Σεξουαλική Υγεία

Αλάτι σεξ: Το πολύ αλάτι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σεξουαλική σας ζωή

Αλάτι σεξ: Το πολύ αλάτι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σεξουαλική σας ζωή

Αλάτι σεξ: Η επιπλέον πρόσληψη αλατιού μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση . Εάν έχετε αυτήν την πάθηση, κινδυνεύετε από φραγμένες αρτηρίες και βλάβη των αιμοφόρων αγγείων. 

Η υπερβολική πρόσληψη νατρίου δεν είναι καλή για την υγεία. Μπορεί να οδηγήσει σε πολλές χρόνιες παθήσεις όπως η υπέρταση και οι καρδιακές παθήσεις. Μια μελέτη στο Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Ιατρικής (IMM), Karolinska Institutet, Στοκχόλμη, Σουηδία, λέει ότι η υψηλή πρόσληψη νατρίου μπορεί επίσης να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και λανθάνοντος αυτοάνοσου διαβήτη σε ενήλικες. Οι ερευνητές είδαν μια μέση αύξηση 43 τοις εκατό στον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 για κάθε επιπλέον γραμμάριο νατρίου που καταναλώνονταν την ημέρα. Η επιπλέον πρόσληψη αλατιού μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση. Εάν έχετε αυτήν την πάθηση, κινδυνεύετε από φραγμένες αρτηρίες και βλάβη των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένης της πυελικής σας περιοχής. Εάν συμβεί αυτό, θα παρεμποδιστεί η ροή του αίματος στη λεκάνη. Αυτή είναι μια από τις κύριες αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας. Χρειάζεστε σωστή ροή αίματος στο πέος για να επιτύχετε και να διατηρήσετε μια στύση. Εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα με αυτό, ελέγξτε την αρτηριακή σας πίεση.

Το επιπλέον αλάτι μπορεί να επηρεάσει και τη γυναικεία σεξουαλικότητα 

Εάν είστε γυναίκα, πρέπει και εσείς να αποφύγετε να προσθέσετε αυτή την επιπλέον πρέζα αλάτι στο πιάτο του δείπνου σας. Η έρευνα λέει ότι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά τη σεξουαλική σας ζωή. Μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα στη διέγερση λόγω της μείωσης της ροής του αίματος στην περιοχή του κόλπου σας. Άλλα θέματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι η κολπική ξηρότητα και ο λιγότερο συχνός οργασμός. Η υψηλή κατανάλωση, όπως αναφέραμε προηγουμένως, προκαλεί υπέρταση. Αυτό οδηγεί σε κόπωση και λήθαργο. Μπορεί επίσης να είστε πολύ κουρασμένοι για σεξ τις περισσότερες μέρες. Η σεξουαλική σας ορμή μπορεί να μειωθεί ως αποτέλεσμα και μπορεί επίσης να χάσετε κάθε ενδιαφέρον για το σεξ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απολαύσετε μια υγιή σεξουαλική ζωή και η διατήρηση υγιών επιπέδων αρτηριακής πίεσης είναι ένας από αυτούς. Εδώ φέρνουμε μερικές συμβουλές για εσάς.

Προσέξτε την πρόσληψη αλατιού

Να προσέχετε πάντα την ποσότητα αλατιού που τρώτε. Περιορίζοντας τον εαυτό σας σε μια υγιεινή ποσότητα, θα μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης. Μειώστε το αλάτι ακόμα κι αν δεν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση. Μπορεί μόνο να βοηθήσει.

Να είστε σε φόρμα και υγιείς

Ελέγχεστε τακτικά για υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, επίπεδα χοληστερόλης και υπέρταση. Ασκήσου τακτικά. Αυτό θα σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά πολλές ασθένειες, που μπορούν να μειώσουν την σεξουαλική σας ορμή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εκπληκτικά οφέλη και χρήσεις του αλατισμένου νερού

Ποιοι τύποι αλάτων βοηθούν στην διατήρηση της ομορφιάς;

Προσθέστε το θαλασσινό αλάτι στο φαγητό σας

Ποια είναι τα καλύτερα ελληνικά θαλασσινά φαγητά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Είναι τα υγρά όνειρα κάτι το φυσιολογικό ή όχι;

Υγρά όνειρα: Τα υγρά όνειρα, γνωστά και ως οργασμοί ύπνου, είναι ένα φυσιολογικό και φυσικό φαινόμενο, ιδιαίτερα κατά την εφηβεία και τη νεαρή ενήλικη ζωή, αλλά μπορούν να συμβούν σε οποιαδήποτε ηλικία.

  Η εκσπερμάτιση μειώνει συχνά τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη;

Έτσι, ενώ η σχέση μεταξύ της συχνότητας της εκσπερμάτωσης και του καρκίνου του προστάτη δεν είναι πλήρως κατανοητή και υπάρχει πραγματική ανάγκη για περισσότερη έρευνα, η συχνή εκσπερμάτιση (εντός λογικής) σίγουρα δεν θα βλάψει, πιθανώς κάνει καλό και επομένως θα πρέπει να αποτελεί μέρος του υγιεινού τρόπου ζωής ενός άνδρα.

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει το στήθος και πότε σταματά η ανάπτυξή του;

Στήθος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του μαστού είναι μια φυσική και δυναμική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά την ανάπτυξη του εμβρύου και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την εφηβεία και μερικές φορές μέχρι την πρώιμη ενήλικη ζωή.

Πότε αρχίζει να μεγαλώνει και πότε σταματά η ανάπτυξη του πέους;

Πέος ανάπτυξη: Η ανάπτυξη του πέους είναι μια φυσική διαδικασία που συνήθως ξεκινά κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης και συνεχίζεται κατά τη βρεφική ηλικία, την παιδική ηλικία και την εφηβεία.

Είναι το σεξ τρόπος για να χωρίσετε κάποιον χωρίς να τον πληγώσετε ανεπανόρθωτα;

Χωρισμός πληγή: Η χρήση του σεξ ως μέσου για να χωρίσετε με κάποιον γενικά δεν συνιστάται και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική συναισθηματική βλάβη και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.

Οι αμβλώσεις τις πρώτες 12 εβδομάδες θα πρέπει να νομιμοποιηθούν πλήρως στη Γερμανία, λέει η Επιτροπή Friederike Heine

Τα δικαιώματα των αμβλώσεων έχουν γίνει ένα διχαστικό ζήτημα μεταξύ των ψηφοφόρων στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Οι αναθεωρήσεις της Πολωνίας το 2021 στους νόμους περί αμβλώσεων έγιναν πρωτοσέλιδα καθώς οι συντηρητικές πολιτικές ρίζωσαν σε μία από τις πιο αφοσιωμένες καθολικές χώρες της Ευρώπης.