Σεξουαλική Υγεία

Σεξ: Γιατί οι γυναίκες χάνουν το ενδιαφέρον τους για σεξ

Σεξ: Γιατί οι γυναίκες χάνουν το ενδιαφέρον τους για σεξ

Σεξ: Η απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας, γνωστή με ιατρικούς όρους ως διαταραχή σεξουαλικής επιθυμίας (HSDD), είναι η πιο κοινή μορφή σεξουαλικής δυσλειτουργίας μεταξύ των γυναικών όλων των ηλικιών. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι σχεδόν το ένα τρίτο των γυναικών ηλικίας 18 έως 59 ετών χάνουν το ενδιαφέρον τους για σεξ.

Η απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας είναι το μεγαλύτερο σεξουαλικό πρόβλημα μεταξύ των γυναικών. Για έναν αυξανόμενο αριθμό γυναικών, οι φθίνουσες ορμόνες, το εργασιακό άγχος, οι προκλήσεις των σχέσεων και άλλα προβλήματα επηρεάζουν τη σεξουαλική τους επιθυμία.

Η απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας, γνωστή με ιατρικούς όρους ως διαταραχή σεξουαλικής επιθυμίας (HSDD), είναι η πιο κοινή μορφή σεξουαλικής δυσλειτουργίας μεταξύ των γυναικών όλων των ηλικιών. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι σχεδόν το ένα τρίτο των γυναικών ηλικίας 18 έως 59 ετών χάνουν το ενδιαφέρον τους για σεξ.

Σε αντίθεση με την κύρια σεξουαλική πρόκληση των ανδρών, τη στυτική δυσλειτουργία, το μεγαλύτερο σεξουαλικό ζήτημα των γυναικών προκαλείται από ένα συνδυασμό τόσο ψυχικών όσο και σωματικών παραγόντων, οι οποίοι δεν είναι πιθανό να θεραπευτούν απλώς με ένα χάπι.

“Η σεξουαλικότητα των γυναικών τείνει να είναι πολύπλευρη και αρκετά περίπλοκη”, λέει η σεξουαλική ψυχολόγος Sheryl Kingsberg, PhD. Αλλά τα τελευταία χρόνια υπάρχουν διαθέσιμες αποτελεσματικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν να επανέλθει η ερωτική όρεξη στη ζωή των γυναικών.

Οι πιο κοινές αιτίες απώλειας της σεξουαλικής επιθυμίας στις γυναίκες περιλαμβάνουν:

  • Θέματα διαπροσωπικών σχέσεων. Η έλλειψη συναισθηματικής ικανοποίησης από τη σχέση, η γέννηση ενός παιδιού και η φροντίδα ενός αγαπημένου προσώπου μπορούν να μειώσουν τη σεξουαλική επιθυμία.
  • Κοινωνικοπολιτισμικές επιρροές. Το εργασιακό άγχος, η πίεση από τους συνομηλίκους και οι εικόνες που κατασκευάζουν τα media περί της σεξουαλικότητας μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη σεξουαλική επιθυμία.
  • Χαμηλή τεστοστερόνη. Η τεστοστερόνη επηρεάζει τη σεξουαλική ορμή τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Τα επίπεδα τεστοστερόνης κορυφώνονται στα μέσα της δεκαετίας του 20 ετών των γυναικών και στη συνέχεια μειώνονται σταθερά μέχρι την εμμηνόπαυση, όταν μειώνονται δραματικά.
  • Ιατρικά προβλήματα: Ψυχικές προκλήσεις όπως κατάθλιψη ή ιατρικές καταστάσεις, όπως ενδομητρίωση, ινομυώματα και διαταραχές του θυρεοειδούς, επηρεάζουν τη σεξουαλική ορμή μιας γυναίκας.
  • Φάρμακα: Ορισμένα αντικαταθλιπτικά, φάρμακα που μειώνουν την αρτηριακή πίεση και από του στόματος αντισυλληπτικά μπορούν να μειώσουν τη σεξουαλική ορμή.
  • Ηλικία. Τα επίπεδα των ανδρογόνων στο αίμα μειώνονται συνεχώς στις γυναίκες καθώς μεγαλώνουν.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το σεξ είναι μια απόλαυση με σημαντικά οφέλη για την υγεία

Συχνότερη σεξουαλική δραστηριότητα μειώνει τη θνητότητα σε επιζώντες από καρδιακή προσβολή

Νέα μελέτη για το ποιος καθορίζει τη συχνότητα των ερωτικών επαφών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αριστεύσετε στην τέχνη του φιλιού

Σεξ φιλί: Το σωστό φιλί μπορεί να απογειώσει εσάς και τον ερωτικό σας σύντροφο, ταξιδεύοντάς σας σε κόσμους μαγικούς και ξυπνώντας όλες σας τις αισθήσεις. Πώς να το καταφέρετε λοιπόν, με αφετηρία τα δυο σας χείλη;

Πόσο σεξ είναι αρκετό σε μία σχέση;

Αρκετό σεξ: Κάθε σχέση είναι μοναδική και κάθε άνθρωπος ικανοποιείται διαφορετικά. Τι θα πρέπει να μας ενδιαφέρει ως προς την συχνότητα της σεξουαλικής επαφής;