Σεξουαλική Υγεία

Οργασμός: Πόσο σημαντικοί είναι οι οργασμοί για την διατήρηση της υγείας μας;

Οργασμός: Πόσο σημαντικοί είναι οι οργασμοί για την διατήρηση της υγείας μας;

Οργασμός: Οι οργασμοί μπορούν να αποτελέσουν φυσική θεραπεία για διάφορους τύπους πόνου, συμπεριλαμβανομένων των εμμηνορροϊκών κραμπών και των πονοκεφάλων έντασης.

Η κατανόηση του βαθύτατου αντίκτυπου της ωκυτοκίνης και των τακτικών οργασμών στην υγεία και την ευημερία είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στη διασύνδεση της σωματικής και συναισθηματικής μας κατάστασης. Εδώ, θα εμβαθύνουμε στα εννέα αξιοσημείωτα οφέλη των τακτικών οργασμών:

Οφέλη οργασμών

1. Αυξημένη κυκλοφορία: Η καθιστική φύση της σύγχρονης ζωής μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των μυϊκών ανισορροπιών και της μειωμένης πυελικής κυκλοφορίας. Οι οργασμοί, μέσω της απελευθέρωσης της ωκυτοκίνης και των σχετικών μυϊκών συσπάσεων, διεγείρουν την κυκλοφορία του πυελικού εδάφους. Δραστηριότητες όπως το hula hooping, ο χορός και η κίνηση μπορούν να ενισχύσουν περαιτέρω αυτό το όφελος, προάγοντας τη διανομή θρεπτικών ουσιών και ορμονών εκεί όπου το σώμα σας τις χρειάζεται περισσότερο.

2. Υπέροχο δέρμα: Οι οργασμοί πυροδοτούν την απελευθέρωση της ωκυτοκίνης, η οποία συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης. Η αυξημένη κορτιζόλη μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη παραγωγή σμήγματος, με δυνητικό αποτέλεσμα φραγμένους πόρους και φλεγμονή του δέρματος. Η επίτευξη λαμπερού δέρματος μέσω των τακτικών οργασμών είναι πράγματι κάτι περισσότερο από μια ευχάριστη παρενέργεια – είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα της ορμονικής ισορροπίας.

3. Βελτιωμένοι κύκλοι εμμήνου ρύσεως: Αν και η σχέση μεταξύ οργασμών και εμμηνορροϊκών κύκλων είναι πολύπλοκη, μελέτες δείχνουν ότι οι σεξουαλικά ενεργές γυναίκες μπορεί να έχουν πιο τακτικούς εμμηνορροϊκούς κύκλους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η σύνδεση μπορεί να είναι αμφίδρομη, με τους ήδη υγιείς εμμηνορροϊκούς κύκλους να ενισχύουν δυνητικά τη σεξουαλική ικανοποίηση. Μια ολιστική προσέγγιση της ορμονικής ισορροπίας είναι το κλειδί.

4. Ανακούφιση από τον πόνο: Οι οργασμοί μπορούν να αποτελέσουν φυσική θεραπεία για διάφορους τύπους πόνου, συμπεριλαμβανομένων των εμμηνορροϊκών κραμπών και των πονοκεφάλων έντασης. Η απελευθέρωση οξυτοκίνης και ενδορφινών μπορεί να προσφέρει αποτελεσματική ανακούφιση, προσφέροντας μια εναλλακτική λύση χωρίς φάρμακα για τη διαχείριση της δυσφορίας.

5. Ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα: Η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να διαμορφώσει το ανοσοποιητικό σύστημα, συμβάλλοντας σε μια κατάσταση ετοιμότητας για σύλληψη στις γυναίκες. Το μειωμένο άγχος και η απελευθέρωση ορμονών ευεξίας κατά τη διάρκεια του οργασμού μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, οδηγώντας ενδεχομένως σε λιγότερα κρυολογήματα και γρίπη.

