλές να κάνετε σεξ εάν η καρδιαγγειακή σας νόσος έχει σταθεροποιηθεί.

Picture of young couple having relationship problems crisis

Καρδιαγγειακά συμβάντα – όπως καρδιακές προσβολές  ή πόνος στο στήθος που προκαλείται από καρδιακές παθήσεις -,σπάνια συμβαίνουν κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα, επειδή η σεξουαλική δραστηριότητα είναι συνήθως για μικρό χρονικό διάστημα.

Να τι πρέπει να γνωρίζετε εάν έχετε διαγνωστεί με καρδιαγγειακή νόσο:

  • Ζητήστε από το γιατρό σας να σας αξιολογήσει πριν συνεχίσετε τη σεξουαλική δραστηριότητα.
  • Εάν είχατε καρδιακή ανεπάρκεια  ή καρδιακή προσβολή, η καρδιακή αποκατάσταση  και η τακτική σωματική δραστηριότητα  μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο επιπλοκών που σχετίζονται με τη σεξουαλική δραστηριότητα.

  • Εάν είστε γυναίκα που σκέφτεται να ξεκινήσει τον έλεγχο των γεννήσεων ή να μείνει έγκυος, φροντίστε να μιλήσετε πρώτα με το γιατρό σας.
  • Εάν αντιμετωπίζετε σεξουαλική δυσλειτουργία, ρωτήστε το γιατρό σας για να δείτε εάν θα μπορούσε να σχετίζεται με καρδιαγγειακές παθήσεις ή με άγχος, κατάθλιψη ή άλλους παράγοντες.
  • Μην παραλείψετε τα φάρμακα  που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τα καρδιαγγειακά συμπτώματα επειδή ανησυχείτε ότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη σεξουαλική ορμή ή τη λειτουργία σας. Η υγεία της καρδιάς σας πρέπει να έρθει πρώτη!
  • Τα φάρμακα για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας είναι γενικά ασφαλή, αν και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται εάν λαμβάνετε θεραπεία με νιτρικά άλατα για πόνο στο στήθος λόγω στεφανιαίας νόσου . Επίσης, δεν πρέπει να χορηγούνται 24-48 ώρες από τη χρήση στυτικής δυσλειτουργίας φαρμάκου (ανάλογα με το φάρμακο που χρησιμοποιείται).
  • Εάν είστε γυναίκα μετά την εμμηνόπαυση με καρδιαγγειακά νοσήματα, είναι γενικά ασφαλές να χρησιμοποιείτε οιστρογόνα που έχουν τοποθετηθεί τοπικά ή κολπικά για τη θεραπεία επώδυνης επαφής.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική ζωή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα : Μάθετε να διαχειρίζεστε τα συναισθήματα σας

Φύση : Απαλλαχτείτε από το στρες με φυσικό τρόπο

Διατροφή : Συμβουλές για υγιή μελλοντικό οργανισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το σεξ είναι σύμμαχός σας στην εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνόπαυση: Οι εναλλαγές της διάθεσης στην εμμηνόπαυση είναι μία μεγάλη πρόκληση. Το ένα λεπτό είσαι καλά και το επόμενο είσαι έτοιμη να ξεσπάσεις σε κλάματα. Δεν είναι περίεργο γιατί τόσες πολλές γυναίκες στην εμμηνόπαυση βιώνουν αυξημένο στρες. Λοιπόν, τα καλά νέα είναι ότι το σεξ είναι ένα φυσικό ανακουφιστικό από το στρες, καταπραϋντικό του άγχους.

Πώς η αποχή από το σεξ επηρεάζει την υγεία μας;

Σεξ έλλειψη: Αν και δεν υπάρχει χρυσός κανόνας που να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις, εντούτοις η απουσία σεξ ενδέχεται να επηρεάσει την σωματική αλλά και την ψυχική σας υγεία.

Τα οφέλη του σεξ για τις γυναίκες

Σεξ: Το σεξ μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας βοηθήσει να αγκαλιάσετε τη σεξουαλική σας πλευρά, ανακαλύπτοντας τι είναι καλό για εσάς. Επιπλέον, οι ορμόνες που παράγονται κατά το σεξ προάγουν μια καλύτερη συνολική διάθεση, ενισχύουν τη σεξουαλική σας ορμή και έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικής ικανοποίησης γενικά.

Τροφές που θα τονώσουν την λίμπιντό σας

Σεξ διατροφή: Σε μια μελέτη, οι ερευνητές συνέδεσαν την υψηλότερη πρόσληψη φρούτων με 14 τοις εκατό μείωση του κινδύνου για στυτική δυσλειτουργία.

Πώς να επιτύχετε κορυφαία σεξουαλική διέγερση

Σεξουαλική διέγερση: Θέλετε να απολαύσετε ποιοτική σεξουαλική διέγερση με τον σύντροφό σας; Ακολουθήστε τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο και θα βρίσκεστε σε πολύ καλό σημείο!

Πώς μπορεί να βοηθήσει το σεξ την ομορφιά μας;

Σεξ ομορφιά: Ο οργασμός με την αύξηση των οιστρογόνων που επιφέρει, η χαλάρωση και η αναζωογόνηση, όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν το σεξ απαραίτητο για ένα λαμπερό, νεανικό δέρμα!