Σεξουαλική Υγεία

Κακό σεξ οργασμός: Μπορείτε να έχετε έναν κακό οργασμό;

Κακό σεξ οργασμός: Μπορείτε να έχετε έναν κακό οργασμό;

Κακό σεξ οργασμός: Είναι δυνατόν να βιώσετε έναν άσχημο οργασμό, που θα καταστρέψει την εμπειρία σας αντί να την κορυφώσει;

Αν και οι οργασμοί θεωρούνται συνήθως ως ευχάριστες εμπειρίες, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior δείχνει ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε συναινετικές σεξουαλικές δραστηριότητες μπορούν πραγματικά να βιώσουν άσχημους οργασμούς. Η μελέτη εξέτασε 726 συμμετέχοντες σχετικά με προηγούμενες σεξουαλικές εμπειρίες όπου μπορεί να ένιωσαν πίεση για σεξ, πίεση για οργασμό ή συμφώνησαν στο σεξ που δεν ήθελαν πραγματικά. Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι περίπου το 55% των συμμετεχόντων είχε βιώσει κακό οργασμό σε τέτοιες καταστάσεις.

Λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι βιώνουν έναν κακό οργασμό

Η μελέτη διαπίστωσε ότι υπήρχαν πολλοί λόγοι που οι άνθρωποι βίωσαν έναν κακό οργασμό.

  • Αδύναμος οργασμός: Μερικοί άνθρωποι στη μελέτη ανέφεραν ότι οι οργασμοί τους ήταν πιο αδύναμοι και λιγότερο ευχάριστοι από ό,τι είχαν στο παρελθόν. Ένας λόγος για αυτό θα μπορούσε να είναι η έμφαση ότι εμείς ως κοινωνία δίνουμε στους οργασμούς ως καθοριστικό τέλος του σεξ, καθώς και ως δείκτη της επιτυχίας του. Η απόπειρα να έχουμε οργασμό, ακόμα και όταν δεν είμαστε πραγματικά σε αυτό, θα μπορούσε να κάνει τους οργασμούς να είναι πιο αδύναμοι.
  • Στενοί ρόλοι φύλου και σεξουαλικά σενάρια: Παρόμοια με τους παραπάνω λόγους, ορισμένοι συμμετέχοντες στη μελέτη διαπίστωσαν ότι οι στενοί ρόλοι των φύλων και τα σεξουαλικά σενάρια οδηγούσαν σε αρνητικούς οργασμούς. Ορισμένες γυναίκες στη μελέτη ένιωσαν πίεση να πάρουν οργασμό για να ευχαριστήσουν τους συντρόφους τους και οι άνδρες βίωσαν επίσης δυσάρεστες οργασμούς λόγω αυτών των στενών ρόλων φύλου και σεξουαλικών σεναρίων. Μερικοί συμμετέχοντες δήλωσαν ότι ένιωθαν πιεσμένοι να παίξουν και να ανταποκριθούν στα μη ρεαλιστικά στερεότυπα του να μπορούν να οργασθούν εύκολα ή να θέλουν πάντα σεξ.
  • Κακή οικειότητα: Άλλοι συμμετέχοντες στη μελέτη ισχυρίστηκαν ότι οι οργασμοί με έναν σύντροφο χωρίς στενή στενή σχέση ήταν δυσάρεστοι. Μια κακή σωματική και συναισθηματική σύνδεση με έναν σύντροφο μπορεί να δυσκολέψει ορισμένους να χαλαρώσουν πλήρως και να αφεθούν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας, εμποδίζοντας την ικανότητα να φτάσουν σε οργασμό ή καθιστώντας τον λιγότερο ευχάριστο.
  • Επώδυνος οργασμός: Ορισμένοι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι ο λόγος για τους κακούς οργασμούς τους ήταν ο πόνος. Ενώ ο πόνος κατά τη διάρκεια του οργασμού μπορεί να υποδηλώνει σεξουαλική δυσλειτουργία, πολλοί συμμετέχοντες στη μελέτη απέδωσαν τον πόνο τους σε συγκεκριμένες συνθήκες, όπως το σώμα τους να μην διεγείρεται επαρκώς για σεξ, να είναι πολύ κουρασμένο ή ο οργασμός που αργεί να συμβεί.
  • Ντροπή και ενοχή: Άλλοι συμμετέχοντες απέδωσαν τους κακούς οργασμούς τους στην ντροπή και την ενοχή τους για το σεξ λόγω θρησκευτικών και κοινωνικοπολιτιστικών παραγόντων.
  • Δυσφορία φύλου: Η δυσφορία του φύλου, ιδιαίτερα για τα τρανς άτομα, αναγνωρίστηκε ως ένας άλλος λόγος για δυσάρεστες οργασμούς. Για μερικούς, ο οργασμός χρησίμευσε ως ανήσυχη υπενθύμιση της αναντιστοιχίας μεταξύ του βιολογικού φύλου και της ταυτότητας φύλου τους, οδηγώντας σε έναν δυσάρεστο οργασμό.
  • Φετιχοποίηση: Οι έγχρωμοι που συμμετείχαν στη μελέτη ανέφεραν ότι ο φυλετικός φετιχισμός προκάλεσε ηθικές συγκρούσεις σχετικά με τη σεξουαλική εμπειρία, οδηγώντας σε αρνητικούς οργασμούς.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι μπορεί να βιώσουν κακό οργασμό

Πέρα από τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω, ορισμένες σεξουαλικές δυσλειτουργίες μπορεί να προκαλέσουν άσχημη ή δυσάρεστη αίσθηση στον οργασμό.

