Σεξουαλική Υγεία

Σεξ Εμμηνόπαυση: Πώς επηρεάζει η εμμηνόπαυση τη σεξουαλική επιθυμία

Σεξ Εμμηνόπαυση: Πώς επηρεάζει η εμμηνόπαυση τη σεξουαλική επιθυμία

Σεξ Εμμηνόπαυση: Παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το ενδιαφέρον μιας γυναίκας για σεξ κατά την εμμηνόπαυση και μετά από αυτή.

Η απώλεια οιστρογόνων και τεστοστερόνης μετά την εμμηνόπαυση μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στο σώμα μιας γυναίκας και τη σεξουαλική της επιθυμία. Οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση μπορεί να παρατηρήσουν ότι δεν διεγείρονται πια το ίδιο εύκολα και μπορεί να είναι λιγότερο ευαίσθητες στο άγγιγμα και το χάδι. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μικρότερο ενδιαφέρον για σεξ.

Επίσης, χαμηλότερα επίπεδα οιστρογόνων μπορεί να προκαλέσουν πτώση της παροχής αίματος στον κόλπο. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τη λίπανση του κόλπου, με αποτέλεσμα ο κόλπος να είναι ξηρός και να καθιστά το σεξ άβολο ή και επίπονο.

Άλλοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το ενδιαφέρον μιας γυναίκας για σεξ κατά την εμμηνόπαυση και μετά περιλαμβάνουν:

  • Προβλήματα ελέγχου της ουροδόχου κύστης
  • Διαταραχές ύπνου
  • Κατάθλιψη ή άγχος
  • Στρες
  • Φάρμακα
  • Ανησυχίες για την υγεία

Η εμμηνόπαυση μειώνει τη σεξουαλική ορμή σε όλες τις γυναίκες;

Όχι. Ορισμένες μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες λένε ότι έχουν βελτιωμένη σεξουαλική επιθυμία. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε λιγότερο άγχος που συνδέεται με το φόβο της εγκυμοσύνης. Επίσης, πολλές μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες συχνά έχουν λιγότερες ευθύνες ανατροφής, κάτι που τους επιτρέπει να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τη σχέση με τον/την σύντροφό τους.

 

Τι μπορώ να κάνω για τη θεραπεία της κολπικής ξηρότητας κατά την εμμηνόπαυση;

Κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, η κολπική ξηρότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί με υδατοδιαλυτά λιπαντικά.

Μην χρησιμοποιείτε μη υδατοδιαλυτά λιπαντικά όπως η βαζελίνη, γιατί μπορούν να αποδυναμώσουν το λάτεξ, το υλικό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή προφυλακτικών.

Τα μη υδατοδιαλυτά λιπαντικά μπορούν επίσης να παρέχουν ένα μέσο για την ανάπτυξη βακτηρίων, ιδιαίτερα σε ένα άτομο του οποίου το ανοσοποιητικό σύστημα έχει εξασθενήσει από τη χημειοθεραπεία.

Οι κολπικές ενυδατικές κρέμες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε πιο τακτική βάση για τη διατήρηση της υγρασίας στον κόλπο. Μπορείτε επίσης να μιλήσετε με το γιατρό σας για κολπική θεραπεία με οιστρογόνα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επίπονη συνουσία : Μάθετε τους παράγοντες που την δημιουργούν

Εμμηνόπαυση : Οι παρενέργειες που δημιουργεί στην σεξουαλική ζωή

Νέα δεδομένα για την ερωτική συμπεριφορά των δύο φύλων - Όλα εξηγούνται

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία κατά και μετά την εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνοπάυση: Ανεξάρτητα από το πότε ξεκινά η εμμηνόπαυση, τον λόγο που ξεκινά και την ταυτότητα φύλου ενός ατόμου, μπορεί να επηρεάσει την επιθυμία και την εμπειρία του σεξ.

Μυστικά για να τονώσετε τη λίμπιντό σας

Η μειωμένη λίμπιντο δεν αποτελεί απαραίτητα πρόβλημα, αν όμως κάποιος θέλει να ενισχύσει τη σεξουαλική του επιθυμία, μπορεί να δοκιμάσει διάφορες φυσικές μεθόδους που έχουν αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικές

Φυσικοί τρόποι να ενιχύσετε τη λίμπιντο

Σεξουαλική υγεία: Το άγχος, οι δυσκολίες στη σχέση, οι ανησυχίες για την υγεία και η ηλικία μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο. Ενώ μια χαμηλή λίμπιντο δεν είναι συνήθως προβληματική, μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις και την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου

Με ένα “hi” φλερτάρουμε και με ένα "διαβάστηκε" που δεν απαντήθηκε ποτέ ξεφλερτάρουμε και ξεαγαπάμε, αγενέστατοι, εγωιστές και κομπλεξικοί.

Ποστάρουμε τραγούδια και γεμίζουμε «ελπίδα» με ένα ποστάρισμα, άσχετο αν δεν αφορά εμάς ή αν μας έχει κομματιάσει η προηγούμενη απροσδιόριστη συμπεριφορά ή και αδιαφορία. Κάνουμε τους αναλυτές και ζούμε στο ψέμα και την υποκρισία μας πίσω από τα «έξυπνα τηλέφωνα» που έκαναν εμάς ηλίθιους και δειλούς.