Σεξουαλική Υγεία

Βιοιατρική Χειρουργική : Βελτιώνει την σεξουαλική ζωή των παχύσαρκων ατόμων

Βιοιατρική Χειρουργική : Βελτιώνει την σεξουαλική ζωή των παχύσαρκων ατόμων

Βιοιατρική Χειρουργική : Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βλέπουν διαρκή βελτίωση στη σεξουαλική τους ζωή μετά από βαριατρική χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) και παρουσιάστηκε εδώ στο ObesityWeek 2015, το μεγαλύτερο διεθνές γεγονός που επικεντρώθηκε στη βασική επιστήμη, την κλινική εφαρμογή και πρόληψη και θεραπεία της παχυσαρκίας. Το εβδομαδιαίο συνέδριο παχυσαρκίας διοργανώνεται από την Αμερικανική Εταιρεία Μεταβολικής και Βαριατρικής Χειρουργικής (ASMBS) και την Κοινωνία Παχυσαρκίας.

Περισσότεροι από 2.000 ασθενείς που εγγράφηκαν στη μελέτη Διαχρονικής Αξιολόγησης της Βαριατρικής Χειρουργικής (LABS) 2 συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο που αξιολογούσε τη σεξουαλική επιθυμία, τη δραστηριότητα και την ικανοποίηση και τον αντίκτυπο της σωματικής τους υγείας στη σεξουαλική λειτουργία ένα μήνα πριν και σε καθένα από τα πέντε χρόνια μετά από βαριατρική χειρουργική επέμβαση. Σχεδόν το 80 τοις εκατό των μελετών ήταν γυναίκες.

Βελτιωμένη η σεξουαλική ζωή μετά την επέμβαση

  • Το πρώτο έτος μετά τη χειρουργική επέμβαση, οι ασθενείς ανέφεραν αυξημένη συχνότητα σεξουαλικής επιθυμίας και δραστηριότητας και μεγαλύτερη ικανοποίηση με τη σεξουαλική λειτουργία, καθώς και μειωμένους περιορισμούς στη σεξουαλική δραστηριότητα που σχετίζονται με τη σωματική υγεία. Μέχρι το πέμπτο έτος, όλα τα μέτρα σεξουαλικής λειτουργίας παρέμειναν σημαντικά βελτιωμένα μετά τη χειρουργική επέμβαση (51,8% έναντι 31,5% των γυναικών και 58,3% έναντι 27,5% των ανδρών, ήταν μέτρια έως πολύ ικανοποιημένη με τη σεξουαλική λειτουργία) και 39 τοις εκατό των γυναικών και 55 τοις εκατό των ανδρών ήταν σεξουαλικά ενεργό πιο συχνά.

Τα οφέλη της στις γυναίκες

  • Μεταξύ των γυναικών, λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης πριν από τη χειρουργική επέμβαση και μεγαλύτερες μειώσεις στα συμπτώματα κατάθλιψης και μεγαλύτερη απώλεια βάρους μετά τη χειρουργική επέμβαση, σχετίζονται με τη βελτίωση της σεξουαλικής ικανοποίησης. Για άνδρες, νεότερη ηλικία, μη λευκή φυλή, λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης πριν από τη χειρουργική επέμβαση και μεγαλύτερη μείωση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων, διακοπή της αντικαταθλιπτικής φαρμακευτικής αγωγής, χωρίς ιστορικό καρδιαγγειακών παθήσεων και χρήση υπερτασικών φαρμάκων μετά τη χειρουργική επέμβαση που σχετίζονται με τη βελτίωση της σεξουαλικής ικανοποίηση.

Συμπεράσματα μελέτης

  • Οι άνθρωποι γενικά δεν θεωρούν τη σεξουαλική δυσλειτουργία ως κατάσταση που σχετίζεται με την παχυσαρκία, αλλά αυτή η μελέτη δείχνει ότι οι βελτιώσεις στη σεξουαλική ζωή είναι ένα επιπλέον όφελος που υπερβαίνει την απώλεια βάρους και τη βελτίωση άλλων παθήσεων και παθήσεων που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Ακολουθεί  βίντεο για το σεξ και την παχυσαρκία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

21/05: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

MasterChef 21/5: Η ανακοίνωση των κριτών για την τελική πεντάδα

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Παίξτε και κερδίστε έναν μετρητή γλυκόζης αίματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυνανισμός στην περίοδο: H τεχνική αυτοφροντίδας που θα σε ανταμείψει

Αυνανισμός στην περίοδο: Κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, τα επίπεδα οιστρογόνων αυξάνονται και τα επίπεδα προγεστερόνης μειώνονται, προκαλώντας αύξηση της τεστοστερόνης. Η άνοδος της τεστοστερόνης ρυθμίζει τη σεξουαλική ορμή, γι 'αυτό πιθανότατα νιώθετε πολύ "καυτή" αυτή την περίοδο και οι οργασμοί σας είναι πιο έντονοι.

Γιατί κάνουμε περισσότερο σεξ τον χειμώνα;

Σεξ χειμώνας: Έχετε παρατηρήσει ότι η ερωτική επιθυμία πολλαπλασιάζεται καθώς η θερμοκρασία πέφτει; Υπάρχουν 7 επιστημονικοί λόγοι για αυτό το φαινόμενο και σας τους παρουσιάζουμε αναλυτικά.

Οι ορμονικές αποκρίσεις της αυτοϊκανοποίησης και τα οφέλη τους στην υγεία

Αυνανισμός οφέλη: Ο αυνανισμός απελευθερώνει ορμόνες και νευροδιαβιβαστές που βοηθούν στη μείωση του στρες και της αρτηριακής πίεσης, ενώ προάγουν τη χαλάρωση, η οποία μπορεί να διευκολύνει τον ύπνο.

Το συναίσθημα της μοναξιάς μέσα σε μια σχέση

Τηλεφωνήστε στον φίλο σας ή περάστε χρόνο με την αδελφή σας. Μην ξεχνάτε να καλλιεργείτε τις άλλες σημαντικές σχέσεις σας. Θα σας υπενθυμίσουν ότι αγαπάτε τους άλλους και ότι εσείς οι ίδιοι αγαπιέστε.

Μπορεί η απιστία να προβλεφθεί;

Σεξ απιστία: Μελέτη αποδεικνύει πως η απιστία είναι προβλέψιμη, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό, μέσα από επιστημονικούς αλγόριθμους.

Πώς να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή μετά τα 50

Σεξ εμμηνόπαυση: Το να μιλάτε για το σεξ και την απόλαυση θα πρέπει να είναι το ίδιο με το να μιλάτε για οποιοδήποτε πρόκληση στη σχέση σας. Περιγράψτε καθαρά και αυθεντικά πώς «αισθάνεστε» για την κατάσταση και τι σας προβληματίζει, αντί να κατηγορείτε τον/την συντρόφου σας για αυτήν. Είναι σημαντικό να βρείτε χρόνο και ένα ουδέτερο μέρος για να μιλήστε με κοινό στόχο σας να κάνετε το σεξ ευχάριστο και για τους δυο σας.