Ανοργασμία

Η ανοργασμία χαρακτηρίζεται από καθυστερημένους, σπάνιους ή απόντες οργασμούς ή από οργασμούς που είναι σημαντικά λιγότερο έντονοι, ακόμη και μετά από σεξουαλική διέγερση και επαρκή διέγερση. Μπορεί να συμβεί σε άτομα όλων των φύλων, αν και είναι λιγότερο συχνή σε άτομα με πέη.

Για τα άτομα με αιδοίο, είναι σύμπτωμα σεξουαλικής δυσλειτουργίας – γυναικεία οργασμική διαταραχή, ενώ σε ιδιοκτήτες πέους, είναι πιθανό σύμπτωμα καθυστερημένης εκσπερμάτισης. Η ανοργασμία προκαλείται από διάφορους παράγοντες, όπως το άγχος, η κατάθλιψη, το άγχος, οι παράγοντες της σχέσης, η εμμηνόπαυση και ορισμένα φάρμακα.

Ανηδονία

Η ανηδονία είναι μια σπάνια πάθηση που χαρακτηρίζεται από την αδυναμία να βιώσετε ευχαρίστηση από έναν οργασμό. Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται συνήθως σε άτομα με πέη και μερικές φορές αναφέρεται ως «διασχιστική οργασμική δυσλειτουργία ευχαρίστησης» ή «εκσπερματωτική ανηδονία». Παρά το γεγονός ότι μπορούν να εκσπερματώσουν κανονικά, τα άτομα με ανηδονία δεν βιώνουν καμία ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια της πράξης.

Ενώ μπορεί να επιτύχουν στύση και να αναγνωρίσουν ότι έχουν οργασμό, οι νευρικές οδοί στον εγκέφαλό τους που είναι υπεύθυνες για την ερμηνεία αυτών των αισθήσεων ως ευχάριστες απουσιάζουν. Η αιτία της διαταραχής είναι άγνωστη, αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους που πάσχουν από σεξουαλική ανηδονία, είναι απίθανο να είναι μόνιμη.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ημέρα υγιεινής περιόδου: Βάζοντας τέλος στη φτώχεια της περιόδου

Σεξουαλικά παιχνίδια για ζευγάρια που βρίσκονται μακριά

Τι είναι η νόσος Peyronie ή αλλιώς ινώδης σκλήρυνση του πέους;

Τι μπορεί να κάνει η έλλειψη σεξ στο μυαλό και στο σώμα μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το σεξ με βηματοδότη είναι απολύτως ασφαλές

Βηματοδότης σεξ: Όταν οι άνδρες και οι γυναίκες παρουσιάζουν σημάδια καρδιακού προβλήματος, η απάντηση μπορεί να είναι ένας βηματοδότης ή ένας εμφυτεύσιμος απινιδωτής καρδιομετατροπής (ICD).

Είναι τελικά το πέος μυς ή όργανο;

Μύες πέος: Το πέος δεν μοιάζει με τα περισσότερα άλλα μέρη του ανθρώπινου σώματος, καθώς μπορεί να πάρει  διαφορετικά σχήματα και μορφές μέσα σε λίγα λεπτά. 

Τι είναι η πολυγαμία και πόσο συχνή είναι;

Πολυγαμία: Η πολυγαμία είναι μια πολύπλοκη και πολιτισμικά διαφοροποιημένη πρακτική που αντανακλά την ποικιλομορφία των ανθρώπινων σχέσεων και των συζυγικών ρυθμίσεων.

Πώς να κάνετε σεξ κατά το 1ο, 2ο και 3ο τρίμηνο εγκυμοσύνης;

Σεξ εγκυμοσύνη: Για πολλούς, το σεξ και η εγκυμοσύνη δεν πάνε μαζί. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που τρομάζουν τα ζευγάρια για την έκβασή του. 

Τι γίνεται αν δεν έχετε όρεξη για σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Εγκυμοσύνη σεξ: Αγάπη, φροντίδα, στοργή που πλημμυρίζουν οι σύντροφοι ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τόσο κρίσιμης όσο η σωστή διατροφή και οι προγεννητικές βιταμίνες που συνιστάται να παίρνει η μητέρα.