6. Μειωμένο άγχος: Η οξυτοκίνη, που συχνά αναφέρεται ως “ορμόνη της αγάπης”, μπορεί να έχει αγχολυτική δράση. Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι η ωκυτοκίνη μπορεί να προάγει την ηρεμία ακόμη και παρουσία αγχωτικού περιβάλλοντος. Η αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας μετά τον οργασμό ευθυγραμμίζεται με αυτά τα ευρήματα.

7. Οφέλη κατά της γήρανσης: Η δεϋδροεπιανδροστερόνη (DHEA), μια ορμόνη κατά της γήρανσης, τείνει να μειώνεται με την ηλικία. Ωστόσο, οι οργασμοί μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των επιπέδων DHEA. Αυτή η ορμόνη σχετίζεται με τη βελτίωση της μυϊκής δύναμης, της οστικής πυκνότητας, της σύστασης του σώματος, της σεξουαλικής ικανοποίησης και της συνολικής ευεξίας, καθιστώντας την πολύτιμο πλεονέκτημα στην αναζήτηση νεανικής ζωτικότητας.

8. Ενισχυμένος ύπνος: Η απελευθέρωση οξυτοκίνης κατά τη διάρκεια του οργασμού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης, ηρεμώντας το μυαλό και προάγοντας τον καλύτερο ύπνο. Επιπλέον, η απελευθέρωση της αγγειοπιεστίνης, μιας ορμόνης που συνοδεύει την παραγωγή μελατονίνης, μπορεί να συμβάλει σε έναν ξεκούραστο ύπνο.

9. Μακροζωία: Είναι αξιοσημείωτο ότι μια μελέτη μεταξύ μεσήλικων ανδρών διαπίστωσε 50% χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ εκείνων με υψηλή συχνότητα οργασμού σε σύγκριση με εκείνους με χαμηλότερη συχνότητα. Ενώ η μακροζωία επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, αυτό το ενδιαφέρον εύρημα υποδηλώνει ότι οι τακτικοί οργασμοί μπορεί να παίζουν ρόλο στη συνολική υγεία και το προσδόκιμο ζωής.

Αυτά τα εννέα οφέλη υπογραμμίζουν τη βαθιά επίδραση της ωκυτοκίνης και της τακτικής σεξουαλικής δραστηριότητας στη σωματική και συναισθηματική ευεξία. Η υιοθέτηση μιας ολιστικής προσέγγισης της υγείας, που περιλαμβάνει τη διαχείριση του στρες, την τακτική κίνηση και μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο ζωντανό και γεμάτο ταξίδι ζωής. Η ιεράρχηση της αυτοφροντίδας και η αναγνώριση της διασύνδεσης των σωματικών μας λειτουργιών μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια πιο υγιή και ευτυχισμένη ύπαρξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί να κάνετε τόσο πολύ θόρυβο κατά τη διάρκεια του σεξ;

Πώς μπορεί να συνδέεται το στρες με τη σεξουαλική επαφή;

Ποια είναι τα αναζωογονητικά οφέλη του οργασμού;

Ποια είναι τα λάθη που κάνουν τα ζευγάρια στην μεταξύ τους σχέση;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιοι οι κίνδυνοι που υπάρχουν αν κάνετε πρωκτικό σεξ χωρίς προφυλακτικό;

Πρωκτικό σεξ: Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν προφυλακτικά για να αποφύγουν την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή λοιμώξεις ή ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν κατά τη διάρκεια του σεξ.

Απολαύστε το σεξ μετά από καιρό

Σεξ: Προσεγγίζοντας τη διαδικασία με ανοιχτό πνεύμα, περιέργεια και προθυμία για σύνδεση, τα ζευγάρια μπορούν να ανακαλύψουν ξανά την οικειότητα και να ενισχύσουν τον δεσμό τους με ουσιαστικούς τρόπους.

Η υπεριώδης ακτινοβολία ενισχύει τη γονιμότητα σε γυναίκες ηλικίας 30-40 ετών

Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου θα πρέπει να γίνεται πάντα με μέτρο και απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί εάν αυτή η έκθεση όντως βοηθά στη γονιμότητα και πόση έκθεση χρειάζεται.