Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Σεξουαλική Υγεία

Μετά το σεξ: Πόσο σημαντικό είναι το κομμάτι που ακολουθεί τον οργασμό για την σχέση μας;

Μετά το σεξ: Πόσο σημαντικό είναι το κομμάτι που ακολουθεί τον οργασμό για την σχέση μας;

Μετά το σεξ: Τα περιοδικά δίνουν συμβουλές για το πώς να κάνετε τους συντρόφους να έρθουν σε οργασμό ή πώς να είστε καλύτεροι στο προκαταρκτικό παιχνίδι, αλλά σπάνια μιλάμε για το κομμάτι που ακολουθεί.

Αναλύστε μια ιστορία ή ένα σενάριο και μπορείτε να χωρίσετε την αφήγηση σε μέρη. Το σεξ είναι σχεδόν το ίδιο. Ωστόσο, συχνά εστιάζουμε την προσοχή μας στα μέρη που μας φέρνουν στο αποκορύφωμα και στον οργασμό, όπου ζούμε το μεγαλύτερο μέρος της έντασης. Τα περιοδικά δίνουν συμβουλές για το πώς να κάνετε τους συντρόφους να έρθουν σε οργασμό ή πώς να είστε καλύτεροι στο προκαταρκτικό παιχνίδι, αλλά σπάνια μιλάμε για το κομμάτι που ακολουθεί. Είναι κρίμα γιατί αυτή η ενέργεια πτώσης είναι, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, από όπου προέρχεται η πλειοψηφία της ικανοποίησης από τη σχέση.

Πιθανότατα έχετε ακούσει τον όρο «afterglow», που ορίζεται ως η αύρα της ικανοποίησης και της εγγύτητας που έρχεται μετά το σεξ. Είναι το συναίσθημα που κάνει δύο ιδρωμένους ανθρώπους να θέλουν να χουχουλιάσουν αντί να βιαστούν για ντους. Τώρα, η Amy Muise, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο York στον Καναδά, αναφέρει ότι είναι η φαινομενικά βαρετή συζήτηση που κάνουμε ξαπλωμένοι που βοηθά την αγάπη να διαρκέσει.

Η Muise, που μελετά πώς η σεξουαλικότητα επηρεάζει τις σχέσεις, ξεκίνησε με τους συναδέλφους του να μάθει ποιο μέρος του σεξ έκανε τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με τους συντρόφους τους. Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2014 στο Archives of Sexual Behavior, ανέφεραν ότι ήταν αυτό που ακολούθησε την ίδια τη σεξουαλική επαφή. Η διάρκεια της «αγάπης μετά το σεξ» κυμαινόταν από μηδέν λεπτά έως αρκετές ώρες, έμαθαν οι ερευνητές. Και όσοι περνούσαν περισσότερο χρόνο χουχουλιάζοντας ήταν πιο ικανοποιημένοι με τις σχέσεις τους.

Σε αντίθεση με αυτό που μπορεί να σας είχε πει κάποτε ο μεγαλύτερος αδερφός του φίλου του ξαδέρφου σας, η Muise διαπίστωσε επίσης ότι το “μετά” ήταν ακόμη πιο σημαντικό για την ικανοποίηση από τη σχέση από τη διάρκεια του προκαταρκτικού παιχνιδιού ή του σεξ. «Όταν κοιτάς το περιοδικό Cosmo ή τέτοιου είδους πράγματα, ακούς πολλά για τα προκαταρκτικά παιχνίδια, το να ξοδεύεις χρόνο και να δοκιμάζεις πολλές θέσεις. Αυτό μπορεί να είναι κάπως σημαντικό», είπε. Αλλά από τη στιγμή που η ομάδα της πρόσθεσε τα αποτελέσματα της στοργής μετά το σεξ στα δεδομένα της, εξαφάνισε τελείως ό,τι το ίδιο το σεξ έδινε στην ικανοποίηση από τη σχέση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι η νέα σεξουαλική επανάσταση που ισχυρίζονται οι ειδικοί;

Τι πρέπει να κάνετε όταν σπάσει το προφυλακτικό;

Τα εκπληκτικά οφέλη του οργασμού στην υγεία & την ευεξία μας

Ο οργασμός ούρησης μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του ουροποιητικού σας!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ για να έχετε έναν ευτυχισμένο γάμο;

Γάμος σεξ: Η συχνότητα του σεξ σε έναν γάμο είναι ένα θέμα που συχνά συγκεντρώνει την προσοχή, αλλά δεν υπάρχει μια ενιαία απάντηση για το πόσο συχνά τα ζευγάρια πρέπει να έχουν σε σεξουαλική δραστηριότητα

Τι μπορεί να μειώσει την ουλίτιδα που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη;

Στοματική υγεία: «Μέσα από τη μελέτη μας, διαπιστώσαμε ότι η θεραπεία της ουλίτιδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού», ανέφεραν οι ερευνητές.

Γιατί ο καρδιακός κίνδυνος των γυναικών αυξάνεται μετά την εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση: Τα συμπτώματα των γυναικών κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής είναι πιο πιθανό να περιλαμβάνουν ζάλη, κόπωση και ναυτία, αλλά οι γυναίκες είναι επίσης πιο πιθανό να απορρίψουν τον πόνο στο στήθος ως δυσπεψία ή υπερένταση.

Close Icon