Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Οργασμός: Σπάζοντας τον κώδικα της ανοργασμίας

Οργασμός: Σπάζοντας τον κώδικα της ανοργασμίας

Οργασμός: Η αντιμετώπιση του χάσματος του οργασμού και της ανοργασμίας είναι ένας τρόπος για να αισθάνεστε ενδυναμωμένοι και να καλλιεργείτε υγιείς σχέσεις,

Σηκώστε το χέρι σας αν γνωρίζετε έναν κάποιον που δεν έχει βιώσει ποτέ οργασμό. Τώρα φανταστείτε έναν κόσμο όπου ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων δεν γνωρίζει αυτή την κορύφωση της ευχαρίστησης λόγω της βιολογίας τους – λοιπόν… δεν χρειάζεται να το φανταστείτε. Το χάσμα του οργασμού ή η διαφορά στον ρυθμό με τον οποίο βιώνουν οργασμούς από cis-άντρες και cis-γυναίκες είναι καλά τεκμηριωμένη παγκοσμίως. Το Sex-Ed Survey της Allo Health, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, το επιβεβαίωσε και για την Ινδία, όπου το 15. 81% των γυναικών ανέφεραν ότι δεν βίωσαν ποτέ οργασμό μέσω οποιουδήποτε είδους σεξουαλικής δραστηριότητας.

Αυτό το φαινόμενο της μη βίωσης οργασμού αναγνωρίζεται επίσης στην ιατρική ως μια δυσλειτουργία της σεξουαλικής υγείας γνωστή ως ανοργασμία. Η ανοργασμία είναι η επίμονη αδυναμία επίτευξης οργασμών παρά την επαρκή σεξουαλική διέγερση. Ενώ μπορεί να επηρεάσει όλα τα φύλα, είναι πιο συχνή στις γυναίκες cis. Η ίδια έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι το 56, 65% των ανδρών είχε οργασμό κατά τη διάρκεια όλων των ειδών σεξ.

Τα άτομα με ανοργασμία μπορεί ακόμα να απολαμβάνουν το σεξ και η εμπειρία διαφέρει από το ένα άτομο στο άλλο, από την παντελή έλλειψη οργασμών έως τους σπάνιους οργασμούς ή τις λιγότερο έντονες εκρήξεις ευχαρίστησης. Όμως, δεν έχουν χαθεί όλα. Η ανοργασμία μπορεί να αντιμετωπιστεί – με βάση το τι την προκαλεί. Η στρατηγική θεραπείας θα μπορούσε να περιλαμβάνει παρεμβάσεις όπως σεξουαλική εκπαίδευση, καθοδήγηση ευχαρίστησης, θεραπεία και φαρμακευτική αγωγή.

Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκύψει λόγω διαφόρων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της γενικής έλλειψης γνώσης σχετικά με την ανατομία του σώματος και τον ρόλο τους στην ευχαρίστηση ή/και ιατρικά ζητήματα – ορμονικά, συναισθηματικά ή σωματικά. Από την εμπειρία μου στη θεραπεία 1500+ περιπτώσεων σεξουαλικής ανησυχίας μόνο τους τελευταίους 9 μήνες. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να συνεργαστείτε με έναν ειδικευμένο θεραπευτή ή γιατρό για να καταλάβετε τη βασική αιτία που προκάλεσε την απώλεια του οργασμού σας.

Μια άλλη σημαντική ανησυχία που πρέπει να αντιμετωπιστεί για να καλυφθεί αυτό το κενό οργασμού είναι το κενό επικοινωνίας μεταξύ των συντρόφων. Θα εκπλαγείτε αν μάθετε πόσες φορές η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία με τον σύντροφό σας μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε ο ένας το σώμα και τις σεξουαλικές ανάγκες του άλλου με μεγαλύτερη σαφήνεια, οδηγώντας αυτόματα σε αυξημένη ευχαρίστηση, ακόμη και σε οργασμούς.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, μερικά ζευγάρια μπορεί να χρειαστούν υποστήριξη από έναν σύμβουλο για να βοηθήσει στη δημιουργία ενός καναλιού επικοινωνίας – και αυτό είναι απολύτως εντάξει! Η σημασία της επικοινωνίας μεταξύ των συντρόφων τονίζεται από το γεγονός ότι το 21,16% των γυναικών κάνουν οργασμό κατά τη διάρκεια του αυνανισμού, αλλά αποτυγχάνουν να επιτύχουν έναν οργασμό με έναν σύντροφο σύμφωνα με την έκθεση Allo Sex-Ed Survey.

Η αντιμετώπιση του χάσματος του οργασμού και της ανοργασμίας είναι ένας τρόπος για να αισθάνεστε ενδυναμωμένοι, να καλλιεργείτε υγιείς σχέσεις, να αμφισβητείτε τους κοινωνικούς κανόνες και να βιώσετε δίκαια την ευχαρίστηση που σας αξίζει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιοι είναι οι μύθοι και ποιες οι αλήθειες για την ονείρωξη;

Το πολύ αλάτι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σεξουαλική σας ζωή

Γιατί παθαίνετε κράμπες μετά το σεξ;

Πόσο σημαντικοί είναι οι οργασμοί για την διατήρηση της υγείας μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μήπως τελικά βοηθάει την σχέση σας με τον σύντροφο σας;

Τηλεόραση σχέση: Η παρακολούθηση μιας εκπομπής με τον σύζυγό σας μπορεί να είναι μια εμπειρία δεσμού για διάφορους λόγους, οι οποίοι συμβάλλουν στην ενίσχυση της σχέσης σας και στην ενίσχυση της σύνδεσής σας.

Σημάδια πως ο σύντροφος σας μπορεί να είναι Ναρκισσιστής

Ναρκισισμός σύντροφος: Ο εντοπισμός ενδείξεων ότι ο σύντροφός σας μπορεί να παλεύει με τον ναρκισσισμό μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να πλοηγηθείτε πιο αποτελεσματικά στη δυναμική της σχέσης σας.

Ερευνητές αναπτύσσουν νέα τεχνική για τη διάγνωση διαταραχών της σεξουαλικής ανάπτυξης

Χρησιμοποιώντας αυτό το μοντέλο, μπόρεσαν να αναγνωρίσουν τις συγκεκριμένες μοριακές αλλαγές που έχουν ως αποτέλεσμα εξασθενημένο σχηματισμό όρχεων και σπερματογένεση.

Τα τοξικά μικροπλαστικά είναι παντού, συμπεριλαμβανομένων και των sex toys

Sex toys: Η έρευνα ρίχνει φως στους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση διαφόρων τύπων σεξουαλικών παιχνιδιών, τονίζοντας την ανάγκη οι καταναλωτές να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Όλο και περισσότεροι έφηβοι κάνουν σεξ κάτω από την ηλικία των 13 ετών

Έρευνα σεξ: Σύμφωνα με νέα έρευνα, όλο και περισσότερα αγόρια στις Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν σεξ πριν κλείσουν τα 13. Οι αρχές δηλώνουν ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι ανησυχητικά, καλώντας έτσι τους γονείς να το γνωρίζουν.

Close Icon