Σεξουαλική Υγεία

Οργασμός: Σπάζοντας τον κώδικα της ανοργασμίας

Οργασμός: Σπάζοντας τον κώδικα της ανοργασμίας

Οργασμός: Η αντιμετώπιση του χάσματος του οργασμού και της ανοργασμίας είναι ένας τρόπος για να αισθάνεστε ενδυναμωμένοι και να καλλιεργείτε υγιείς σχέσεις,

Σηκώστε το χέρι σας αν γνωρίζετε έναν κάποιον που δεν έχει βιώσει ποτέ οργασμό. Τώρα φανταστείτε έναν κόσμο όπου ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων δεν γνωρίζει αυτή την κορύφωση της ευχαρίστησης λόγω της βιολογίας τους – λοιπόν… δεν χρειάζεται να το φανταστείτε. Το χάσμα του οργασμού ή η διαφορά στον ρυθμό με τον οποίο βιώνουν οργασμούς από cis-άντρες και cis-γυναίκες είναι καλά τεκμηριωμένη παγκοσμίως. Το Sex-Ed Survey της Allo Health, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, το επιβεβαίωσε και για την Ινδία, όπου το 15. 81% των γυναικών ανέφεραν ότι δεν βίωσαν ποτέ οργασμό μέσω οποιουδήποτε είδους σεξουαλικής δραστηριότητας.

Αυτό το φαινόμενο της μη βίωσης οργασμού αναγνωρίζεται επίσης στην ιατρική ως μια δυσλειτουργία της σεξουαλικής υγείας γνωστή ως ανοργασμία. Η ανοργασμία είναι η επίμονη αδυναμία επίτευξης οργασμών παρά την επαρκή σεξουαλική διέγερση. Ενώ μπορεί να επηρεάσει όλα τα φύλα, είναι πιο συχνή στις γυναίκες cis. Η ίδια έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι το 56, 65% των ανδρών είχε οργασμό κατά τη διάρκεια όλων των ειδών σεξ.

Τα άτομα με ανοργασμία μπορεί ακόμα να απολαμβάνουν το σεξ και η εμπειρία διαφέρει από το ένα άτομο στο άλλο, από την παντελή έλλειψη οργασμών έως τους σπάνιους οργασμούς ή τις λιγότερο έντονες εκρήξεις ευχαρίστησης. Όμως, δεν έχουν χαθεί όλα. Η ανοργασμία μπορεί να αντιμετωπιστεί – με βάση το τι την προκαλεί. Η στρατηγική θεραπείας θα μπορούσε να περιλαμβάνει παρεμβάσεις όπως σεξουαλική εκπαίδευση, καθοδήγηση ευχαρίστησης, θεραπεία και φαρμακευτική αγωγή.

Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκύψει λόγω διαφόρων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της γενικής έλλειψης γνώσης σχετικά με την ανατομία του σώματος και τον ρόλο τους στην ευχαρίστηση ή/και ιατρικά ζητήματα – ορμονικά, συναισθηματικά ή σωματικά. Από την εμπειρία μου στη θεραπεία 1500+ περιπτώσεων σεξουαλικής ανησυχίας μόνο τους τελευταίους 9 μήνες. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να συνεργαστείτε με έναν ειδικευμένο θεραπευτή ή γιατρό για να καταλάβετε τη βασική αιτία που προκάλεσε την απώλεια του οργασμού σας.

Μια άλλη σημαντική ανησυχία που πρέπει να αντιμετωπιστεί για να καλυφθεί αυτό το κενό οργασμού είναι το κενό επικοινωνίας μεταξύ των συντρόφων. Θα εκπλαγείτε αν μάθετε πόσες φορές η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία με τον σύντροφό σας μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε ο ένας το σώμα και τις σεξουαλικές ανάγκες του άλλου με μεγαλύτερη σαφήνεια, οδηγώντας αυτόματα σε αυξημένη ευχαρίστηση, ακόμη και σε οργασμούς.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, μερικά ζευγάρια μπορεί να χρειαστούν υποστήριξη από έναν σύμβουλο για να βοηθήσει στη δημιουργία ενός καναλιού επικοινωνίας – και αυτό είναι απολύτως εντάξει! Η σημασία της επικοινωνίας μεταξύ των συντρόφων τονίζεται από το γεγονός ότι το 21,16% των γυναικών κάνουν οργασμό κατά τη διάρκεια του αυνανισμού, αλλά αποτυγχάνουν να επιτύχουν έναν οργασμό με έναν σύντροφο σύμφωνα με την έκθεση Allo Sex-Ed Survey.

Η αντιμετώπιση του χάσματος του οργασμού και της ανοργασμίας είναι ένας τρόπος για να αισθάνεστε ενδυναμωμένοι, να καλλιεργείτε υγιείς σχέσεις, να αμφισβητείτε τους κοινωνικούς κανόνες και να βιώσετε δίκαια την ευχαρίστηση που σας αξίζει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιοι είναι οι μύθοι και ποιες οι αλήθειες για την ονείρωξη;

Το πολύ αλάτι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σεξουαλική σας ζωή

Γιατί παθαίνετε κράμπες μετά το σεξ;

Πόσο σημαντικοί είναι οι οργασμοί για την διατήρηση της υγείας μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι καλύτερες στάσεις σεξ για νέα ζευγάρια

Στάσεις σεξ: Για να βοηθήσουμε εσάς και τον σύντροφό σας να ξεκινήσετε μια αισθησιακή περιπέτεια, συγκεντρώσαμε μια λίστα με μερικές από τις καλύτερες στάσεις σεξ για νέα ζευγάρια.

Τι είναι η διεμφυλικότητα;

Bisexual: Η κατανόηση της αμφισεξουαλικότητας αποτελεί μέρος της αναγνώρισης και του σεβασμού του ποικίλου φάσματος των ανθρώπινων σεξουαλικών προσανατολισμών.