Σεξουαλική Υγεία

Ανοργασμία Γυναίκες: Γιατί δεν μπορώ να τελειώσω κατά τη διάρκεια του σεξ [vid]

Ανοργασμία Γυναίκες: Γιατί δεν μπορώ να τελειώσω κατά τη διάρκεια του σεξ [vid]

Ανοργασμία Γυναίκες: Εάν και η έλλειψη οργασμού δεν είναι πάντα πρόβλημα για όλους τους ανθρώπους, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να επηρρεάσει την σχέση όσων την βιώνουν με τον εαυτό και τους συντρόφους τους. 

Η ανοργασμία είναι ο ιατρικός όρος που χρησιμοποιείται για την απόδοση της τακτικής δυσκολίας στην επίτευξη οργασμού μετά από σεξουαλική διέγερση. Οι οργασμοί ποικίλλουν σε ένταση. Το ίδιο ποικίλλει και η συχνότητα τους, ενώ η διέγερση που απαιτείται για να επέλθει οργασμός διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ωστόσο, οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται κάποιο βαθμό άμεσης ή έμμεσης διέγερσης της κλειτορίδας για να έρθουν σε οργασμό. Επιπλέον, οι οργασμοί συχνά αλλάζουν με την ηλικία, ιατρικά ζητήμα ή φαρμακευτικές αγωγές. Εάν είστε ευχαριστημένες με την σεξουαλική σας ζώη, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, εάν η έλλειψη οργασμού ή η ένταση του οργασμού σας σάς απασχολεί, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με την ανοργασία.

Συμπτώματα της ανοργασμίας

Ο οργασμός είναι ένα αίσθημα έντονης σωματικής ευχαρίστησης και απελευθέρωσης της έντασης, που συνοδεύεται από ακούσιες ρυθμικές συσπάσεις των μυών του πυελικού εδάφους. Αλλά δεν φαίνεται πάντα – ή ακούγεται – όπως συχνά βλέπουμε στις ταινίες. Ο τρόπος με τον οποίο βιώνεται ένας οργασμός ποικίλλει μεταξύ των γυναικών και ακόμη και το ίδιο άτομο μπορεί να βιώνει διαφορετικά τους οργασμούς του.

Εξ ορισμού, τα κύρια συμπτώματα της ανοργασμίας είναι η αδυναμία οργασμού ή μεγάλες καθυστερήσεις στην επίτευξη οργασμού. Υπάρχουν όμως διάφοροι τύποι ανοργασμίας:

  • Δια βίου ανοργασία. Δεν είχατε ποτέ οργασμό.
  • Είχατε οργασμούς, αλλά τώρα δυσκολεύεστε να φτάσετε στην κορύφωση.
  • Είστε σε θέση να έχετε οργασμό μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ ή του αυνανισμού ή μόνο με έναν συγκεκριμένο σύντροφο.
  • Γενικευμένη ανοργασία. Δεν μπορείτε να έχετε οργασμό σε καμία περίπτωση ή με κανέναν σύντροφο.

 

Αιτίες της ανοργασμίας

Ο οργασμός είναι μια πολύπλοκη αντίδραση σε διάφορους φυσικούς, συναισθηματικούς και ψυχολογικούς παράγοντες. Οι δυσκολίες σε οποιονδήποτε από αυτούς τους τομείς μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητά σας να νιώσετε οργασμό.

Στις φυσικές αιτίες της ανοργασμίες συναντάμε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας και η νόσος του Πάρκινσον, φυσικών αλλαγών (γυναικολογικές χειρουργικές επεμβάσεις, όπως η υστερεκτομή ή οι χειρουργικές επεμβάσεις αντιμετώπισης του καρκίνου). Επιπλέον, κάποια συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορούν να αναστείλλουν τον οργασμό, όπως φάρμακα για την αρτηριακή πίεση, αντιψυχωσικά, αντιισταμινικά και αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Τέλος, υπάρχουν και πολλοί ψυχολογικοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην ικανότητά σας να έρθετε σε οργασμό. Προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως το άγχος ή/και η κατάθλιψη, οικονομικές πιέσεις, πολιτισμικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις, η αμηχανία ή/και η ενοχή για το σεξ, προηγούμενη σεξουαλική ή συναισθηματική κακοποίηση κα.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να προλάβετε έναν πονοκέφαλο

Τα μυστικά μακροζωίας των ιθαγενών του Αμαζονίου

Σοφία Παυλίδου: Το δικό μου περιστατικό δεν φωτίστηκε όσο έπρεπε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ασκήσεις Kegel για άνδρες: Πώς να τις κάνετε

Ασκήσεις Kegel: Πριν ξεκινήσετε την εξάσκηση Kegel, μάθετε πώς να εντοπίζετε τους σωστούς μύες και δώστε λίγο χρόνο στην προπόνηση για να κατανοήσετε τη σωστή τεχνική.

ΒDSM : Σκοτεινές σεξουαλικές επιθυμίες

ΒDSM : Όταν ένας σύντροφος θέλει να δοκιμάσει BDSM ή παιχνίδια, αλλά ο άλλος σύντροφος δεν ενδιαφέρεται, λέει να πει απαλά στον σύντροφό σας τι ακριβώς θέλετε να δοκιμάσετε.

Σπέρμα : Μάθετε πως να το διατηρήσετε

Σπέρμα : Η κατακράτηση σπέρματος είναι η πρακτική της αποφυγής εκσπερμάτωσης. Φυσικά, μπορείτε να το αποφύγετε εντελώς από τη σεξουαλική δραστηριότητα

Προφυλακτικά : Δείτε πόσο διαρκούν

Προφυλακτικά : Η μέση διάρκεια ζωής ενός προφυλακτικού είναι τρία έως πέντε χρόνια, ανάλογα με τον κατασκευαστή και τον τρόπο αποθήκευσής του.