Σεξουαλική Υγεία

Βιοιατρική Χειρουργική : Βελτιώνει την σεξουαλική ζωή των παχύσαρκων ατόμων

Βιοιατρική Χειρουργική : Βελτιώνει την σεξουαλική ζωή των παχύσαρκων ατόμων

Βιοιατρική Χειρουργική : Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βλέπουν διαρκή βελτίωση στη σεξουαλική τους ζωή μετά από βαριατρική χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) και παρουσιάστηκε εδώ στο ObesityWeek 2015, το μεγαλύτερο διεθνές γεγονός που επικεντρώθηκε στη βασική επιστήμη, την κλινική εφαρμογή και πρόληψη και θεραπεία της παχυσαρκίας. Το εβδομαδιαίο συνέδριο παχυσαρκίας διοργανώνεται από την Αμερικανική Εταιρεία Μεταβολικής και Βαριατρικής Χειρουργικής (ASMBS) και την Κοινωνία Παχυσαρκίας.

Περισσότεροι από 2.000 ασθενείς που εγγράφηκαν στη μελέτη Διαχρονικής Αξιολόγησης της Βαριατρικής Χειρουργικής (LABS) 2 συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο που αξιολογούσε τη σεξουαλική επιθυμία, τη δραστηριότητα και την ικανοποίηση και τον αντίκτυπο της σωματικής τους υγείας στη σεξουαλική λειτουργία ένα μήνα πριν και σε καθένα από τα πέντε χρόνια μετά από βαριατρική χειρουργική επέμβαση. Σχεδόν το 80 τοις εκατό των μελετών ήταν γυναίκες.

Βελτιωμένη η σεξουαλική ζωή μετά την επέμβαση

  • Το πρώτο έτος μετά τη χειρουργική επέμβαση, οι ασθενείς ανέφεραν αυξημένη συχνότητα σεξουαλικής επιθυμίας και δραστηριότητας και μεγαλύτερη ικανοποίηση με τη σεξουαλική λειτουργία, καθώς και μειωμένους περιορισμούς στη σεξουαλική δραστηριότητα που σχετίζονται με τη σωματική υγεία. Μέχρι το πέμπτο έτος, όλα τα μέτρα σεξουαλικής λειτουργίας παρέμειναν σημαντικά βελτιωμένα μετά τη χειρουργική επέμβαση (51,8% έναντι 31,5% των γυναικών και 58,3% έναντι 27,5% των ανδρών, ήταν μέτρια έως πολύ ικανοποιημένη με τη σεξουαλική λειτουργία) και 39 τοις εκατό των γυναικών και 55 τοις εκατό των ανδρών ήταν σεξουαλικά ενεργό πιο συχνά.

Τα οφέλη της στις γυναίκες

  • Μεταξύ των γυναικών, λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης πριν από τη χειρουργική επέμβαση και μεγαλύτερες μειώσεις στα συμπτώματα κατάθλιψης και μεγαλύτερη απώλεια βάρους μετά τη χειρουργική επέμβαση, σχετίζονται με τη βελτίωση της σεξουαλικής ικανοποίησης. Για άνδρες, νεότερη ηλικία, μη λευκή φυλή, λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης πριν από τη χειρουργική επέμβαση και μεγαλύτερη μείωση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων, διακοπή της αντικαταθλιπτικής φαρμακευτικής αγωγής, χωρίς ιστορικό καρδιαγγειακών παθήσεων και χρήση υπερτασικών φαρμάκων μετά τη χειρουργική επέμβαση που σχετίζονται με τη βελτίωση της σεξουαλικής ικανοποίηση.

Συμπεράσματα μελέτης

  • Οι άνθρωποι γενικά δεν θεωρούν τη σεξουαλική δυσλειτουργία ως κατάσταση που σχετίζεται με την παχυσαρκία, αλλά αυτή η μελέτη δείχνει ότι οι βελτιώσεις στη σεξουαλική ζωή είναι ένα επιπλέον όφελος που υπερβαίνει την απώλεια βάρους και τη βελτίωση άλλων παθήσεων και παθήσεων που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Ακολουθεί  βίντεο για το σεξ και την παχυσαρκία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

21/05: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

MasterChef 21/5: Η ανακοίνωση των κριτών για την τελική πεντάδα

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Παίξτε και κερδίστε έναν μετρητή γλυκόζης αίματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο απόλυτος οδηγός για ρομαντισμό στις διακοπές

Σεξ διακοπές: Με αυτές τις συμβουλές για το σεξ, μπορείτε να κάνετε τον ρομαντισμό των διακοπών σας πραγματικά εξαιρετικό. Απολαύστε τον χρόνο σας μαζί και δημιουργήστε αναμνήσεις που θα διαρκέσουν μια ζωή.

Γιατί είναι πολύτιμο το περπάτημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Το περπάτημα ως μια φυσική, ευχάριστη και ασφαλής δραστηριότητα, αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να διατηρήσετε τη φυσική και ψυχική υγεία σας κατά τη διάρκεια αυτής της ιδιαίτερης περιόδου.

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών - Κατανοώντας τις επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών: Η κατανόηση των επιπτώσεών του σε διάφορους τομείς, όπως ο μεταβολισμός, η ψυχική υγεία και ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, είναι κρίσιμη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών.

Ξεκλειδώνοντας τα μυστήρια του ταντρικού σεξ

Ταντρικό σεξ: Η ενεργειακή εναρμόνιση και η ανοιχτή επικοινωνία βοηθούν τα ζευγάρια να βιώσουν ένα βαθύτερο επίπεδο οικειότητας και σύνδεσης που ενισχύει τη σχέση τους ολιστικά.