Σεξουαλική Υγεία

Οργασμός: Δεν υπάρχει το σημείο G

Οργασμός: Δεν υπάρχει το σημείο G

Οργασμός: Μία ιταλική επιστημονική μελέτη, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κολπικός οργασμός -και σημείο G μέσα στο γυναικείο κόλπο που τον πυροδοτεί, αλλά μόνο κλειτοριδικός.

Ωστόσο, η έρευνα δεν αναμένεται να γίνει αποδεκτή ομόφωνα, καθώς οι «φίλοι» και «φίλες» του κολπικού οργασμού, επιμένουν στο δίκιο τους.

Λόγω της ανατομίας

Το ερευνητικό ζεύγος των Βιντσέντζο και Γκουίλια Πούπο του Ιταλικού Κέντρου Σεξολογίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικής ανατομίας «Clinical Anatomy», αναφέρουν ότι η γυναικεία ανατομία είναι τέτοια, ώστε δεν υπάρχει -και δεν μπορεί να υπάρξει- κολπικός οργασμός. Μάλιστα ο ίδιος ο όρος «κολπικός» είναι λανθασμένος και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται, σύμφωνα με τους Πούπο. Ο σωστός όρος είναι «γυναικείος οργασμός» και συμβαίνει μόνο όταν ερεθιστεί η κλειτορίδα.

«Ο κολπικός οργασμός που αναφέρουν μερικές γυναίκες, πάντα προκαλείται από τα περιβάλλοντα όργανα που πυροδοτούν το γυναικείο οργασμό», υποστηρίζει το ερευνητικό ζεύγος.

Οι Ιταλοί σεξολόγοι αναφέρουν ότι, ως ειδικοί, οφείλουν «να διαδίδουν βεβαιότητες που έχουν βιολογική βάση και όχι υποθέσεις ή προσωπικές απόψεις», τονίζοντας ότι κακώς αναφέρεται πως υπάρχει εσωτερική κλειτορίδα και πως αυτή είναι μόνο εξωτερική και δεν έχει καμία σχέση με το γυναικείο κόλπο. Όσο για το υποτιθέμενο εσωτερικό «σημείο G», επισημαίνουν ότι, αν υπάρχει, είναι εξωτερικό και βρίσκεται στην πυελική ουρήθρα.

Επιπλέον, οι όροι «πρόωρη γυναικεία εκσπερμάτωση», «διαταραχή μόνιμης γενετικής διέγερσης» και «ενίσχυση σημείου G», δεν έχουν καμία επιστημονική βάση, όπως αναφέρουν οι σεξολόγοι.

Τέλος, οι Πούπο τονίζουν ότι σε όλες τις γυναίκες η σεξουαλική ικανοποίηση και ο οργασμός είναι πάντα εφικτά, μόνο αν τα γυναικεία όργανα, δηλαδή η κλειτορίδα ή το «θηλυκό πέος», όπως το ονομάζουν, διεγερθούν κατάλληλα. Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι με αυτήν την κατηγορηματική δήλωση συμφωνούν όλοι, επιστήμονες και μη.

Αν μη τι άλλο, διάφορες επιστημονικές μελέτες κατά καιρούς, έχουν δείξει τον καθόλου αμελητέο ρόλο του νου και των φαντασιώσεων στην πρόκληση οργασμού – ανδρικού ή γυναικείου.

Έρευνα Αμερικανών

Τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Clinical Anatomy, ακολούθησε έτερη αμερικανική έρευνα, η οποία κατέληγε στο συμπέρασμα ότι το μέγεθος της κλειτορίδας μιας γυναίκας μπορεί να επηρεάσει τη δυνατότητά της να έρθει σε οργασμό. Στις γυναίκες που παρουσιάζουν προβλήματα οργασμού, η κλειτορίδα είναι μικρότερη και βρίσκεται μακρύτερα από τον κόλπο, ανέφερε η αμερικανική μελέτη.

Όπως είχε γράψει τότε και η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, οι επιστήμονες ανέφεραν ότι τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ανοργασμίας σε γυναίκες με ανάλογα προβλήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί φωνάζουν οι γυναίκες στο σεξ [vid]

Σεξουαλική υγεία: Η συμβολή της στην καλή υγεία

Πρόωρη εκσπερμάτιση: Υπάρχει θεραπεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.

Τελικά, αξίζει το σεξ με πρώην;

Σεξ: Η ερωτική επαφή με τον πρώην σας, μπορεί να αποτελέσει είτε κάτι θετικό είτε κάτι αρνητικό. Θετικό γιατί μπορεί να σας δημιουργήσει παροδικά χαρούμενα συναισθήματα, όμως αργότερα μπορεί να νιώθετε διαφορετικά.

Τι συμβαίνει στην πρώτη ερωτική επαφή;

Sex: Ο καθένας βιώνει διαφορετικά τη πρώτη φορά που έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά tips για να αποφύγετε τις επώδυνες καταστάσεις.

Αποκατάσταση της ανδρικής γονιμότητας μετά τον καρκίνο

Υπογονιμότητα στους άνδρες: Μια τραγική παρενέργεια της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι η υπογονιμότητα των ανδρών. Τώρα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν μια ζωτική οδό για την αποκατάσταση της γονιμότητας μετά την θεραπεία.

Τα παλιομοδίτικα ερωτικά γράμματα μπορεί να είναι η απάντηση, λέει η Iαπωνική πόλη Miyazaki

Μέχρι στιγμής, 32 ζευγάρια έχουν δημιουργήσει συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, με τον ρομαντισμό να ανθίζει για 17 ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει σχέση. Ένας συμμετέχων, ένας 25χρονος κάτοικος Μιγιαζάκι, είπε ότι η ιδέα έφερε όμορφες αναμνήσεις.

4 φυσικά λιπαντικά για ευχάριστη σεξουαλική δραστηριότητα

Σεξ: Τα καλύτερα φυσικά λιπαντικά είναι αυτά που μιμούνται τις φυσικές σωματικές εκκρίσεις αξιόπιστης πηγής. Τα φυσικά λιπαντικά μπορεί να περιλαμβάνουν είδη οικιακής χρήσης ή εμπορικά προϊόντα που οι κατασκευαστές χαρακτηρίζουν ως φυσικά.

Συμβουλές για να μειώσετε το άγχος των γυναικολογικών εξετάσεων

Άγχος γυναικολόγος: Οι εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν στην έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν μη φυσιολογικά κύτταρα στον τράχηλο της μήτρας, είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν όταν είναι προκαρκινικά έναντι όταν είναι καρκινικά.