Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική δραστηριότητα: Σε ποια ηλικία μειώνεται το ενδιαφέρον για το σεξ;

Σεξουαλική δραστηριότητα: Σε ποια ηλικία μειώνεται το ενδιαφέρον για το σεξ;

Σεξουαλική δραστηριότητα: Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να είναι σεξουαλικά ενεργοί, να αναφέρουν μια καλή σεξουαλική ζωή και να ενδιαφέρονται περισσότερο για το σεξ σε σχέση με τις γυναίκες. Όμως, μειώνεται η επιθυμία για σεξ; Διαβάστε εδώ ποιο είναι το προσδόκιμο όριο ηλικίας για σεξουαλική δραστηριότητα.

Η ζωή είναι μικρότερη για τους άνδρες, αλλά το σεξουαλικά ενεργό προσδόκιμο ζωής είναι μεγαλύτερο. Αυτό σημαίνει ότι οι άνδρες σταδιακά χάνουν την υγεία τους, ενώ οι γυναίκες χάνουν τους συντρόφους τους. κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την σεξουαλική δραστηριότητα. Κάποιες έρευνες έχουν αποδείξει ότι στην ηλικία των 55, οι άνδρες μπορούν να έχουν άλλα 15 χρόνια σεξουαλικής δραστηριότητας, αλλά οι γυναίκες σε αυτή την ηλικία έχουν λιγότερα από 11 χρόνια. Αν μάλιστα οι άνδρες είναι απόλυτα υγιείς,  μπορούν να προσθέσουν 5 έως 7 χρόνια σε αυτόν τον αριθμό και οι υγιείς γυναίκες 3 έως 6 χρόνια.

Σταματάει ποτέ η επιθυμία για σεξ;

Αν έχετε ήδη απογοητευτεί από τους παραπάνω αριθμούς για τις γυναίκες, σκεφτείτε μόνο ότι οι  άνδρες τείνουν να παντρεύονται νεότερες γυναίκες, να πεθαίνουν νωρίτερα και να ενδιαφέρονται περισσότερο για το σεξ. Το ενδιαφέρον για το σεξ, η συμμετοχή στο σεξ και ακόμη και η ποιότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας ήταν υψηλότερα για τους άνδρες από τις γυναίκες και αυτό το χάσμα μεταξύ των φύλων διευρύνθηκε με την ηλικία βάση της συγκεκριμένης έρευνας επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει επίσης μια θετική σχέση μεταξύ της υγείας της μετέπειτα ζωής, της σεξουαλικής συνεργασίας και της σεξουαλικής δραστηριότητας. Στην συγκεκριμένη έρευνα όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της σχέσης τους και βαθμολόγησαν την ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής και πόσο συχνά έκαναν σεξ. Αξιολόγησαν επίσης το επίπεδο της γενικής τους υγείας ως φτωχό, δίκαιο, καλό, πολύ καλό ή εξαιρετικό.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να είναι σεξουαλικά ενεργοί, να αναφέρουν μια καλή σεξουαλική ζωή και να ενδιαφέρονται περισσότερο για το σεξ σε σχέση με τις γυναίκες. Αυτή η διαφορά ήταν πιο έντονη μεταξύ της ηλικιακής ομάδας 75 έως 85 ετών, όπου σχεδόν το 40 τοις εκατό των ανδρών, σε σύγκριση με το 17 τοις εκατό των γυναικών, ήταν σεξουαλικά ενεργοί. Το καλό με την συγκεκριμένη έρευνα είναι ότι οι ενήλικες μπορούν να απολαύσουν πολλά χρόνια σεξουαλικής δραστηριότητας πέρα ​​από την ηλικία των 55 και αυτό είναι σίγουρα κάτι πολύ θετικό.

Από όλα τα παραπάνω μπορούμε να καταλάβουμε ότι η σεξουαλική δραστηριότητα δεν εξαρτάται 100% από το σώμα  αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό της ελέγχεται και από το μυαλό και αυτό είναι κάτι που μπορεί να σώσει μια σχέση που μετά από πολλά χρόνια έχει βαλτώσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η σεξουαλική δυσλειτουργία προσβάλλει και τις γυναίκες

10 τρόποι για να ανανεώσετε τη σεξουαλική σας ζωή

Τι είναι η σεξουαλική θεραπεία και πώς λειτουργεί

Μπορεί η δίαιτα κέτο να αυξήσει τη λίμπιντο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

2 ανησυχητικά σημάδια στο εσώρουχο που ίσως σηματοδοτούν μια σπάνια μόλυνση

Λεμφοκοκκίωμα: Η λοίμωξη του ορθού μπορεί επίσης να προκαλέσει οίδημα και ουλές με αποτέλεσμα τον κίνδυνο μακροχρόνιων επιπλοκών του εντέρου. Σπάνια η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος προκαλώντας φλεγμονή των αρθρώσεων ή του ήπατος.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.