Σεξουαλική Υγεία

Σεξ Εμμηνόπαυση: Οι αλλαγές που φέρνει στη σεξουαλική ζωή η εμμηνόπαυση

Σεξ Εμμηνόπαυση: Οι αλλαγές που φέρνει στη σεξουαλική ζωή η εμμηνόπαυση

Σεξ Εμμηνόπαυση: Σύμφωνα, με ειδικούς, περίπου το ένα τρίτο των μακροχρόνιων σχέσεων δεν κάνουν σεξ ή κάνουν έρωτα μόνο περιστασιακά. Αλλά δεν το θεωρούν απαραίτητα πρόβλημα. Με το πέρας του χρόνου και την εξέλιξη της σχέσης, οι σύντροφοι ενδέχεται να συμμετέχουν σε άλλες δραστηριότητες ή συμπεριφορές οικειότητας, όπως η αγκαλιά, ο κοινός ποιοτικός χρόνος κα. Αυτές είναι εξίσου σημαντικές πηγές ευχαρίστης σε μία σχέση. 

Παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία: Τα οιστρογόνα σας πέφτουν κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και τα χρόνια που προηγήθηκαν. Αυτή η αλλαγή έχει τεράστιο αντίκτυπο στη σεξουαλική λειτουργία. Μπορεί να μειώσει την επιθυμία και να δυσκολέψει τη διέγερση. Μπορεί επίσης να είναι αιτία της κολπικής ξηρότητας, που με τη σειρά της ενδέχεται να κάνει την σεξουαλική επαφή επώδυνη. Πάνω από το ένα τρίτο των γυναικών στην εμμηνόπαυση, ή μετά, αναφέρουν ότι έχουν σεξουαλικές δυσκολίες, από την έλλειψη ενδιαφέροντος για σεξ έως πρόβληματα οργασμού.

Επιπλέον, με την ηλικία είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε προβλήματα υγείας. Χρόνιες ασθένειες και τραυματισμοί μπορούν να εξαντλήσουν την ενέργειά σας, να προκαλέσουν σωματικό πόνο και να μειώσουν την αυτοπεποίηθησή σας αναφορικά με την εικόνα του σώματός σας – όλα αυτά επηρεάζουν τη σεξουαλική σας επιθυμία.

Οι λιγότερες σεξουαλικές επαφές δεν είναι λόγος ανησυχίας

Συνήθως, η σεξουαλική επαφή στα ώριμα χρόνια της ενήλικης ζωής δεν είναι τόσο ευχάριστη για τα ζευγάρια όσο παλιά. Αυτό οφείλεται στις σωματικές αλλαγές, όπως η κολπική ξηρότητα και η στυτική δυσλειτουργία, που αποτελούν συχνές σεξουαλικές προκλήσεις μεταξύ των μεγαλύτερων ενηλίκων. Οι μισές γυναίκες στα 50 τους συνεχίζουν να έχουν επαφή, αλλά στα 70 τους μόνο το 27 τοις εκατό των γυναικών κάνουν σεξ, σύμφωνα με στατιστικές μελέτες.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να είστε σε επαφή με τον/την σύντροφό σας, ακόμη κι αν η διείσδυση δεν είναι ο στόχος. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής με τη βοήθεια λιπαντικών, κολπικών ενυδατικών ή συνταγογραφούμενων φαρμάκων, μπορείτε να μειώσετε τις άβολες ή και επώδυνες προκλήσεις που φέρνει η ηλικία στην ερωτική σας ζωή.

Σύμφωνα, με ειδικούς, περίπου το ένα τρίτο των μακροχρόνιων σχέσεων δεν κάνουν σεξ ή κάνουν έρωτα μόνο περιστασιακά. Αλλά δεν το θεωρούν απαραίτητα πρόβλημα. Με το πέρας του χρόνου και την εξέλιξη της σχέσης, οι σύντροφοι ενδέχεται να συμμετέχουν σε άλλες δραστηριότητες ή συμπεριφορές οικειότητας, όπως η αγκαλιά, ο κοινός ποιοτικός χρόνος κα. Αυτές είναι εξίσου σημαντικές πηγές ευχαρίστης σε μία σχέση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι πιο κοινές αιτίες που κάνουν τις γυναίκες να χάσουν την όρεξή τους για σεξ

Η σεξουαλική επιθυμία κατά την εμμηνόπαυση και μετά

Επίπονη συνουσία : Μάθετε τους παράγοντες που την δημιουργούν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία κατά και μετά την εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνοπάυση: Ανεξάρτητα από το πότε ξεκινά η εμμηνόπαυση, τον λόγο που ξεκινά και την ταυτότητα φύλου ενός ατόμου, μπορεί να επηρεάσει την επιθυμία και την εμπειρία του σεξ.

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές

Φυσικοί τρόποι να ενιχύσετε τη λίμπιντο

Σεξουαλική υγεία: Το άγχος, οι δυσκολίες στη σχέση, οι ανησυχίες για την υγεία και η ηλικία μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Ενώ μια χαμηλή λίμπιντο δεν είναι συνήθως προβληματική, μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις και την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου

Με ένα “hi” φλερτάρουμε και με ένα "διαβάστηκε" που δεν απαντήθηκε ποτέ ξεφλερτάρουμε και ξεαγαπάμε, αγενέστατοι, εγωιστές και κομπλεξικοί.

Ποστάρουμε τραγούδια και γεμίζουμε «ελπίδα» με ένα ποστάρισμα, άσχετο αν δεν αφορά εμάς ή αν μας έχει κομματιάσει η προηγούμενη απροσδιόριστη συμπεριφορά ή και αδιαφορία. Κάνουμε τους αναλυτές και ζούμε στο ψέμα και την υποκρισία μας πίσω από τα «έξυπνα τηλέφωνα» που έκαναν εμάς ηλίθιους και δειλούς.

Συμβουλές για απολαυστική σεξουαλική ζωή κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και μετά

Σεξ Εμμηνόπαυση: Οι γυναίκες αναφέρουν ότι αυνανίζονται λιγότερο συχνά κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, αλλά το σόλο παιχνίδι διατηρεί τη σεξουαλική ενέργεια ζωντανή. Το να είσαι single δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι σεξουαλικός/ή. Η σεξολόγος Sheri Winston συνιστά να αυνανίζεστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για να κρατήσετε αναμμένη τη φλόγα.