Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική υγεία : H διατροφή ενισχύει την λίμπιντο

Σεξουαλική υγεία : H διατροφή ενισχύει την λίμπιντο

Σεξουαλική υγεία : Μια καλή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της λίμπιντο και να διασφαλίσει ότι το σώμα σας λειτουργεί καλά. Μια κακή διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε πολλά ζητήματα υγείας, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη σεξουαλική σας ζωή.

Πιο συγκεκριμένα η στυτική δυσλειτουργία συνδέεται συχνά με την παχυσαρκία και τον διαβήτη, που μπορεί να προκληθεί από μια κακή διατροφή. Το φαγητό είναι ένα σημαντικό μέρος της καθημερινής σας ζωής και της συνολικής υγείας. Επομένως, δεν μπορεί να σας εκπλήξει ότι η διατροφή σας μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή.

Η αλλαγή των διατροφικών σας συνηθειών και συμπεριφορών μπορεί να μην είναι θεραπεία για σεξουαλικά ζητήματα, αλλά είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Συμπληρώματα διατροφής
  • Η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής και η λήψη ορισμένων συμπληρωμάτων μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της συνολικής υγείας και της σεξουαλικής ζωής.

Υγιεινή διατροφή

  • Η τροφοδοσία του σώματός με τα σωστά είδη τροφίμων μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τη διάθεσή σας και τα επίπεδα ενέργειας για να υποστηρίξετε μια υγιή σχέση και σεξουαλική ζωή. Για βέλτιστη υγεία, φάτε μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, κορεσμένα λίπη, πρόσθετα σάκχαρα και νάτριο. Φάτε μια μεγάλη ποικιλία από φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, ξηρούς καρπούς και άπαχες πρωτεΐνες. Για να αποφύγετε την αύξηση βάρους, μην τρώτε περισσότερες θερμίδες από ό, τι καίτε σε μια ημέρα.

Ψευδάργυρος

  • Η σχέση μεταξύ ψευδαργύρου και σεξουαλικής υγείας δεν είναι πλήρως κατανοητή, αλλά ο ψευδάργυρος φαίνεται να επηρεάζει την παραγωγή τεστοστερόνης από το σώμα σας. Είναι επίσης απαραίτητο για την ανάπτυξη σπέρματος και σπέρματος στους άνδρες. Τα κατάλληλα επίπεδα ψευδαργύρου μπορούν να ενισχύσουν τη γονιμότητα των ανδρών. Ο ψευδάργυρος και άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως το φυλλικό οξύ, μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη γονιμότητα των γυναικών.

Αλκοόλ

  • Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μειώσει τις αναστολές σας και να αυξήσει την πιθανότητα συμμετοχής σε σεξουαλική δραστηριότητα. Ωστόσο, μπορεί επίσης να προκαλέσει οξεία ή χρόνια στυτική δυσλειτουργία. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μη ασφαλή συμπεριφορά. Όταν συνδυάζετε το σεξ με το αλκοόλ, είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιήσετε τις κατάλληλες προφυλάξεις για να αποτρέψετε την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Η κατανάλωση αλκοόλ εκτός ελέγχου μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά τη συμπεριφορά και τις σχέσεις σας με άλλα άτομα. Μην βασίζεστε στο αλκοόλ για να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική υγεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η διαφορά του σπέρματος και των προσπερματικών υγρών

Ηπατίτιδα : Η καλή σεξουαλική ζωή βοηθάει στην θεραπεία της

Σεξουαλική ζωή : Τα προβλήματα που την ανισχυροποιούν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Sexting : Δείτε πως θα σώσετε τον γάμο σας

Ενώ το sexting μπορεί να μοιάζει με μια φλερτ μορφή επικοινωνίας που χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα που αναζητούν fling, αποδεικνύεται ότι όσοι ωφελούνται περισσότερο από την αποστολή ατμών μηνυμάτων είναι στην πραγματικότητα μακροχρόνιες, δεσμευμένες σχέσεις 

Τα οφέλη της χορτοφαγίας στη σεξουαλική σας υγεία

Σεξουαλική Υγεία Διατροφή: Μπορεί η διατροφή να επηρεάσει την ερωτική σας διέργεση ή/και λίμπιντο; Σύμφωνα με μια έρευνα, η απάντηση είναι "Ναι, μπορεί" και επιπλέον η χορτοφαγική ή vegan διατροφή μπορεί να σας προσφέρει και μεγαλύτερη απόλαυση στο κρεβάτι.

Σεξουαλική ζωή: Συμβουλές για να είναι υγιείς

Σεξουαλική ζωή : Το πόσο συχνά κάνετε σεξ εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως εάν έχετε σύντροφο, τι άλλο συμβαίνει στη ζωή σας και πόσο ισχυρή είναι η σεξουαλική σας ορμή.

Τι γνωρίζουμε για τα διεγερτικά φυσικά προϊόντα

Αφροδισιακά τρόφιμα: Εάν σκέφτεστε να στραφείτε σε φυσικές επιλογές προκειμένου να αυξήσετε τη λίμπιντό σας, ίσως να θέλετε να ρίξετε μια ματιά σε ορισμένα χαρακτηριστικά αυτών, προτού τα δοκιμάσετε, καθώς κάποια μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας.

Σεξουαλική διέγερση : Συμβουλές για να την πετύχετε

Σεξουαλική διέγερση : Το καλό σεξ μπορεί να έρθει σε καλή επικοινωνία - πόσο καλά εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να εκφράσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Συχνά, ωστόσο, οι γυναίκες απλά δεν έχουν τις λέξεις για να περιγράψουν τι τους αρέσει ή δεν έχουν αρκετή εμπειρία για να προτείνουν άλλες τεχνικές

Σεξουαλική ζωή : Κάντε από κοινού τις δουλειές του σπιτιού και απογειώστε την

Σεξουαλική ζωή : Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα αποκαλύπτει ότι τα ζευγάρια απολαμβάνουν πιο συχνό και ικανοποιητικό σεξ και για τους δύο συντρόφους, όταν οι άνδρες συνέβαλαν δίκαια στις οικιακές εργασίες.