Σεξουαλική Υγεία

Σεξ Ηλικία: Είναι σεξουαλικά ενεργοί οι άνω των 70;

Σεξ Ηλικία: Είναι σεξουαλικά ενεργοί οι άνω των 70;

Σεξ Ηλικία: Οι ερευνητές ρώτησαν 511 άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω που ζούσαν στο Βέλγιο πόσο σεξουαλικά ενεργοί ήταν τον περασμένο χρόνο. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Κάτι λιγότερο από το ένα τρίτο των ατόμων ηλικίας άνω των 70 ετών είναι σεξουαλικά ενεργοί, αποκάλυψε μια έρευνα. Η Adina Cismaru-Inescu στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης στο Βέλγιο και οι συνάδελφοί της ενδιαφέρονται για τη σεξουαλική δραστηριότητα των ηλικιωμένων και πώς αυτή σχετίζεται με την ευημερία τους. Για να κατανοήσουν καλύτερα την επικράτηση της σεξουαλικής δραστηριότητας σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, οι ερευνητές διεξήγαγαν μια έρευνα σε 511 άτομα που ζούσαν στο Βέλγιο και ήταν ηλικίας 70 ετών και άνω. Από τους συμμετέχοντες, οι 200 ​​ήταν στα ογδόντα τους και οι 29 στα ενενήντα τους.

Σεξουαλική δραστηριότητα σε μεγαλύτερη ηλικία

Τριάντα ένα τοις εκατό των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι ήταν σεξουαλικά ενεργοί τον περασμένο χρόνο. Αυτό ορίστηκε ως η ενασχόληση με οποιοδήποτε είδος σεξουαλικής πρακτικής, συμπεριλαμβανομένης της κολπικής επαφής, του αυνανισμού, του στοματικού και του πρωκτικού σεξ. Από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, το 47 τοις εκατό είπε ότι είχαν εμπλακεί σε πράξεις “σωματικής τρυφερότητας” με έναν σύντροφο, κυρίως φιλιά και αγκαλιές, τους τελευταίους 12 μήνες. Η σεξουαλική δραστηριότητα ήταν πιο κοινή μεταξύ των ατόμων που είχαν σύντροφο και “ανεκτική στάση” στην οικειότητα, σύμφωνα με κοινά κριτήρια. Όσοι ήταν σχετικά νεότεροι από τους άλλους συμμετέχοντες και δεν είχαν αναπηρία ήταν επίσης πιο πιθανό να είναι σεξουαλικά ενεργοί.

Συνολικά, το 74 τοις εκατό των σεξουαλικά ενεργών συμμετεχόντων είπαν ότι ήταν ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή, σύμφωνα με την Cismaru-Inescu. Από αυτούς που δεν ήταν σεξουαλικά ενεργοί, σχεδόν το 60 τοις εκατό είπε ότι, επίσης, ήταν ικανοποιημένοι με αυτό το επίπεδο οικειότητας. “Όταν μιλάμε για ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, έχουμε απλώς αυτή την ιδέα ότι, “α, αυτοί είναι απλώς γιαγιάδες και παππούδες που τους αρέσει να μαγειρεύουν και να πηγαίνουν βόλτα”, λέει η Cismaru-Inescu. “Δεν πιστεύουμε καν ότι θα μπορούσαν να έχουν σεξουαλικότητα”.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ζητήσει να αναγνωριστεί η σεξουαλικότητα ως πτυχή της ευημερίας σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Αλλά σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρυσι, η Cismaru-Inescu και οι συνεργάτες της ανέφεραν πώς οι επαγγελματίες υγείας δεν διαθέτουν γνώσεις και δεξιότητες επικοινωνίας όσον αφορά τη σεξουαλικότητα μεταξύ των ηλικιωμένων. “Η σεξουαλικότητα στη μετέπειτα ζωή υπάρχει”, λέει. “Αυτά είναι καθαρά στοιχεία και δεν μπορούν να διαψευσθούν”. “Έτσι, σε διαφορετικά επίπεδα, πρέπει να κάνουμε κάτι, επειδή οι επαγγελματίες υγείας δεν γνωρίζουν πολλά γι’ αυτό, και το προσωπικό του γηροκομείου πρέπει να αναγνωρίσει ότι οι άνθρωποι θέλουν λίγο χρόνο μόνοι τους, που σημαίνει όχι απλώς να περπατούν στα δωμάτιά τους αλλά να τους αφήνουν να έχουν λίγο ιδιωτικό χρόνο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα σεξουαλικά παιχνίδια που θα πάνε την επέτειό σας στο επόμενο επίπεδο

Σε ποια ηλικία μειώνεται η σεξουαλική δραστηριότητα;

Λόγοι που κάποιοι παντρεύονται τον πρώτο τους εραστή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έλλειψη υποστήριξης στον χώρο εργασίας για τις εμμηπαυσιακές γυναίκες

Εμμηνόπαυση: Το 10% των γυναικών έχουν εγκαταλείψει τη δουλειά τους λόγω της εμμηνόπαυσης. Η μεγαλύτερη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο για γυναίκες στην εμμηνόπαυση υποδηλώνει ότι απαιτείται άμεση δράση.

Πώς επηρεάζει η σεξουαλική επαφή τον εγκέφαλο;

Σεξ: Είναι αλήθεια ότι τα επίπεδα ορμονών αλλάζουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που κάνει τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα τρυπήματα αντρικού γεννητικού οργάνου

Οι ιστοί του πέους μπορεί επίσης να απορρίψουν το piercing ή το piercing μπορεί να μεταναστεύσει σε διαφορετική θέση. Και τα δύο μπορεί να οδηγήσουν σε ερυθρότητα, κάψιμο, αποχρωματισμό ή πρήξιμο στο πέος ή στη γύρω περιοχή καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος αντιδρά στο ξένο υλικό.

Η ευλογιά των πιθήκων ασκεί τεράστια πίεση στις σεξουαλικές κλινικές

Ευλογιά πιθήκων σεξ: Η ασθένεια, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε πιθήκους, μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο μέσω στενής σωματικής επαφής, η οποία φυσικά συμπεριλαμβάνει όλες τις μορφές της σεξουαλικής επαφής.

Οι Ρεπουμπλικανοί εισάγουν τη «Διακήρυξη των δικαιωμάτων των γυναικών» για να προστατεύσουν τα επιτεύγματα των βιολογικών γυναικών

Το θέμα των βιολογικών αρσενικών που αγωνίζονται στα γυναικεία αθλήματα βρέθηκε στο επίκεντρο της εθνικής προσοχής πρόσφατα, καθώς η τρανς γυναίκα Lia Thomas έκανε αγώνες στο πρωτάθλημα κολύμβησης και καταδύσεων NCAA 2022.

6 Tips για να κάνετε σεξ μετά τον τοκετό

Σεξ και τοκετός: Οι περισσότερες γυναίκες φοβούνται να έρθουν σε επαφή με τον σύζυγό τους μετά τον τοκετό. Διαβάστε τα tips που σας δίνουμε και απολαύστε τη σεξουαλική σας δραστηριότητα.

Ερευνητές από την Καλιφόρνια αναζητούν γυναίκες πρόθυμες να χρησιμοποιήσουν σεξουαλικά παιχνίδια για την επιστήμη

«Αυτή η μελέτη είναι ένα σημαντικό επόμενο βήμα γιατί είναι μια προοπτική μελέτη και θα είναι σε θέση να αξιολογήσει τις αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία και τη λειτουργία του πυελικού εδάφους με την πάροδο του χρόνου σε σχέση με τη χρήση δονητή», είπε η Herbenick.